Історії з життя від «Авантюрину»

21.12.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10533-istoriyi-z-zhittya-vid-avantyurinu

«Родинне свято танцю». На найбільшій сцені Олександрійщини учасники цього дійства спілкувались із глядачами, дарували їм свої почуття, змушували замислитись про тривоги, спільно раділи та зачаровували мистецькими пошуками.

Хореографічний колектив «Авантюрин» Олександрійського районного будинку культури 15 грудня запросив на творчий вечір всіх, хто є шанувальником творчості цього колективу та знається на хореографічному мистецтві.

Незмінний очільник та генератор ідей авантюринівців Наталія Козинець на мою думку, ставила складну задачу. Вона розуміє, що разом із нею аматори-танцюристи. Саме тому вона намагалась розкрити всі таланти тих, хто прийшов до танцювальної родини, через наполегливу працю та емоційну самовіддачу.

У постановках колективу відчувається бажання створити із кожного виступу міні-виставу. Театралізація ускладнює творчі рішення. Поп-культура любить спрощення. «Авантюрин» йде класичним шляхом хореографії, де творчий пошук – дар і відповідальність. Це перевертає уявлення про підхід до хореографії у невеликому містечку. Віддати глядачеві готовий до споживання продукт, який треба тільки «проковтнути» – це не для «Авантюрину». Колектив продовжує одвічне змагання за мистецтво навіть там, де це робити складно, де є запит на поп-підхід до мистецтва.

Більше трьох десятків хореографічних номерів показали «авантюринівці» у концертній програмі. І кожен з них  – це окрема історія. Це перевтілення у те, до чого лине фантазія і що може виразити мова танцю.

У цій круговерті почуттів, «авантюринівці» пам’ятають свою історію. Вони так і назвали свій концерт – «Це наша історія…» Вони живуть зі спогадами про учасника колективу, героя АТО Олександра Козенка. Але вони ж дуже вдало звертаються до вічних фольклорних тем. Показово, що хореографія «Авантюрину» не є копіюванням народної творчості. Це – переосмислення. Це – пошуки нового у традиційному і глибинному українському народному мистецтві. А ще – це палітра чуттєвих, щирих образів із життя. Дітлахи звісно граються. Вони бачать себе веселими олівцями. Юнаки і дівчата намагаються розкрити перші ноти кохання і страждають від його втрати чи радіють поверненню. А дорослі говорять про глибинні переживання.

Все це разом і є «Авантюрин» і його керівник Наталія Козинець. Ви ще не були на концерті? Ви ще не бачили їх історії з життя?

Фото і текст Віктора Голобородька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: