Хто має можливість представляти Україну на «Євробаченні-2017»?

24.02.2017 00:00:008 переглядівАвтор: admin
/culture/10463-khto-mae-mozhlivist-predstavlyati-ukrayinu-na-evrobachenni-2017i

Пісенний конкурс «Євробачення» цього року відбудеться в Україні. У травні у Київ завітають учасники та палкі прихильники цього конкурсу.

Хто представлятиме Україну цього року поки що не відомо, але вже є імена вокалістів і назви колективів, котрі пройшли у фінал національного відбору на «Євробачення» від України.

Чим особливий цей європейський пісенний конкурс, як проходить національний відбір в Україні, хто його судді та коли ми нарешті дізнаємось ім’я переможця, про це читайте далі.

Про конкурс

Конкурс пісні «Євробачення» проводиться  щороку починаючи з 1956 року. Мета конкурсу – за допомогою пісні об’єднати країни та наступного року відвідати країну-переможця, де і відбудеться черговий конкурс.

«Євробачення» складається з двох півфіналів і фіналу. У конкурсі є чіткі вимоги до пісні.  Пісня має бути новою і не має бути представленою широкому загалу, окрім представлення її на націо- нальному відборі країни. Пісня може бути написана англійською мовою, котру розуміє більшість європейців, а може бути написаною мовою країни, яку учасник представляє. Хоча є випадки, коли конкурсанти виконували пісню не рідною і не англійською мовою, а також комбінували кілька мов в одній пісні. Це не забороняється. Головне, щоб пісня була виконана наживо. Аби усі ці критерії були дотримані і конкурсант достойно представив свою країну, у кожній з країн-учасників проходить відкритий національний відбір на «Євробачення».

Український національний відбір

Вже завершилися півфінали національного відбору кандидата від України на пісенний конкурс «Євробачення». Три суботи поспіль 4, 11 і 18 лютого українці стежили за відбором у прямому ефірі телеканалу «СТБ» та «UA:Перший», а в Інтернеті відбір переглядали усі, кому цікаве «Євробачення» та цьогорічні учасники.

А судді хто?

Цього року «Євробачення» відбудеться в Україні завдяки тому, що у минулому році на конкурсі перемогла співачка від України Джамала. Саме вона є одним з трьох членів журі національного відбору на європейський пісенний конкурс. Джамала в прямому ефірі зізналася, що серед конкурсантів перш за все шукає людину з гарним вокалом і вдалим музичним супроводом. Другий член журі – Андрій Данилко. Його обрали членом журі через те, що в образі Вірки Сердючки у 2007 році на конкурсі «Євробачення» він посів друге місце. Під час одного з телеефірів Андрій Данилко зізнався, що не знає англійської мови, на якій більшість конкурсантів національного відбору виконують пісні, і тому він оцінює харизматичність виконавця і щоб його номер не був нудним. Третій член журі національного відбору – Костянтин Меладзе – композитор і продюсер. Він оцінював наскільки є перспективною пісня з точки зору можливості виграти на європейському пісенному конкурсі, або, принаймні, достойно представити Україну як країну-переможницю.

Перевага за глядачами

Слід сказати, що не все на національному відборі залежить лише від членів журі. Їх частка голосу – це лише 50%, інші 50% – це голоси усіх глядачів, котрі проголосували за найкращого кандидата. Причому, якщо двоє або більше конкурсантів наберуть однакову кількість балів, перевага надається тому учаснику, за якого більшість голосів віддали глядачі, а не журі.

Слід зазначити, що голосування за півфіналістів було безкоштовне. Кожен глядач міг віддати лише 1 голос за 1 конкурсанта, або по 1 голосу за кількох конкурсантів. За чесністю голосування стежила компанія, яка проводить подібне голосування на присудженні кінопремії «Оскар».

Цьогорічні конкурсанти

У 2017 році у національному відборі на «Євробачення» взяли участь як досвідчені і відомі виконавці та гурти, такі як «Green Grey»,  «SKAI», Віталій Козловський, Міла Нітіч, Арсен Мірзоян, так і маловідомі вокалісти та гурти: «LETAY», «Vivienne Mort», «Laliko», «Panivalkova» та інші. Для молодих і невідомих виконавців участь у національному відборі – це шанс продемонструвати свій талант і здобути популярність у глядачів.

У підсумку усіх трьох півфіналів фіналістами національного відбору на «Євробачення – 2017» стали: співачка TAYANNA, гурт «Сальто Назад», співачка ILLARIA, вокаліст ROZHDEN, колектив O.Torvald і вокаліст MELOVIN.

Шість переможців трьох півфіналів зустрінуться у фіналі, де буде, нарешті визначено, хто саме представлятиме Україну на європейському пісенному конкурсі. Телеглядачі мають 50% впливу на те, хто саме увійде в історію конкурсу «Євробачення» від України. Пряма трансляція фіналу національного відбору відбудеться у суботу, 25 лютого о 19:00 на телеканалах «СТБ» і «UA:Перший».

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: