Олександрійське училище культури відсвяткувало своє 85-річчя

19.05.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10429-oleksandrijjske-uchilishhe-kulturi-vidsvyatkuvalo-svoe-85-richchya

14 травня Олександрійське вище училище культури відсвяткувало 85-річчя. О дев’ятій годині ранку біля училища почали збиратися колишні випускники, нинішні студенти, викладачі і гості.

Випускники фотографувалися на згадку з своїми викладачами та однокурсниками. Для них влаштували екскурсію аудиторіями училища та показали експозицію у музеї.

Цікаво, що нинішній директор училища культури Іван Баранов і сам колись був випускником цього навчального закладу. Він навчався на хореографічному відділенні разом із нинішнім директором Міського палацу культури Григорієм Абажеєм. Іван Баранов деякий час працював за фахом, але не довго. Іван Михайлович далі очолював палац культури на Перемозькому мікрорайоні, потім працював викладачем в училищі культури. І багато років очолював міське управління культури. Нині вже п’ятий рік він обіймає посаду директора училища культури. Іван Михайлович говорить, що зберігає традиції і надбання, які були здобуті колективом і попереднім директором училища Віталієм Карповим, котрий пропрацював 41 рік на цій посаді. За словами Івана Баранова, про успішність закладу говорять не лише численні перемоги студентів у різних творчих конкурсах, але і кількість абітурієнтів, які хочуть вступити до училища. Так, на деякі спеціальності в училищі культури на одне місце претендує п’ять абітурієнтів. Менше абітурієнти зацікавлені спеціальністю духові та народні інструменти. Найбільшим попитом користуються такі спеціальності як хореографія, режисура, декоративно-прикладне мистецтво та хоровий спів. Іван Баранов говорить, що про якість освіти в училищі культури свідчить відсоток тих випускників, котрі вступають після училища у вищі навчальні заклади. У минулому році з 68 випускників 48 людей вступили до вищіх навчальних закладів. Олександрійське училище культури має підписані контракти з сімома вищими навчальними закладами України.

Святкування 85-річчя творчого вищого навчального закладу Олександрії відбувалося урочисто. Колишні студенти училища у супроводі музичного оркестру вирушили від альмаматер до палацу культури «Світлопільський». Вони привертали до себе увагу пересічних олександрійців, ті їх вітали, фотографували та фіксували на камери мобільних телефонів незвичну демонстрацію на центральному проспекті. До речі, схожої традиції демонструвати єдність поколінь випускників, студентів, викладачів, адміністрації навчального закладу немає у жодного вишу чи школи Олександрії.

У палаці культури «Світлопільський» зібралася повна зала. Гостей вражали своїми номерами сьогоднішні студенти училища культури. Свято не обійшлося без поважних гостей.  Очікували на приїзд колишнього випускника Олександрійського училища культури – ректора Київського національного інституту культури і мистецтв Михайла Поплавського, але він не зміг приїхати через службові справи. Ректор привітав училище культури телефоном. На святкування завітав перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та заступник губернатора Андрій Коломійцев. У подарунок від області училище культури отримало сертифікат на придбання аудіо та відеотехніки. Народний депутат України Анатолій Кузьменко особисто не приїхав на свято, але передав срібні пам’ятні медалі, які вручили одним з кращих працівників училища.

Звісно, були подарунки і від управління культури, міської адміністрації, друзів та прихильників цього навчального закладу, який формує культурну еліту нашого краю, і випускники якого працюють у найвіддаленіших куточках не тільки Кіровоградщини, але й всієї України. До привітань приєднується і колектив реадкції газети, який давно та плідно співпрацює із цим олександрійським вишом, де народжується мистецтво і митці.

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022259 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022364 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: