Новорічні подарунки на 195000 гривень придбали неконкурентною закупівлею у сина депутата облради

21.12.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10809-novorichni-podarunki-na-195000-griven-pridbali-nekonkurentnoyu-zakupivleyu-u-sina-deputata-oblradi

Син депутата Кіровоградської обласної ради Іван Кожемяченко, отримає з бюджету міста Олександрії 195 325 гривень. Закупівля проведена “звітом про укладений договір”, тобто без проведення відкритих торгів, неконкурентною закупівлею, яка трохи нижче від мінімуму, необхідного для проведення конкурентної форми придбання.

Як зазначено у декларації Анатолія Кожемяченка, депутата Кіровоградської обласної ради, в домогосподарстві депутата бере безпосередню участь син — Іван Кожемяченко. Варто вказати, що під час проведення закупівлі імовірно, використано адміністративний ресурс, адже депутат входить у депутатську фракцію “Опозиційного блоку” де є очільником перший заступник Олександрійського міського голови Людмила Давиденко, яка є відповідальною за використання бюджетних коштів. У роботі фракції А. Кожемяченко бере активну участь, наприклад, його було помічено на вчорашній сесії обласної ради, де він також брав участь у блокуванні трибуни облради.

Син депутата, за інформацією декларації, отримує в рік 5449 гривень за роботу на батька — А. Кожемяченка та 3966 гривень доходу від ТОВ “Знам’янський граніт”, як зарплату отриману за сумісництвом.

Придбання за бюджетні гроші солодощів є фактично інвестицією у бізнес сина депутата майже 200 тисяч гривень бюджетних грошей, оскільки це перша закупівля, яка відбувається за участі І. Кожемяченка. До цього, він не мав досвіду у закупівлях і не брав у них жодної участі. прокоментувати закупівлю і її умови він пообіцяв потім, бо відповідаючи за запитання журналіста “Олександрійських новин”, він повідомив, що зайнятий і знаходиться “на базі”, проте не спростував своєї безпосередньої участі у закупівлі.

Імовірно, що якби І. Кожемяченко став учасником відкритих торгів, то не зміг би перемогти конкурентів, бо управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради постійно вносить до критеріїв обрання переможців наявність досвіду. Саме за відсутність досвіду дискваліфіковано чимало переможців тендерів.

За умовами закупівлі, син депутата, має поставити 3325 штук новорічних подарунків (солодощів) вартістю 12 гривень, 2500 подарунків із солодощами вартістю 61 гривня, 225 подарунків вартістю 13 гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: