Анна Душина: «Петриківка – наше коріння»

15.06.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10490-anna-dushina-petrikivka-nashe-korinnya

В Олександрійському районному будинку культури відкрилася виставка місцевої художниці Анни Душиної. Протягом місяця відвідувачі матимуть змогу побачити минулі та нові роботи місцевої майстрині, виконані в стилі петриківського розпису. Також тут представлені творчі досягнення учнів Анни Душиної за три місяці відвідування її авторських курсів. З 15 червня вона починає роботу з новою групою дітей, прагнучи дати їм можливість весело і творчо провести свої літні канікули.

Першими гостями виставки стали учні Ліцею інформаційних технологій. Художниця коротко розповіла про визначальні риси петриківського розпису та його появу. Після цього вона провела своєрідний майстер-клас, продемонструвавши деякі технічні тонкощі створення робіт у цьому стилі. На завершення, усіх школярів було запрошено відвідати безкоштовний урок петриківського розпису у студії Анни Душиної.

Уже протягом кількох років художниця не уявляє свого життя без петриківського розпису. За її словами, уперше вона звернула увагу на цей напрямок, навчаючись на другому курсі Дніпропетровського національного університету. У цей час вона саме намагалася віднайти свій власний стиль, до якого б лежала душа. І коли через рік курс петриківського розпису ввели до навчальної програми, це стало початком її творчого шляху.

Присвятивши більше трьох років даному жанру живопису, Анна Душина вирішила поділитися своїми знаннями з іншими, у першу чергу дітьми. На курсах майстрині слухачі мають змогу дізнатися про історію петриківського розпису та його особливості. Але головне завдання – навчитися самим створювати картини в цьому стилі та оздоблювати ним повсякденні речі й сувеніри. Часто художниця й сама дізнається щось нове від своїх учнів, адже в атмосфері творчої студії оригінальні ідеї виникають регулярно. За словами Анни, вона отримує щире задоволення від можливості поділитися результатами своєї роботи та власним творчим досвідом з оточуючими.

Плани художниці на майбутнє не обмежуються літніми курсами для школярів. Цього місяця Анна має відвідати Польщу, де відбудеться міжнародний пленер художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Там олександрійка хоче встановити контакти, щоб згодом її учні також могли відвідувати подібні заходи. «Поки що творчість там цінується вище, ніж у нас, і більше простору для самореалізації», – відзначає художниця. Тому подібні контакти дозволять значно розширити можливості для олександрійських митців.

Павло Чайко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: