На патріотичний конкурс надходять дитячі малюнки та твори

15.08.2014 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10372-na-patriotichnijj-konkurs-nadkhodyat-dityachi-malyunki-ta-tvori

На патріотичний конкурс надходять дитячі малюнки та твори

Нарешті на конкурс «Я пишаюся тим, що я українець!» почали надходити малюнки. Приємно, що юні олександрійці висловлюють свою любов до Батьківщини у малюнках. Це і голуб миру, і прапор України, і церкви, і українські хатки, і люди у вишиванках, і карта України, у складі якої Крим.

Трохи рідше, аніж фото і малюнки, діти надсилають на конкурс художні твори про те, чим вони пишаються в Україні. Найчастіше надсилають фото. Хотілося б звернутися до дітей та їх батьків із проханням не надсилати групові фото, адже потрібна письмова згода батьків усіх дітей, котрі є на фото. Тому до участі у конкурсі приймаються фото тільки однієї дитини, або кількох родичів, наприклад братів та сестер. А ще з обов’язковими короткими даними про дитину.

Хочеться відзначити і постійних учасників конкурсів, що організовує редакція газети «Городской курьер». Це Ольга Павлів, котра долучила до участі у конкурсі і свою меншу сестричку Вікторію. Ольга Павлів вже ставала переможницею попередніх конкурсів. І цього разу дівчина взяла участь у всіх трьох номінаціях: «Художній твір», «Фото» та «Малюнок», що збільшує її шанси на перемогу. Хочеться додати, що усі роботи оформлені правильно та охайно.

Ользі Павлів 14 років. Вона навчається у школі №17. А також відвідує дитячу музичну школу та дитячу художню школу. Серед хобі Олі: малювання, гра на гітарі.

Малюнок Ольги Павлів «Українська армія – наша гордість!»

Також Оля написала і художній твір на конкурс «Я пишаюся тим, що я українець!».

Поговорімо, вітре?

Був теплий літній ранок. Сяяло привітне сонечко й своїми промінчиками обігрівало прохолодну землю. Хмаринки, які нещодавно були на траві та у кронах дерев, вже заповнили собою простір прекрасного блакитного неба.

Як завжди, Яринка погнала пасти свою корову Нічку в поле. Коли дівчинка прийшла на місце, то вмостилася на траві та підклала собі під голову червоні черевики, які подарував їй на день народження старший брат. Вона довго дивилася на небо. Потім дістала компас. Яринка завжди брала його з собою, як іграшку. Їй чомусь стало цікаво куди дме вітер. Він віяв на схід, віяв по дорозі, по якій ще вчора дівчинка з батьком проводжала свого єдиного брата Михайлика на війну.

«Якби зараз я могла сісти на хмаринку і полетіти до брата, обійняти його і нікуди не відпускати, тримати міцно-міцно біля себе», – думала дівчинка. У таких думках проходили дні і тижні.

Повіяв західний вітер. Яринка промовила до Ніченьки, ніби та її розуміла: «І чому Михайлик не дає про себе знати? Що він там собі надумав? Може думає, що у нас залізні серця, що ми не переживаємо за нього? Я ні про що інше не можу думати, як він там, рідненький?». А вітер тихенько нашіптував вісточку від брата: «У мене все добре, сестричко, не переживай, заспокойся!».

Настав той довгоочікуваний момент братового приїзду. Уся родина раділа, не відходила від героя. Минуло чотири дні, лишився ще один день і Михайло мусив їхати далі. Він дуже не хотів цього, хотів ще трохи бути вдома, але не зміг, треба їхати захищати Батьківщину.

Пройшов день, тиждень, місяць, але нічого не змінити Яринці і тепер вона вже щодня говорить з братом рідненьким і не може наговоритися, вже тільки через вітер.

Нехай буде так, аби кожен українець пишався своїм корінням, був патріотом України і шанував таких «Михайликів», українських хлопців, які віддають щодня свої життя заради єдиної країни, нашої Батьківщини.

Також у конкурсі бере участь і фото, де Оля з сестричкою Вікою у вишиванках та синьо-жовтими смужками на щічках. Вікторії Павлів три роки. Дівчинка навчається у дитячому садочку №39. Віка любить малювати, кататися на велосипеді та одягати різні вбрання, як справжня модниця.

Фото на конкурс сестер Олі і Віки Павлів


 

Малюнок на конкурс «Я пишаюся тим, що я українець!» надіслав десятирічний Ілля Прудкий. Ілля навчається у п’ятому класі ЗНЗ №15. Хлопчик пишається українцями, які хочуть миру.

 

Новікова Софія, 9 років. Учениця 4-В класу  Олександрійського колегіуму. Хобі: танці (дитяча хореографічна школа – студія «ШОК»), малювання (гурток «Веселкове зернятко»), плавання.


 

Одразу кілька малюнків принесла у редакцію газети дев’ятирічна Марія Гімерверт. Кращі з них – до вашої уваги. На жаль, підписи до своїх робіт Марія не залишила, тому ми самі обрали їм назви.

Малюнок «Українська господиня»


 

Робота «Віра і голуб миру врятують Україну»


Малюнок «Українська хата»

 

Нагадаємо, що конкурс «Я пишаюся тим, що я українець!» триває. Усі мають шанс стати переможцем та отримати гарні подарунки. Тим більше, що переможців буде не троє, а більше. Скільки саме буде переможців залежить від кількості учасників.

Роботи у номінаціях: «Художній твір», «Малюнок» та «Фото» можна надсилати на електронну адресу редакції [email protected]. Детальні умови конкурсу читайте на першій сторінці газети «Городской курьер».

Підготувала Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: