«Мова нашого народу – неповторна і своя». В Олександрії відзначили День рідної мови

01.03.2018 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/culture/10550-mova-nashogo-narodu-nepovtorna-i-svoya-v-oleksandriyi-vidznachili-den-ridnoyi-movi

21 лютого у всьому світі відзначається День рідної мови. З нагоди цього дня Кіровоградська обласна бібліотека ім. Є. Маланюка оголосила обласний бібліомарафон «Звучи, рідна мово!», який проходив з 20 по 22 лютого по всій області. У мовному марафоні вирішили взяти участь і бібліотеки Олександрійської районної бібліотечної системи.

В Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського до Міжнародного дня рідної мови бібліотекарі провели мовну аплікацію  «Мова нашого народу – неповторна і своя» для учнів 9-го класу Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат, школа мистецтв) міста Олександрії. У кожній країні рідна мова своя, і в цей день люди нагадують один одному про те, як важливо берегти рідну мову, адже мова – це великий скарб народу.

Бібліотекарі підготували інформацію про історію виникнення цього свята. Учні дізналися цікаві факти про мови різних країн світу: скільки їх існує, та якими мовами розмовляє найбільше людей. Згадали й про те, в якій мові є найдовше слово та найбільше речення. Звичайно ж, у центрі уваги була рідна для нашого народу українська мова, яка входить до трійки найкрасивіших та наймелодійніших мов у світі. Родзинкою заходу стала невеличка сценка, де бабуся читала онукові казку про українську мову, що подорожувала світом.

Дев’ятикласники показали свої знання з української мови у тематичних конкурсах. Учні розділилися на дві команди, кожна з яких складала слова та вгадувала мелодії відомих українських пісень. Всі учасники прагнули перемоги, та, як завжди, перемогла дружба. На думку працівників бібліотеки, такі заходи необхідні для того, щоб прищепити сучасним дітям любов до рідної мови. «Кожна доросла людина хоче, щоб наші діти гарно володіли українською мовою. Ми проводимо такі заходи в нашій бібліотеці задля того, щоб розкрити багатство української мови, щоб діти віднайшли для себе щось таке, щоб їм захотілося говорити саме українською», – розповіла завідуюча відділом обслуговування дітей Олександрійської ЦРБ ім. Д.І. Чижевського Олена Губа.

Для майбутнього нашого народу, нашої мови велике значення має те, що для сучасної молоді українська мова дійсно є рідною, і вони добре розуміють її значення в житті українського суспільства. «Я спілкуюся українською мовою і вважаю, що вона дуже важлива для нашої нації», – висловила свою думку одна з присутніх на заході учениць гімназії-інтернату Марина Жовтоножко.

Подібні заходи до Дня рідної мови проводилися майже в усіх бібліотеках-філіях Олександрійського району.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: