Вікторія Олещенко робить солодкі подарунки для особливих дітей

16.03.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10555-viktoriya-oleshhenko-robit-solodki-podarunki-dlya-osoblivikh-ditejj

Вікторія Олещенко робить солодкі подарунки для особливих дітей

Звичайна олександрійська дівчина Вікторія Олещенко дарує радість особливим дітям. Вона виготовляє для них на день народження торти за власний кошт та організовує благодійні майстер-класи з розпису печива. Вікторія за фахом кондитер, закінчила Одеську національну академію харчових технологій. Дівчина розповіла про те, як її спеціальність перетворилась у благодійну справу.

– Вікторіє, як давно ви робите смачні сюрпризи для маленьких олександрійців? З чого все почалося?

– Два роки тому я напекла пряників і відвезла їх до Пантаївського дитячого будинку на Великдень. Ця поїздка справила на мене сильне враження і з цього все й почалося. Я вирішила шукати малозабезпечені сім’ї та дарувати їхнім дітям на день народження торт. Першою дитиною, яку я поздоровила, був Трішкін Максим з вродженою вадою серця. Це було два роки тому. Максим дуже любить мультик про Крокодила Гену та Чебурашку. Я зробила для нього торт-вагон із цими персонажами та відвезла до районної лікарні, де хлопчик на той час лікувався. Я написала про це на своїй сторінці  в соцмережі, і мене якимось чином  знайшов телеканал «Інтер» та запросив взяти участь у передачі «Стосується кожного». Це була дуже емоційна, зворушлива програма, темою якої були онкохворі діти.

– Ви печете торти дітям на день народження, але це не єдине, що ви робите для дітей?

– У грудні минулого року я проводила майстер-клас і збирала кошти Архіпу Котигі. У нього був рак крові і необхідно було зібрати кошти на дороговартісне лікування. Хлопчик відвідував дитячий садочок № 16, куди ходить і мій син також. Я попрохала у керівництва провести майстер-клас у своїй групі для збору коштів для хворого хлопчика і мені пішли назустріч. Ми розмальовували печиво – новорічну ялинку, сніговика  та чоловічка. Під час майстер-класу ми збирали кошти для хворого хлопчика. Батьки, хто скільки зміг, переводили кошти на банківську картку мами Архіпа. Звичайно, якщо враховувати, скільки тисяч євро потрібно було на ці операції, то я вважаю, що ми зібрали зовсім мало, але хоч чимось допомогли цій родині.

Також для збору грошей на лікування Архіпа Котиги я зробила пряниковий будиночок із солодощами та виставила його на аукціон. Цей аукціон виграв чоловік із Бельгії і мій будиночок поїхав саме туди, що мені було надзвичайно приємно. Гроші за цей будиночок той чоловік перевів на банківську картку мами Архіпа.

– Як ви знаходите дітей, яким подарувати торт?

– Я випадково знайшла організацію матерів дітей інвалідів та інвалідів Олександрії «Серце матері» і голова цієї організації, Юлія Левандовська, підказує мені, які діти дійсно не можуть собі дозволити придбати торт на день народження і я печу для них ці торти. Я роблю їх раз на місяць. На жаль, частіше не виходить, адже в мене немає багато коштів. Я обираю дитину, яка в цьому місяці святкуватиме день народження, і печу для неї торт за замовленням, наприклад, з її улюбленими персонажами. Так трапилося, що в січні і лютому я нікого не вітала, тому в березні вирішила для всіх дітей з ГО «Серце матері» організувати майстер-клас із розпису печива.

– Наскільки нам відомо, за вашу роботу ви отримали нагороду? Що це була за відзнака?

– Якимось чином про мене довідалась газета «Кіровоградська правда». Наприкінці минулого року я отримала відзнаку «Герой «Комсомольської правди»» у номінації «Ініціатива року» за те, що виявляю ініціативу до дітей. Я відвідала Кропивницький, де нагороджували людей із Кіровоградської області в різних номінаціях. Я була єдиною з Олександрії, хто отримав у цьому році таку нагороду .

– Розкажіть, чому ви  вирішили займатися такою справою? Що вас до цього спонукало?

– Це приносить мені якесь задоволення і, напевно, це пов’язано з війною, адже коли я народила сина, почалася війна. Хочеться допомагати людям, любити один одного і приносити радість дітям. Для цього потрібно тільки бажання і вільний час, якого завжди не вистачає, але можна його знайти і допомогти тим дітям, які цього найбільше потребують.

Записала Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: