День білої тростини в Олександрії: День пам’яті, концерт талановитих артистів і сподівання на порозуміння

26.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10804-den-biloyi-trostini-v-oleksandriyi-den-pamyati-koncert-talanovitikh-artistiv-i-spodivannya-na-porozuminnya

Дві важливі події в один день об’єднали олександрійців з вадами зору учбово-виробничого підприємства «УТОС». 18 жовтня в актовій залі підприємства представники місцевого товариства сліпих організували концерт та зібрали разом незрячих та інших небайдужих місцевих жителів. 

Першою подією, яка зібрала місцевих жителів в одній залі, став День білої тростини, що є невід’ємним атрибутом незрячої людини. Щороку цей день в усьому світі відзначається 15 жовтня. Він присвячений приверненню уваги суспільства до незрячих людей. 

З нагоди Дня білої тростини на захід завітали представники органів влади. «День білої тростини – це не свято, а день, що нагадує нам, здоровим людям, про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують нашої допомоги», – зазначила помічник народного депутата Анатолія Кузьменка Олена Святець.

Другим приводом, з нагоди якого представники підприємства УТОС зібрали гостей, стало вшанування пам’яті заступника директора з соціальних питань Лілії Лук’янчук, яка пішла з життя півроку тому. Саме Лілія Олександрівна започаткувала традицію відзначати в Олександрії День білої тростини. Тепер цей день став для містян з вадами зору і днем пам’яті жінки, яка за своє життя зробила багато добрих справ як для незрячих, так і для інших людей. 

Кожен, хто виходив на сцену у цей пам’ятний день, згадував Лілію Лук’янчук та висловлював слова співчуття її друзям та рідним. Свою підтримку та співчуття висловила голова міської організації Товариства Червоного Хреста Людмила Зіміна. «Та втрата, яка вас спіткала, порівняна втраті зору. Але ж ви та категорія людей, яка все життя пристосовується і виживає в таких умовах, які дала доля. Хочу вам побажати, незважаючи ні на що, залишатися такими міцними, вірними своїй справі, щоб завжди поряд з вами були чудові люди, адже коли є друзі й помічники здолати біль і страждання завжди легше».

Пам’ять Лілії Лук’янчук, яка стала важливою людиною для багатьох олександрійців, присутні у залі вшанували хвилиною мовчання.

Під час заходу з найкращими побажаннями виступили також представники місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги та Територіального центру.

Концертну програму заходу підготував творчий самодіяльний колектив підприємства УТОС. Талановиті олександрійці з вадами зору читали вірші та співали пісень.

 До участі у концерті долучилися і гості з Мукачевого, Луцька, Одеси та Кривого Рогу, які також є представниками підприємств і організацій Українського товариства сліпих. Багато теплих слів та гарних пісень прозвучали у їхньому виконанні.

Під час заходу шістьом найкращим працівникам учбово-виробничого підприємства вручили подяки та грошові премії. Директор підприємства Павло Лук’янчук зазначив, що обрати кращих було дуже складно, адже всі працівники гідні відзнак. Також керівник Олександрійського учбово-виробничого підприємства УТОС додав, що вважає свій колектив найкращим, адже він дуже дружній. Зараз зрячі працівники постійно допомагають своїм незрячим колегам, хоча так було і не завжди.

Юлія Пастух


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: