Талановита дівчина створює популярні листівки та мріє проілюструвати справжню книгу

09.02.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10540-talanovita-divchina-stvoryue-populyarni-listivki-ta-mrie-proilyustruvati-spravzhnyu-knigu

Катерина Катаровська працює професійним ілюстратором. Вона починала творчий шлях з Олександрії, а живе зараз у Кропивницькому. Любить вільну творчість та мріє про подорожі, має амбітні творчі плани. Журналістів газети вона зацікавила спочатку своєю успішною спробою реалізувати власні авторські напрацювання. За лічені години вона реалізувала весь тираж своїх перших святкових листівок. Ця історія успіху цікава тим, що людина послідовно йде до мети і досягає її без великих інвестицій, а лише завдяки своєму таланту та наполегливості. Чимало талановитих людей кидає пензлі. Мистецтво стає факультативною справою тих, хто має мистецький талант. Але в цьому випадку і наснаги і майстерності вистачає для реалізації мрій.

– Трохи розкажіть про себе, де навчались, яка зацікавились дизайном і мистецтвом взагалі.

– Народилась у Світловодську. Це місто я люблю! Росла і навчалась Олександрії. Закінчила Олександрійську гімназію-інтернат, яка раніше була міською жіночою гімназією. У нашій школі панувала атмосфера, яка напевно і сформувала мою пристрасть до прекрасного. У нас були і заняття музикою, і уроки з всесвітньої культури, і різноманітні творчі вечори, у яких ми із задоволенням брали участь. Уроки малювання для мене були одними з найулюбленіших предметів.

Потім я навчалася у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, на факультеті філології та журналістики.

Декілька років тому випала можливість пожити у США. Я провела там близько чотирьох років і це був неймовірний життєвий досвід. На даний момент живу в Україні та мрію про чергову подорож, але куди конкретно – ще не знаю.

А мистецтвом цікавилася завжди, так чи інакше, але себе спробувати у ролі ілюстратора вирішила близько трьох років назад. Тоді ми тільки переїхали у США, звикали до нового життя і, щоб якось відволіктися і підбадьорити себе, я придбала акварельні фарби та почала малювати.

Спочатку малювала для себе, потім друг попросив намалювати йому принт для футболки. Пізніше до мене стали звертатися із різними замовленнями – то оформити вивіску, то намалювати картину у якості подарунку на весілля. Ось так хобі поступово перетворилось у спосіб заробітку.

– Чому виникла ідея видати серію листівок?

– Я сама дуже люблю оригінальні авторські листівки і були впевнена, що серед моїх друзів знайдеться багато їх прихильників. Перша серія листівок була присвячена Дню Закоханих, тому що саме в цей день люди дарують одне одному валентинки і мені хотілося створити щось особливе, те, що буде викликати позитивні емоції.

– Ви професійно займаєтесь дизайном та графікою. Чи подобається робота фрілансера-дизайнера? Це просто спроба заробляти кошти чи все ж мрія реалізувати себе як митця?

– Для мене малювання це хобі, яке перетворилося у спосіб заробітку. Робота фрілансера вимагає, перш за все, організованості та правильного тайм-менеджменту, а також вміння працювати із замовниками. Спочатку мети заробляти кошти малюванням у мене не було, але рано чи пізно настає момент, коли тобі набридає малювати у стіл і хочеться щоб справа, якій ти присвячуєш досить багато часу, приносила результати.

– Як можна отримати листівки і чи цікаво було б створювати нові серії тематичних листівок. Які є творчі задуми?

Листівки можна замовити, зв’язавшись зі мною на сторінці фейсбуку: https://www.facebook.com/katkatillustrations або ж завітати на мою instagram сторінку https://www.instagram.com/almost_daily_sketches/

Перший тираж листівок розійшовся буквально за пару годин, тому якщо є бажання придбати листівку – краще замовити завчасно. У мене немає великих тиражів, проте всі роботи – авторські і я люблю своє захоплення, яке тепер стало і роботою.

У майбутньому планую випустити декілька серій листівок та постерів, завершити роботу над благодійним проектом і можливо навіть проілюструвати книгу. Ну а головне – розвиватися і не зупинятися на досягнутому.

Записав Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: