Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва: олександрійський акцент

10.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10526-vseukrayinskijj-den-pracivnikiv-kulturi-ta-majjstriv-narodnogo-mistectva-oleksandrijjskijj-akcent

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва: олександрійський акцент

7 листопада на найбільшій мистецькій сцені Кіровоградщини – в театрі імені Кропивницького – привітали працівників культури. Урочистості присвячені були Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відзначається 9 листопада.

Олександрійську делегацію представляли заступник голови Олександрійської районної держадміністрації Олександр Безкровний, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Антоніна Пилипенко, колишня очільниця відділу культури і туризму районної державної адміністрації Ніна Воропаєва, директори та працівники закладів культури району. На виставці робіт майстрів народного мистецтва були представлені роботи з Олександрійщини.

Голова обласної держадміністрації Сергій Кузьменко у вітальному слові зазначив, що життя складається не тільки з турбот про нові дороги, зростання заробітних плат та інші поліпшення у соціальному та економічному житті. Важливою частиною життя краю є те, що люди приходять на виступи митців, які дають змогу відпочити душею і серцем, отримати заряд позитивної енергії. «Відбувались різні виступи, різні зустрічі на різних майданчиках, на яких артисти і з області, і ті, які приїздили з інших регіонів, демонстрували своє мистецтво. І на ці заходи приходило багато людей, які були вдячні за те, що в нас такі свята відбуваються. Це надзвичайно важливо і власне чи Хутір Надія це, чи місто Олександрія, чи це місто Кропивницький, чи Світловодськ, чи Знам’янка, це – наша Батьківщина, це наша Кіровоградщина. Я хочу подякувати вам за кожне свято, яке ви організували чи то в селі, чи селищі, чи в обласному центрі, хоч на великій сцені, хоч в сільському будинку культури» – зазначив С.Кузьменко.

Під час урочистостей Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради нагороджена Світлана Піскова. Світлана Григорівна – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, директор Новопразького сільського будинку культури №1 і одна з найвідоміших і найталановитіших сучасних майстрів унікального виду народного мистецтва – соломоплетіння. Варто сказати, що її роботи привертають увагу не тільки жителів району та області, а є окрасою колекцій далеко за межами Кіровоградщини.

Лист подяки Кіровоградської обласної ради оголошено директору Олександрійської центральної районної бібліотеки імені Д.І. Чижевського Надії Чуяновій.

Почесною грамотою департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної держадміністрації нагороджено керівника народного аматорського музичного гурту «Петриківські козаки» Новопразького СБК №1 Олександра Калашника. Цей колектив відомий своєю майстерністю та активною участю у заходах, а чарівні голоси учасників гурту давно стали музичною візитівкою Олександрійщини.

Подяку департаменту культури, туризму та культурної спадщини оголошено методисту Олександрійської ЦРБ Любові Кан.

Вручено дипломи митцям з Олександрійщини за участь у виставці «Мистецькі традиції «Дивосвіту» майстру Петриківського розпису Анні Душиній та майстру соломоплетіння Світлані Пісковій, яка вже вдруге відзначалась за один день на обласному рівні.

Після урочистостей відбувся концерт за участі відомого вокального квартету «Гетьман».

Текст і фото –

Ірина Голобородько,

головний спеціаліст відділу культури і туризму

Олександрійської районної державної адміністрації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: