Олександрійські дітлахи святкували Новий рік

04.01.2018 00:00:0013 переглядівАвтор: admin
/culture/10534-oleksandrijjski-ditlakhi-svyatkuvali-novijj-rik

В Олександрії позашкільні заклади міста створювали для дітей новорічну казку напередодні свят. Центр дитячої та юнацької творчості ім. О. Шакала та бібліотека для дітей ім. Ю. Гагаріна організовували для маленьких олександрійців концерти та новорічні ранки, де дітвора могла як взяти участь у святковому дійстві, так і просто насолодитися виступами інших.

Новорічний концерт Центру дитячої та юнацької творчості

Колективи олександрійського Центру дитячої та юнацької творчості імені Олександра Шакала влаштували яскравий концерт напередодні Нового Року. На свято, яке відбулося в Будинку культури «Світлопільський», вихованці закладу запросили своїх рідних, друзів та всіх жителів міста. Хореографічні колективи «Усмішка», «Каприз» та «Романтика», а також вокальний гурток «Перлина» презентували свої нові номери, а також порадували гостей своїми найкращими роботами. Вихованці гуртка громадського виховання «Школа лідерів» виступали на святі в ролі ведучих та розважали гостей веселими новорічними сценками, а декоративно-прикладний відділ створив святковий настрій, гарно прикрасивши сцену.

Діти з гуртка «Основи журналістики» також змогли застосувати свої навички на новорічному святі – вони були в ролі кореспондентів. «Їх задачею було пофотографувати, познімати відео найцікавіших моментів, які підготували вихованці наших хореографічних та вокальних колективів, – розповіла керівник гуртка «Основи журналістики» Ольга Перемет. – Це якраз та практична частина, де майбутні журналісти можуть «набити руку», адже у нас в місті, на жаль, проходить не так багато заходів, на які ми можемо прийти як незалежні журналісти, оскільки нас не запрошують, бо про наше існування в місті не знають. Тому саме такі заходи є стимулом для наших дітей вдосконалюватися і ставати більш практичними в майбутній професії».

На великій сцені будинку культури свої таланти демонстрували діти різного віку – від наймолодших дошкільнят до старших школярів. Запальні танці та новорічні пісні супроводжувалися рясними оплесками залу.

Оскільки свято було новорічним, найочікуванішими гостями були Дід Мороз та Снігуронька, які привітали гостей та всіх учасників концерту зі святом та побажали всього найкращого у Новому році.

Новорічні ранки дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна

У цьому році вже традиційно дитяча бібліотека ім. Ю. Гагаріна провела цикл новорічних ранків для дітей. Два тижні поспіль бібліотекарі дивували дітлахів новими яскравими образами те веселими театральними постановками.

«Із кожним роком ми намагаємося все удосконалювати як в плані сценаріїв, так і в плані костюмів. Ми намагаємося йти в ногу з часом, придумувати якісь нові цікаві історії, беручи відомих казкових персонажів, – розповіла бібліотекар дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна Наталія Дмітрієва».

Дитяча бібліотека проводить новорічні ранки переважно для учнів шкіл міста, які цілими класами приходять до бібліотеки. Також бібліотекарі організовують свята для різних організацій, наприклад,  для міських лікарень і, звичайно, для всіх своїх маленьких читачів. У цьому році географія бібліотечних ранків не обмежилася містом. В образах казкових героїв бібліотекарі завітали на Новорічну ялинку і до дітей мікрорайону Байдаківський та сіл Щасливе та Ясинуватка.

На цьогорічних бібліотечних ранках  побували відомі казкові персонажі: Баба Яга, Румпельштільцхен, Змій Горинич, які спочатку намагалися зіпсувати дітлахам Новий рік, але, врешті-решт, перейшли на сторону добра і раділи святу разом із дітьми. Обов’язковою частиною програми були веселі рухливі ігри, в яких діти із задоволенням брали участь. Кіт у Чоботях вчив малечу танцювати, а діти вправно повторювали за ним кожен рух. Запалювали вогні на новорічній ялинці та водили святковий хоровод. Дітлахи розповідали Діду морозу вірші та співали пісні, а потім отримували довгоочікувані подарунки.

Підготувала Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: