В Приютівці відкрили новий музей, що розповідатиме про школу і її випускників

09.07.2015 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10401-v-priyutivci-vidkrili-novijj-muzejj-shho-rozpovidatime-pro-shkolu-i-yiyi-vipusknikiv

В Приютівці відкрили новий музей, що розповідатиме про школу і її випускників

Цукрозаводський навчально-виховний комплекс відзначив своє 50-річчя. З нагоди свята у закладі відбулося урочисте відкриття шкільного музею. У цьому невеликому музеї втілилася більш ніж півстолітня історія існування закладу, від далекого 1964 року, коли на селищі відкрилася перша восьмирічна школа, до сучасного навчально-виховного комплексу.

«За 50 років існування навчально-виховного комплексу зібралося достатньо надбань пам’яті та історичних фотографій. Тому ми вирішили увіковічнити це в стінах нашого закладу. Ідея створити музей шкільної історії виникла в нашому колективі спільно, але ідейним організатором і втілювачем була наша директор Тетяна Лещенко», – розповіла вчитель початкових класів Цукрозаводського НВК Тетяна Слободянюк.

Для створення музею приклали багато зусиль не лише вчителі навчального закладу, але й випускники, учні та їхні батьки. Багато міркували про те, як саме має виглядати музей. Провели об’ємну роботу зі збору фотоматеріалів, архівних документів, пам’яток. Завдяки плідній роботі шкільної родини у музей увійшли фотографії усіх випусків Цукрозаводського навчального закладу.

Відкривати музей зібралися гості, випускники закладу різних років, учителі, які раніше викладали у школі. Гостей свята яскравим флешмобом зустріли учні навчально-виховного комплексу. А після запальної пісні директор Цукрозаводського НВК перерізала жовто-блакитну стрічку та офіційно відкрила музей.

На відкритті музею пригадали, як будувалася і росла школа разом із розбудовою селища Приютівка, де розташований навчальний заклад. Словами вдячності згадали першого директора Івана Калієвського. Не забули й про тих вчителів та випускників, які не дожили до відкриття музею. Їх вшанували хвилиною мовчання. Директор закладу подякувала вчителям-пенсіонерам та колишнім учням школи, які активно долучилися до створення музею і прийшли розділити з педагогічним колективом цю святкову мить.

Привітати Цукрозаводський навчально-виховний комплекс зі святом завітали методист районного відділу освіти Людмила Власенко, голова Приютівської селищної ради і випускниця Цукрозаводського НВК Вікторія Лисенко та заступник керівника апарату Олександрійської районної державної адміністрації Ольга Покора. Гості привітали педагогів з ювілеєм, 50-річчям від дня заснування закладу, та зі святом відкриття музею. «За цією датою криється наполеглива праця учнів та вчителів, які починали свою діяльність в далекому 1964 році. За роки свого існування школа виховала велику кількість гідних громадян України. Я висловлюю слова щирої вдячності вчителям за їх високий професіоналізм та успіхи у галузі шкільної освіти. Вони своєю нелегкою працею виховують підростаюче покоління, вкладають у їх душі любов, тепло і доброту», – зазначила Ольга Покора та побажала учням і вчителям Цукрозаводського НВК благополуччя та натхнення.

Відомий краєзнавець Олександрійщини Леонід Балацький з нагоди свята подарував школі свою розвідку з історії селища Приютівка.

Після офіційної церемонії відкриття випускники минулих років із задоволенням розглядали свої шкільні фотографії, ділилися спогадами про навчання у школі та враженнями про новенький музей. «У мене просто сльози виступають на очах. Я навіть не можу передати свої враження. Люди стільки потрудилися. Цей музей – така пам’ять для нас, випускників, для майбутнього покоління. Видно, що люди з душею робили музей, зробили величезну роботу, зайшли фотографії, випускників. Я так вдячна педагогічному колективу за цю пам’ять», – поділилася Надія Шаєнко, яка закінчила школу ще у 1970 році. 

Директор Цукрозаводського НВК Тетяна Лещенко пообіцяла, що шкільний музей обов’язково поповнюватиметься: «Ця алея випускників лише започаткувала музей школи, але щороку буде продовжувати своє існування фотографіями та газетними вирізками про наше шкільне життя».

Завершилося свято яскравим концертом шкільних талантів.

Ірина Гайдук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: