В Олександрії відбувся показ мод олександрійських дизайнерок

25.05.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10484-v-oleksandriyi-vidbuvsya-pokaz-mod-oleksandrijjskikh-dizajjnerok

17 травня у бібліотеці для юнацтва відбувся «День моди». Вже протягом кількох років навесні у бібліотеці влаштовують показ мод від олександрійських дизайнерок. Щороку збільшується кількість талановитих модельєрок, котрі беруть участь у показі своїх колекцій.

Читальну залу юнацької бібліотеки перетворили на подіум, навколо якого сиділи глядачі – поціновувачі моди. Розпочався захід з історії моди про те, як же виглядало модне вбрання олександрійців 150 років тому. Про це розповіла Тетяна Вальчишена – головна зберігачка фондів музейного центру. Далі присутніх потішили кумедною сценкою у виконанні працівниць бібліотеки. Дві жінки, панянка і селянка, зустрілися на вокзалі та почали чепуритися перед тим, як сісти у поїзд. Якщо панянка робила це професійно, з використанням якісної косметики, то селянка, навпаки, приводила себе до ладу незграбно, чим насмішила глядачів.

Після розважальної сценки на подіум почали виходити моделі, вбрані у одяг олександрійських дизайнерок.  Першою свою колекцію представила Галина Лєбєдєва. Здібності до творчості у Галини виявлялися ще з раннього дитинства, вже в першому класі, за допомогою ампулок від звичайнісіньких учнівських ручок, цвяхів та старих ниток, з’явився перший шарфик. По життю їй завжди зустрічалися люди, які допомагали вдосконалюватися та не зупинятися на досягнутому. Галина Лєбєдєва створює неймовірні вбрання і прикраси, в’язані гачком. Її авторські роботи неодноразово публікувалися в журналі «Дуплет». Її вбрання купували не лише олександрійці та мешканці з інших міст України, але й жителі інших країн.

«В’язання, – говорить про себе Галина, – це не хобі, а життя, яке допомагало не падати духом у найскрутніші та найболючіші моменти».

«ЇЇ величність сукня» – так ніжно вона називає свої вбрання, в яких жінки мовби світяться  особливим світлом, вражаючи своєю тендітністю та красою.

Колекцію одягу від Галини Лєбєдєвої та майстерність дефіле продемонстрували дівчата з модельної школи «Інтрига».

Наступною глядачі побачили колекцію одягу від Марії Мирної.  В сім’ї Марії шили і бабуся, і мама, тож Марія отримала у спадок талант від рідних, вони ж були її першими вчителями.

Пізніше були технологічний технікум та диплом модельєра-конструктора Київського університету. Участь у різноманітних показах мод в Донецькій області, звідки родом Марія.

З початком війни на сході країни Марія Мирна переїхала до Олександрії, але не полишила улюбленої справи. Виграла грант від Канадської організації з міграції на реалізацію своєї справи.

ЇЇ вбрання характеризуються жіночністю, витонченістю, елегантністю та простотою. Колекцію одягу дизай- нерки продемонстрували працівниці бібліотеки.

Наступною представила свої роботи Віталія Танковська. Прищепила любов до прекрасного маленькій Віталії  її бабуся, з якою були перші проби шиття. Всі набуті знання вже пригодилися у важкі 90-ті роки, коли Віталія шила одяг для себе та своєї сім’ї.

З появою дитини у Віталії почався новий виток творчості. Донька пішла на танці і згодом почали з’являтися перші сценічні костюми. Спочатку це були аматорські костюми, зараз же – більш досконалі повноцінні сценічні образи. Продемонстрував колекцію костюмів колектив східних танців «Нурія». А неймовірні прикраси, які були на дівчатах, створені Наталією Поповою.

Далі глядачів вражала своєю колекцією дизайнера Марія Маркіна. Творча людина з самого народження, – так вона говорить про себе, – мріяла стати художницею.

Мама Марії шила на замовлення і агітувала дочку наслідувати її приклад. Але дивлячись, як мама все життя проводить з голкою і ниткою в руках, Марія не хотіла такої долі. Але все-таки шиття виявилося спадковим покликанням. Саме в ньому Марія знайшла себе, тут вдало поєдналося все: і художня освіта, і потяг до творчості, і прагнення до розвитку.

Вперше на замовлення Марія  пошила спортивний одяг для товариша, відтоді вже 14 років шиє все – від верхнього одягу до весільних суконь.

Майстриня робить ставку на класику, яка ніколи не виходить з моди, тому речі, створені її руками, клієнтки носять роками.

«Аліса в країні чудес», «Казка про Федота-стрільця», «Ось така історія» у виконанні дитячого музичного театру «Смарагдове місто» справили неймовірне враження на глядачів не лише чудовою грою акторів, а й неймовірними костюмами, автором яких  є Марія Маркіна. Ці костюми і продемонстрували на модному показі у бібліотеці.

Наступна дизайнерка – Наталія Дмітрієва. Ця дівчина ще маленькою формувала свій естетичний смак, шиючи та одягаючи власних ляльок. Вже в підлітковому віці робила перші кроки з дизайну одягу для себе, її першим виробом були шортики.

Зараз Наталію добре знають, як талановитого дизайнера зі створення костюмів казкових героїв. Кожен образ неповторний і обов’язково несе позитив, гарні емоції та добро. В центральній бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна, де працює Наталія, обладнано костюмерну кімнату, в якій налічується більше 120-ти костюмів улюблених героїв дитячих книг та фільмів. Та в її доробку не лише костюми казкових героїв, а й сучасне та модне вбрання, яке і продемонстрували моделі.

Завершувала модний показ наймолодша серед дизайнерок 17-річна Валерія Кухар.

Валерія Кухар – учениця 11-Б класу навчально-виховного об’єднання  «Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв». Дівчина говорить, що шиє вже протягом трьох років, для цієї справи у неї вдома є спеціально обладнана кімната. Валерія придумує образ, малює ескіз і шиє по ньому. У дівчини є замовлення та здебільшого вона створює одяг для себе та своїх близьких.

Саме завдяки таким якостям, як творчість, креативність, цілеспрямованість, наполегливість та старанність Валерія Кухар створила свою власну невеличку колекцію, яка має назву «Українська весна», її і побачили присутні на модному показі.

Це справді було неймовірне свято з великою кількістю позитивних вражень та приємних емоцій. Організатори заходу запевняють, що наступного року кількість дизайнерок, що візьмуть у ньому участь, буде ще більшою.

Підготувала Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: