Свято європейського футболу на Соборній площі Олександрії: перемога з нічийним рахунком, феєрверк емоцій і європейська охайність

03.08.2017 00:00:007 переглядівАвтор: admin
/culture/10501-svyato-evropejjskogo-futbolu-na-sobornijj-ploshhi-oleksandriyi-peremoga-z-nichijjnim-rakhunkom-feerverk-emocijj-i-evropejjska-okhajjnist

Центральна площа міста давно не бачила такого свята. 27 липня, завдяки футбольному клубу «Олександрія», центральний майдан міста перетворився на сцену, де лунав чарівний голос Руслани та випромінювалась «дика» енергія її пісень. Але не тільки зіркова Руслана змогла порадувати приємними миттєвостями олександрійців, які прийшли вболівати за рідну команду, яка захищала честь олександрійщини та України у матчі Ліги Європи в далекій Румунії.

Величезна сцена із яскравим світлом та чудовим звуком на Соборній площі міста Олександрії. Дійство почалось о 17 годині із виступу української кавер-групи «Rock You». Музиканти виконували пісні відомих рок-гуртів AC/DC, Queen, Kiss, Bon Jovi, Rainbow, Europa та інших відомих рокерів. Кавер-група не лише вдало переспівувала легендарні хіти, а й повторювала сценічні образи їхніх оригінальних виконавців. Рокери виконували всі пісні вживу, тому це було, можливо, не завжди ідеально, але точно з душею, що глядачі оцінили і наприкінці виступу підспівували енергійному рок-гурту.

Звісно, все дійство складно було уявити без прес-аташе клубу та шоумена Юрія Біланюка, який разом із відомим ведучим та актором Гаріком Бірчою (сценічний псевдонім «Віталька») теж дарували чимало приємних моментів, зокрема розігруючи фірмові подарунки від клубу юним вболівальникам. А сам актор зізнався, що відчуває себе в Олександрії ніби вдома, бо «люди тут дуже добрі, чуйні, завжди закохані і їх очі завжди «горять» енергією».

Руслана теж додала вже своєї енергії та драйву заходу. Перед усім варто сказати про чудову форму співачки та її вміння тримати увагу публіки, постійно спілкуючись з людьми. А ще Руслана встигла за свій виступ не тільки заспівати всіх своїх відомих хітів, але допомогти дівчинці знайти маму, показати всім олександрійцям свою улюбленицю в українському віночку, отримати у подарунок фірмову футболку 12 гравця ФК «Олександрія» із написом «Руслана» та вдарити три рази по м’ячу, щоб забити «віртуальний» гол суперникам олександрійської команди.

Вона ж сказала, що публіка в Олександрії краще, ніж на Євробаченні, а ще вважає, що олександрійці дуже сонячні люди, які прагнуть і досягнуть перемоги.

Звісно, не міг обійтися вечір без хітів «Вітальки», який то перетворювався на шоумена Гаріка Бірчу, то знову повертався до свого сценічного образу. І саме він був найстійкішим із акторів, що дочекався майже до кінця матчу.

А гра і трансляція була спочатку трохи з неприємним присмаком зверхності –  румунська команда чи то не змогла, чи не мала особливого бажання проводити трансляцію матчу на своєму стадіоні. Але, після вимушеної паузи, все ж на моніторі центральної сцени з’явилась відеокартинка з Румунії. І головне – олександрійські футболісти, немов відчуваючи вітер енергії з Олександрії, навіть у меншості змогли втримати нічийний рахунок і мають тепер певну перевагу над суперником, який приїде незабаром до Олександрії. Кіровоградська обласна телерадіокомпанія записала весь концерт і зможе продемонструвати його найцікавіші моменти, а за нагоди і повну версію.

На завершення декілька цікавих штрихів до історії свята європейського футболу. Вже декілька років міська влада чомусь ігнорує проведення масових заходів для городян і жителів району. Центральна площа залишалась лише місцем спілкування на лавках, а більшість заходів відбувається за ініціативи самих олександрійців або активістів. Більше того, спроба провести цікаве зірково-футбольне свято на підтримку олександрійської команди несподівано наштовхнулась на протидію з боку міських можновладців, які побачили у цьому загрозу охайності міста та якийсь «диктат», як висловився мер. Але всі ці емоційні і підкріплені лише якимись внутрішніми страхами висловлювання залишились на совісті тих, хто їх висловлював. Серед глядачів концерту практично неможливо було побачити представників освіти, культури, медицини чи інших сфер життя міста. Чи може хтось дав вказівку людям не прийти на свято? Сподіваємось, що ні. Адже, в такому випадку, це демонстрація печерних способів тиску на людей, яких, імовірно, позбавили унікальних моментів спілкування. І, до речі, навколо площі всі смітники були акуратно заповненні сміттям. Там, де вже не було можливості складати пляшки чи обгортки, вони складались поруч урн, а на ранок вся площа мала такий самий вигляд, як і до концерту. І квіти всі були цілі, як і інші об’єкти міської інфраструктури. Тож свято виявилось дійсно зразковим – по-європейськи натхненним, професійним і головне – охайним.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: