Керівник олександрійського клубу східного танцю «Нурія» стала трикратною переможницею акції «Людина року» на всеукраїнському фестивалі

01.02.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10539-kerivnik-oleksandrijjskogo-klubu-skhidnogo-tancyu-nuriya-stala-trikratnoyu-peremozhniceyu-akciyi-lyudina-roku-na-vseukrayinskomu-festivali

21 січня в Києві відбувся традиційний фестиваль – «Захаріт збирає друзів», який проводить Українська асоціація виконавців східних танців. Про фестиваль та про свої нагороди розповіла олександрійська переможниця, керівник клубу східного танцю «Нурія» Світлана Богданович.

– Що це за фестиваль і як давно він проводиться?

– Фестиваль «Захаріт збирає друзів» проводиться вже понад 10 років. Із самого початку цей фестиваль був присвячений дню народження журналу нашої асоціації, який має назву «Захаріт», що означає «Найвища точка щастя». У цьому журналі друкується дуже багато цікавої інформації про східні танці, про виконавців східних танців, про найкращі клуби, школи східного танцю, які є в Україні та за кордоном, про костюми тощо.  У цьому році на фестивалі були представники східного танцю з усіх куточків Україні, були навіть гості з Молдови та Білорусі. Було дуже багато переможців, тому акція розтягнулась аж на 12 годин – з 9-ї ранку до 21-ї вечора.

– Хто стає переможцями акції «Людина року УАВСТ»?

– Церемонія нагородження переможців акції «Людина року УАВСТ» вже також стала традиційною на цьому фестивалі. Протягом року президіум УАВСТ збирає відомості про клуби, школи, студії східних танців в Україні, в яких працюють педагоги, викладачі.

Акція присвячена заохоченню тих людей, які роблять великий внесок у розвиток беллідансу в Україні, і не тільки танцівниць, а й тих людей, завдяки яким проходять конкурси та фестивалі – це викладачі, судді, фотографи, скрутенери, викладачі майстер-класів. Нагородження акції переможець «Людина року УАВСТ» відбувається в багатьох номінаціях. Зазвичай, із 20-30 представників в одній номінації обирається приблизно 5 переможців. У цьому році в танцювальних категоріях нагороджувалися учасниці віком від 8 років (ювенали) до гранд-синйорін – необмежений вік. Нагородження проходило в найрізноманітніших програмах: Ракс Шарки – класичний східний танець, Фольклорний танець, Табла, Індійський танец, Циганський танець, Фламенко, танець Фьюжн – суміш східних ритмів та інших танцювальних напрямків, та інші.

– Розкажіть про свої нагороди. Чи вперше ви стаєте переможницею акції «Людина року УАВСТ»?

– У цьому році я стала переможницею акції «Людина року УАВСТ» вже вчетверте. У 2014 році я перемогла в номінації «Ракс Шарки. Професіонали. Синйоріни», в 2015 році отримала нагороду «За активну роботу і вклад у розвиток беллідансу в Україні», в 2016 році отримала відзнаку «Кращий фестиваль «Нурія»», який відбувся в нашому місті. За 2017 рік я стала переможницею трьох номінацій: «Кращий суддя», «За активну роботу і вклад у розвиток беллідансу» та «Кращий всеукраїнський фестиваль». Мені дуже приємно, адже з’являється стимул, щоб розвиватися далі. 

На цьому фестивалі мені також випала нагода і нагороджувати переможців акції. Мені було дуже приємно, я люблю нагороджувати людей, це моя робота і це входить в обов’язки судді. Коли дивишся у ці щасливі очі, коли чуєш слова подяки,виростають крила. 

– Чи є люди, які вас завжди підтримують і завдяки яким, на вашу думки, ви досягаєте перемог?

– За свої перемоги я, звичайно ж, надзвичайно вдячна своїм ученицям, тому що завдяки їхній підтримці, їхнім успіхам хочеться й надалі розвиватися і займатися творчістю. Ще я хочу подякувати президенту нашої Всеукраїнської асоціації УАВСТ Рудаковій Ользі Олександрівні за можливість, яку вона надає. Вона організовує і проводить багато конкурсів та фестивалів по всій Україні і за кордоном, і дає можливість зустрічатися нам з колегами, обмінюватись досвідом, вона запрошує зірок та проводить майстер-класи, завдяки чому у нас є база, яка дає нам можливість надалі рости та досягати більших висот. Також хочу подякувати своєму чоловікові, тому що без нього я б не стала тією, ким я є, також своїм колегам, своїм партнерам.

Наш клуб «Нурія» відомий не тільки в Україні, а й за кордоном. У мене завжди була мрія прославляти своє місто, своє прізвище, і вона почала здійснюватись, і я сподіваюсь, що вона і надалі буде здійснюватись, тому що Олександрія – чудове місто, і хочеться, щоб про нього знали в усьому світі.

– Чи є в планах вашого клубу участь в інших фестивалях чи конкурсах найближчим часом?

– Так. 29 квітня, в Міжнародний день танцю, в нашому місті, в БК «Світлопільський» відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Нурія-2018». Запрошуються всі бажаючі!

Записала Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: