Як здобути відзнаку імені Анатолія Кохана?

10.05.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10483-yak-zdobuti-vidznaku-imeni-anatoliya-kokhanai

Якщо ви дослідник чи аматор, якому цікава історія і культура краю. Якщо ви не уявляєте  життя без пошуків і маєте опубліковану в газеті чи в Інтернеті публікацію про минуле краю. Якщо ви шануєте традиції та культуру Олександрії. Тоді варто подати матеріали на здобуття щорічної журналістсько-краєзнавчої відзнаки імені А.Кохана.

Для тих, хто має бажання долучитись до популяризації історії краю, журналісти і краєзнавці приготували не тільки відзнаку, але й розповідь у засобах масової інформації про ці досягнення, популяризацію вашого творчого пошуку.

ПОЛОЖЕННЯ

про журналістсько-краєзнавчу відзнаку імені Анатолія Кохана

1. Журналістсько-краєзнавча відзнака імені Анатолія Кохана (далі – Відзнака) засновується Олександрійською територіальною організацією Національної спілки журналістів України та вручається разом із відповідним Дипломом щороку на конкурсній основі за кращі публікації у періодичних виданнях, інтернет-ресурсах (блогах та інших електронних носіях засобів масової комунікації), а також шляхом публікації та видання книг, брошур та інших друкованих носіїв інформації з питань краєзнавства міста Олександрії, Олександрійського району та інших населених пунктів, які входили раніше у склад адміністративно-територіальних одиниць (округів, повітів) з назвою Олександрія чи є попередніми назвами цього населеного пункту.

2. Відзнака присуджується як одна нагорода за рік до Дня журналіста (6 червня). Межі часу публікацій робіт: з 1 червня по 1 червня.

Теми, які можуть бути висвітлені та надані для розгляду на конкурс з відзначення: історія та етнографія, історико-культурна та природнича спадщина, історичні розвідки з історії певних галузей чи певних періодів розвитку галузей життя міста Олександрії та Олександрійського району відповідно до пункту 1 Положення.

Конкурсні роботи повинні базуватися на історичних джерелах, мати критичний аналіз джерел та власні висновки з того чи іншого історичного факту.

3. Премія присуджується за рішенням більшості членів конкурсної комісії Відзнаки. Всі спори щодо питань присудження Відзнаки вирішує Бюро Олександрійської ТО НСЖУ, в тому числі ухвалює остаточне рішення щодо присудження Відзнаки, в тому числі у разі того, що конкурсна комісія не визначилась у присвоєнні Відзнаки.

Персональний склад конкурсної комісії затверджується Бюро Олександрійської ТО НСЖУ і складається з трьох осіб. В складі комісії повинні бути:

• член Олександрійської ТО НСЖУ,

• краєзнавець, що входить до складу комісії за пропозицією Олександрійської ТО НСЖУ (за згодою),

• голова Олександрійського осередку Кіровоградської обласної спілки краєзнавців (за згодою).

Засідання конкурсної комісії є правомочним за умови участі у ньому всіх трьох членів комісії. Рішення комісії приймаються більшістю голосів. При рівному розподілі голосів членів комісії остаточне рішення, з урахуванням точки зору членів конкурсної комісії, ухвалює Бюро Олександрійської ТО НСЖУ.

Свої обов’язки члени комісії виконують на громадських засадах.

4. Роботи до конкурсної комісії приймаються до 1 червня. Роботи подаються на конкурс, як правило, українською мовою. Роботи приймаються членом конкурсної комісії, якого визначають члени конкурсної комісії. Комісія у десятиденний термін, шляхом обговорення і відкритого голосування на засіданні, визначає автора чи колектив авторів роботи чи робіт, що отримує Відзнаку.

5. Одному і тому ж автору, за винятком учасників колективних робіт, Відзнака двічі не присуджується. Конкурсна комісія може запропонувати не присуджувати премію в разі не відповідності конкурсних робіт цьому Положенню.

6. Члени Комісії не мають права брати участь у голосуванні щодо визначення переможця Відзнаки в разі, якщо вони є претендентами або одноосібно, або у складі колективних робіт.

Конкурсні роботи можна передати для вивчення за адресою: вул. Шевченка, 100, редакція газети «Сільський вісник» з 9.00 до 17.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: