Мобільна сцена, яку встановили на центральній площі міста, отримала загадкові метаморфози із покрівлею і двічі змінилась напередодні свята

21.12.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10811-mobilna-scena-yaku-vstanovili-na-centralnijj-ploshhi-mista-otrimala-zagadkovi-metamorfozi-iz-pokrivleyu-i-dvichi-zminilas-naperedodni-svyata

Мобільна сцена, яку встановили на центральній площі міста, отримала загадкові метаморфози із покрівлею і двічі змінилась напередодні свята

Покрівля новопридбаної мобільної сцени, яку змонтували напередодні на центральній площі Олександрії, за невідомих обставин зникла на декілька днів. Навколо питання про цю покрівлю та її долю розгорнулась інформаційна війна проти журналістів, які намагались з’ясувати чому мобільна сцена, придбана за 300 тисяч гривень несподівано «полисіла».


Чому «полисіла» сцена?

Як пише сайт «Олександрійські новини», аварійна ситуація, за свідченням декількох читачів сайту, трапилась ввечері, після початку снігової заметілі. Великий шар снігу, який накопичився на тенті, що огортав сцену, імовірно провалився, розрізавши тент навпіл. За інформацією сайту, постраждалих під час аварійної ситуації не було.


Коментар постачальників

Напередодні цих подій Євгеній Брижахін, який є представником постачальника та який підписував договір на виготовлення сцени, на промислових майданчиках ведеться контроль якості продукції, а сцена виготовляється за проектами, які готують спеціалісти-інженери: «Є пакет документів та 3D модель сцени, технічні умови. Коли поступає замовлення, технічну документацію погоджують, працюють інженера і передають у цех, на виробництво. У нас свої розробники, інженери”.

За словами Є. Брижахіна, сцена не потребує особливої уваги і її потрібно тільки розібрати і зібрати. «Вона не потребує обслуговування. Вона вся зварена з металевого каркасу, погрунтована і пофарбована молотковою краскою, атмосферостійкою. Вона тільки потребує у зборці і розборці. Якщо є неполадки, у нас гарантія єсть, наші спеціалісти приїжджають і устраняють все, всі недоліки які там єсть. Ми за все це відповідаємо», – повідомляв представник виготовлювача.


Феєрична реакція влади

Інформацію, яку оприлюднили міські ЗМІ щодо незрозумілої метаморфози із покрівлею мобільної сцени, наближений до міської влади акаунт у мережі Фейсбук назвав недостовірною. Більше того, на цій сторінці, яка регулярно публікує всі матеріалами офіційного сайту міськради, зазначено, що все гаразді все під контролем.

«12 грудня у зв’язку з погіршенням погодних умов було демонтовано тентове покриття покрівлі сцени та передано його на збереження до ПК «Світлопільський», – повідомлялось на фейсбук-акаунті. Разом з тим, на офіційному сайті міськради інформація чомусь не опублікована і не спростована. Можливо через те, що крім слів про спростування, у тексті було буквально наступне про олександрійських журналістів, які спробували розібратись у ситуації: «в семье не без урода», «виродки», «мізків не вистачає». Експресивна реакція наближених до міської влади засобів масової комунікації і відсутність таких промов на офіційному сайті вкотре підтверджувало, що напевне не все так гаразд, як намагались представити.

Цікавим є те, що коментували цю новину не пересічні особи, а перші керівники міської влади особисто, тому причетність згаданого акаунті до міських очільників має високий рівень імовірності.


Наслідки «невідомо чого»

На наступний день, ситуація стала ще зрозумілішою. Арки мобільної сцени на центральній площі Олександрії, після снігопаду та повідомлення про «демонтаж», почали активно ремонтувати 14 грудня. 

Журналісти «Олександрійських новин» дослідили фото сцени одразу після встановлення сцени і після «демонтажу». «На фото чітко видно, що конструкції сцени мають значний нахил всередину, а арки, на яких навішується тент, чомусь мають значну кривизну, якої раніше не було. Між окремими частинами арки з’явився значний проміжок, якого раніше не було. Окрім того, одна з частин металевої конструкції біля сцени, має нахил у бік сцени.

Все це може імовірно вказувати, на достовірність інформації про те, що тент було пошкоджено, як і частину навісу сцени. Нагадаємо, напередодні журналісти намагались з’ясувати, чому зник тент на мобільній сцені на центральній площі міста.

Користувачі фейсбук також задають питання, щодо безпечності конструкції під час сильних поривів вітру.

Слід зазначити, що відсутність коментарів прес-служби міськради змусила журналістів шукати відповіді у тих, хто виготовляв сцену», – зазначають «Олександрійські новини».

Остаточно підтвердилась інформація про те, з покрівлею все не гаразд тоді, коли на сцену була натягнута за декілька днів покрівля-тент із зовсім іншим кольором, схожа на тенти, які використовуються для рекламних банерів. Імовірно, за декілька днів віднайти схожу за кольором покрівлю-тент не вдалось і щоб хоч якось загасити конфлікт, купили чи позичили зовсім інший тент. Бо мер має виступати перед дітьми на відкритті ялинки. Не буде ж він виступати на голій сцені?


Питання з імовірними відповідями

У цій історії із тентом найголовнішим питанням є не те що зрештою відбулось саме під час снігопаду і коли та хто і як підміняв тент і «кошмарив» інакомислячих. Залишаються без відповіді більш важливі питання: чому представники влади не дали конкретної відповіді і чому на наближених ресурсах, намагались виправдатись замість пояснень та сипати образами і безпідставними звинуваченнями? Схоже на те, що коли закінчуються аргументи у тих, хто мав би відзвітувати перед міським головою чи всією громадою за використання третини мільйона, коли зникають під тиском аргументів як талий сніг версії про «демонтаж», коли власну необачність і непрофесіоналізм прикривають гаслами «любові до міста» і приватними істериками, з’являються такі от маніпуляції у інформаційному просторі. От тільки автори цих тез, забувають, що коли мова йде про безпеку громадян і особливо дітей, варто хоч трохи думати про людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: