План Порошенка в дії: держава збільшила допомогу багатодітним сім’ям

22.03.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10822-plan-poroshenka-v-diyi-derzhava-zbilshila-dopomogu-bagatoditnim-simyam

План Порошенка в дії: держава збільшила допомогу багатодітним сім’ям

У рамках проголошеного  Президентом “наступу на бідність” уже з 1 квітня батьки отримуватимуть додаткові грошові виплати на дітей

Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження з наступного місяця додаткових виплат для багатодітних сімей. Цей крок став черговим етапом реалізації плану Петра Порошенка щодо боротьби з бідністю, яку Президент називає другим найбільшим ворогом України.

«У боротьбі проти бідності у нас є ще одна категорія громадян, яка потребує допомоги в першу чергу. Це багатодітні родини. Бо зарплата та сама, але якщо у тебе 3-4 дитини, то ти живеш бідніше», — зазначив Порошенко під час офіційного візиту в Батурин.

Тож із 1 квітня кожна багатодітна сім’я отримуватиме на третю, четверту, п’яту і кожну наступну дитину віком до 6 років щомісячну допомогу в розмірі близько 1700 гривень. У такий спосіб уряд здійснює послідовні кроки щодо посилення соціальної підтримки сімей з дітьми. 

Ще торік було ініційовано низку заходів, спрямованих на підтримку інституту сім’ї — зокрема, «пакунок малюка», який отримують батьки новонароджених немовлят, «муніципальна няня» тощо. Також слід додати, що навесні 2018 року Україна вперше приєдналася до глобальної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», яку підтримали 38 країн світу на п’яти континентах. Та, за словами Президента, навіть попри це багатодітні сім’ї «потребують державної допомоги».

Нову соціальну допомогу отримають 158,8 тисячі дітей до 6 років, кажуть у Мінсоцполітики. «Бо наша українська родина — то є фундамент української нації. І вона теж вирішує багато проблем», — відзначив глава держави.

На початку президентства Петра Порошенка перед ним стояло завдання врятувати Україну від банкрутства. Адже анексія Криму Російською Федерацією та її пряма агресія на сході держави завдала відчутного удару по економіці: ми втратили п’яту частину промислових підприємств і найбільший ринок для українських товарів.

Але зараз економічні показники засвідчують зростання протягом 12 кварталів. Банківська система стабілізована, а золотовалютні резерви — збільшуються. Країна виборсалася з економічного урвища. Тепер у неї з’явився ресурс — і, відповідно, додаткові кошти для подолання бідності.

У межах реалізації плану боротьби з бідністю вже були зроблені певні кроки. Насамперед — автоматична індексація пенсій, яка розпочалася з 1 березня. Віднині вона відбуватиметься щороку. Це стало можливим завдяки закону про пенсійну реформу, який Петро Порошенко підписав у жовтні 2017 року.

Щоправда, автоматична індексація пенсій перерахує виплати не рівномірно: найменше підвищення очікує громадян, які отримують мінімальну пенсію. Тому для них Президент знайшов вихід у вигляді компенсації індексації за 2015-2016 роки. Виплата компенсацій відбувається вже зараз, у березні-квітні. Протягом цих двох місяців пенсіонери з мінімальною пенсією — а таких приблизно 1,8 мільйона — отримають 2410 гривень двома рівними частинами, по 1205 гривень на місяць.

Ще один уже зроблений крок — запровадження монетизації субсидій. Вона дає змогу малозабезпеченим сім’ям залишити заощаджені на сплаті комунальних рахунків кошти для власних потреб.

Звісно, будь-хто, як це вже робить опозиція, може звинуватити чинного Президента у підкупі виборців — так само, як і пообіцяти українцям здешевлення газу вдвічі. Але насправді влада, яка має чіткий план і дотримується його всі п’ять років, просто сумлінно виконує свою роботу. Плоди якої ми вже зараз можемо спостерігати на власні очі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: