В Олександрії представив свої картини художник з Жовтих Вод

15.04.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10428-v-oleksandriyi-predstaviv-svoyi-kartini-khudozhnik-z-zhovtikh-vod

10 квітня о 15:00 в галереї «КвашАрт» відкрилася нова виставка під назвою «Дыхание природы». Це персональна виставка робіт професійного художника 29-річного Ярослава Милосердного з Жовтих Вод.

Ярослав народився на Одещині. Художник говорить, що малювати любив з дитинства, а коли став дорослим – вирішив пов’язати своє життя з мистецтвом. Але спершу була невдала спроба навчання в будівельній академії, де Ярослав провчився рік і зрозумів, що це не для нього. Наступного року він вступив на художньо-графічний факультет Одеського національного педагогічного університету. Після закінчення навчання кохання привело його у Жовті Води, де він разом з дружиною Ольгою живе вже чотири роки. Там він працює вчителем образотворчого мистецтва у школі. А у вільний від роботи час іде на природу та пише пейзажі з натури у будь-яку пору року.

Ярослав Милосердний вже дебютував з персональною виставкою у краєзнавчому музеї Жовтих Вод та колективній виставці у Кіровограді, але мріяв показати свої картини людям з іншим міст. Мрія здійснилася. Переглядаючи новини на олександрійських сайтах (цікавість до Олександрії пов’язана з тим, що дружина Ярослава навчалася в Олександрійському медучилищі), подружжя прочитало новину про олександрійську галерею. Ярослав Милосердний знайшов контакти власниці галереї Ірини Кваші та домовився про виставку.

На відкриття виставки картин Ярослава Милосердного завітали професійні художники та художники-аматори, а також рукодільники, журналісти та інші поціновувачі мистецтва. На виставці представлені картини, написані Ярославом з 2013 року і до 2016 року. Вони написані маслом у стилі реалізм. Є на виставці картини і з квітами, але все ж більше пейзажів, де зображені не лише гарні місця Жовтих Вод, але і куточки Одещини,  парку «Софіївка» в Умані та Холодний Яр. На виставці можна не лише подивитися картини, але і купити ту, що сподобалась найбільше. До того ж за неписаним правилом, яке є серед художників, Ярослав Милосердний опісля завершення виставки подарує одну з своїх картин галереї.

Виставка картин Ярослава Милосердного у галереї «КвашАрт» триватиме до 22 квітня. Галерея знаходиться за адресою: вулиця Григорія Усика, 56, колишня назва вулиці – Червоноармійська. Галерея працює у будні з 9 до 16 години, у вихідні з 11 до 19 години. Вхід на виставку безкоштовний.

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: