Головківці – 275 років!

10.08.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10503-golovkivci-275-rokiv

Головківка відзначила 275 років свого заснування. Саме 1742 рік вважають жителі цього декількатисячного села роком народження населеного пункту. Головківка – одне з найкраще облаштованих  сіл області і району, що має сучасну інфраструктуру. Вперше жителі громади вирішили відзначити День села і зробити його затишним і яскравим родинним святом.

Народний депутат України і корінний житель Головківки Анатолій Кузьменко привітав зі святом і розчулено говорив про день сьогоднішній рідного села та те, яким буде його день завтрашній:

«Я думаю, що це свято буде традицією – кожного року у наше храмове свято відзначати свято села. Частину свого серця, а може і все своє серце, своє життя я вклав у розвиток нашої території. Гості, які приїжджають до нас, говорять, що це куточок Швейцарії. Вони бачать наш спортивний комплекс, школу, храм, який заново оздоблений, і дають схвальні відгуки. Я робив, роблю і буду робити все для того, щоб головківська земля, весь наш край був кращий на Кіровоградщині», – відзначив А.Кузьменко.

Голова сільради Тетяна Кузьменко нагадала про те, що свято саме для сельчан і саме для дітей і дорослих, для тих, хто працює на цій землі і має чим пишатись: «Хочу побажати усім головківцям міцного здоров’я, мирного неба над головою, щоб був завжди достаток та затишок».


Про характер головківців згадав Павло Фесюк, депутат обласної ради і комерційний директор компанії «УкрАгроКом» – підприємства, яке опікується соціальною сферою та економікою села, створює «мікрошвейцарію» в степах Олександрійщини: «Пісню в серці не заховаєш, стержень і характер нікуди не діти. Сьогодні ми гордо, всі разом збираємось і говоримо, що Україна є, Кіровоградщина є, і Головківка жива, розвивається і процвітає».

Масштабне свято провели в День пророка Іллі, на честь якого названа місцева церква. Так головківці вирішили підтримати українську традицію відзначати день населеного пункту разом із храмовим святом.

Настоятель Свято-Іллінського храму отець Христофор (Лисенко) зазначив: «Ми сьогодні почали день і всі урочистості з молитви. І наші серця наповнились радістю, благодаттю і любов’ю. Продовжуючи свято, ми теж наповнюємо наші серця позитивом, радістю від зустрічі один з одним, від чудового концерту. Хотілось би, щоб ці почуття були розділені вами з кожним із близьких».


Лунали вітання від районної влади, зокрема першого заступника Олександрійської районної державної адміністрації Юрія Коваля, який нагадав, що зробити гарне село, жителі якого впевнені у завтрашньому дні, можна тільки спільними зусиллями та подякував жителям, що вони підтримують ініціативи А.Кузьменка. «Те, що ви його підтримуєте – це дає можливість зробити село таким гарним і затишним. Бо без вашої підтримки так працювати на благо громади не можливо».

Вітали головіківців місцеві аматори, яких тепло зустрічали учасники концертно-святкової програми на стадіоні. Не менш гаряче приймали учасників місцевого відділення спортивного клубу «Спарта 17», які провели показові виступи з карате. Вітальне слово було від музикантів та співаків обласної філармонії, а також гостей з Нової Праги – народного аматорського музичного гурту «Петриківські козаки».

Організатори відзначили активних жителів Головківки грамотами та подарунками, визначили найкращу садибу, власники якої отримали спеціальну табличку та пам’ятні подарунки. Вшанували найстарших та наймолодших жителів села – Наталію Котик 1923 року народження та Дениса Шаповала, який народився 12 липня.

Наостанок організатори свята підготували частування для всіх присутніх та дискотеку для молоді.

Наразі перше відзначення дня села Головківки стало дійсно цікавим і неординарним заходом, що згуртувало громаду. Це дало можливість об’єднати зусилля різних людей для яскравого і  незабутнього свята сельчан, що мають бажання і далі жити і працювати на рідній землі.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: