Юні читці: досягнення студентів Олександрійського коледжу культури і мистецтв на всеукраїнському конкурсі

12.04.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10558-yuni-chitci-dosyagnennya-studentiv-oleksandrijjskogo-koledzhu-kulturi-i-mistectv-na-vseukrayinskomu-konkursi

Студенти Олександрійського коледжу культури і мистецтв взяли участь у всеукраїнському відкритому конкурсі читців ім. Остапа Вишні, який традиційно кожного року проходить у Сумах. Хлопці показали гарні результати та отримали безліч незабутніх вражень від конкурсу.

Всеукраїнський конкурс читців імені видатного українського письменника, класика сатиричної прози Остапа Вишні проводиться у Сумах кожного року. Вже одинадцятий рік поспіль сумчани гостинно зустрічають талановиту молодь з усієї України на конкурсі, який названо на честь їхнього земляка. Студенти Олександрійського коледжу культури та мистецтв вже не вперше беруть у ньому участь та займають достойні місця.

«Студенти нашого коледжу останні роки беруть участь у цьому конкурсі і займають перші та другі місця. У минулому році був десятий, ювілейний, конкурс, де працювало ще й альтернативне журі, і наша студентка отримала звання лауреата у альтернативного журі, тобто в учасників, які свого роду теж колись були лауреатами цього конкурсу. У минулому році було І місце, в цьому році наші студенти вибороли ІІ місце та звання дипломанта», – розповіла про досягнення своїх студентів старший викладач Олександрійського коледжу культури і мистецтв Любов Ігнатьєва.

У цьогорічному конкурсі читців взяли участь 17 учасників із різних куточків України: з Миколаєва, Харкова, Мілітополя, Чернівців, Сум та Олександрії. Це значно менше ніж у минулому році, та, як розповідають очевидці конкурсу, всі учасники були на високому рівні. «Коли закінчився конкурс, почесний член журі, ще колись організатор цього конкурсу, Анатолій Антонович Шолох, сказав: «У цьому році журі буде важко», тому що всі учасники дуже сильні та різні у своїй майстерності», – поділилася Любов Ігнатьєва.

Всі учасники виконували по два твори. Один із них – обов’язково твір Остапа Вишні, а другий обирався за власним уподобанням студента. «Ми обираємо репертуар, який сьогодні буде звучати актуально. Найбільше ми віддаємо перевагу естрадним монологам, тому що сьогодні багато з них актуальні, вони хвилюють глядача, кожен твір несе в собі якусь виховну роль. Тому відштовхуємось від цього», – пояснила Любов Ігнатьєва.

Саме актуальністю керувався студент коледжу Андрій Попадюк, який зайняв ІІ місце у конкурсі читців у цьому році, обираючи твори для виконання. «Першим моїм твором був твір Остапа Вишні «Та доки ж». Я обрав його, тому що,на мою думку, зараз є актуальною тема хлопців, які невідповідно ставляться до своїх дівчат. Другий твір – монолог Ігоря Маменка «Холостяк». Там теж розповідається про актуальні теми, і навіть деякі уривки цього монологу були пов’язані з історіями з мого особистого життя», – пояснив свій вибір творів Андрій.

На підготовку у студентів було зовсім небагато часу, адже вони задіяні у різних сферах студентського життя. Та працювали хлопці дуже плідно і викладалися на повну. Звичайно, були й хвилювання під час виступу, й певні страхи, та побороти їх допомогла підтримка вдячних слухачів. «Мені дуже сподобалось, коли ми виходили на сцену, зал нас підтримував. Це інше місто, у них є своя публіка і сумчанам набагато простіше, тому через це були хвилювання. Але коли ти вже виходиш на сцену, і з якогось твого жарту починають сміятись, тобі стає вже набагато простіше. Журі слухало дуже уважно, навіть коли дивишся на них, іноді ставало страшно, тому що це все ж так журі і вони, зазвичай, сиділи з такими серйозними обличчями, що було страшно – смішно це взагалі чи ні», – поділився враженнями цьогорічний дипломант Максим Василенко.

На думку викладачів, цей конкурс дуже важливий для студентів коледжу режисерського спрямування у професійному плані. «Це єдиний конкурс, де студенти мають перевірити свою професійну майстерність. Можна побачити, наскільки відбувається ріст студента, його становлення як професіонала», – зазначила Любов Ігнатьєва.

Крім участі у конкурсі, студенти Олександрійського коледжу культури і мистецтв долучилися і до культурного життя Сум, відвідавши декілька вистав.

«Організатори конкурсу, викладачі училища, викладачі режисерської спеціалізації похвилювалися про те, щоб студенти, які приїхали на конкурс, мали змогу не тільки взяти участь у конкурсі, а й відвідати театральне життя Сумщини. Якраз в цей час щороку в них проходить фестиваль «Чехов фест», і в рамках цього фестивалю ми відвідали дві вистави. Це вистава Сумського академічного театру ім. Щепкіна «Смішні гроші» і виставу театру ім. І. Франка «Солодка Даруся» за однойменним романом Марії Матіос. Це дуже сильна вистава, просто приголомшлива, можна сказати, де ми побачили найвищий рівень професійної акторської майстерності», – розповіла старший викладач Любов Ігнатьєва.

І у студентів, і у викладачів олександрійського коледжу залишились найкращі спогади і враження від конкурсу. За їх словами, атмосфера була теплою та дружньою, а програма надзвичайно цікавою.

«Дуже чудова програма організована, тому хочеться подякувати сумчанам за те, що вони настільки тепло вміють прийняти всіх учасників конкурсу, створити таку родинну атмосферу і зробити так, щоб ми побачили ще щось, крім конкурсу, відвідали якісь культурні заходи», – поділилася враженнями Любов Ігнатьєва.

Хоча перше місце у цьогорічному конкурсі студентам олександрійського коледжу культури і мистецтв вибороти не вдалося, та вони не падають духом, і в наступному році планують знову позмагатися та отримати найкращий результат.

Ірина Гайдук, Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: