«Зберегти колектив, нарощувати професійність наших лікарів – найбільші здобутки охорони здоров’я Олександрійщини»

22.06.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10788-zberegti-kolektiv-naroshhuvati-profesijjnist-nashikh-likariv-najjbilshi-zdobutki-okhoroni-zdorovya-oleksandrijjshhini

Медицина Олександрійщини має ряд здобутків і з кожним роком постійно їх нарощує. В Олександрійському районі будуються амбулаторії, а районна лікарня поступово оновлює обладнання, проводить ремонти та укомплектовується кваліфікованими лікарями. Про досягнення у медицині району розповіла головний лікар Олександрійської центральної районної лікарні Валентина Гарагуля.

– Останнім часом у районній лікарні та в медицині всього району, на скільки нам відомо, відбувалися кардинальні зміни. Розкажіть, будь ласка, про наймасштабніші з них.

– Вперше, мабуть, за останні два роки в нашому районі проводяться великомасштабні ремонти за виділені державні кошти, а саме: повністю відремонтований хірургічний корпус, із початку року ми відкрили кардіологічне відділення, буквально два тижні тому почав працювати новий гемодіалізний центр.

– Але щоб усі ці відділення злагоджено працювали, необхідна і якісна медична апаратура. Що вдалося вже придбати, а що незабаром плануєте?

– Влада і спонсори наші дуже багато нам допомагають у придбанні медичної техніки. Ми замінили майже 40% апаратури на сучасну та якісну. Так, її ще небагато, і в майбутньому ми також мріємо про лапораскопічну стойку та про надсучасні УЗД-апарати. Нещодавно нам вручили від районної держадміністрації монітор за спостереженням основних функцій життєдіяльності організму людини для реанімаційного відділення, а також електровідсмоктувачі, які вкрай необхідні для нашого хірургічного відділення, сучасний офтальмоскоп, який дуже потрібний для очного кабінету поліклініки, найближчим часом чекаємо на нові операційні столи. А найголовніше – це портативний рентген апарат для Новопразького відділення, я вже не говорю про те, що маємо 5 гемодіалізних машин для проведення гемодіалізу, якими нас благодійно забезпечила одна з фірм. Протягом останніх 5-ти місяців ми отримали нове сучасне обладнання для пологового та кардіологічного відділень. Але те, що нам вдається зберегти колектив, нарощувати професійність наших лікарів – я думаю, це найбільші здобутки охорони здоров’я Олександрійщини.

– Яка взагалі ситуація з медичним персоналом в районі та районній лікарні? Чи немає проблем, бо часто говорять про те, що не вистачає гарних лікарів?

– Цьому питанню ми приділяємо дуже важливу увагу, тому що наші пацієнти – це люди із сіл. Ми тільки розташовані на території міста, та ми розуміємо, що поки люди доїдуть із Попельнастого, з Шарівки або з інших сіл – лікарі повинні бути тут, тому у нас останні десять років цілодобово чергує хірург, анестезіолог-реаніматолог, лікар блоку інтенсивної терапії, акушер-гінеколог, і саме тому питанню кадрів та їхньому навчанню ми приділяємо дуже багато уваги. Хочу подякувати нашим лікарям, нашим медичним сестрам, які постійно підвищують свій професійний рівень. Не дивлячись на те, що в нас не такі великі заробітні плати, доводиться тягнути сім’ї, батькам допомагати, але наші лікарі, наші медсестри завжди своєчасно навчаються на курсах. Вони їздять на конгреси, беруть участь у пленумах, практичних конференціях. Зараз ми намагаємося відвідувати міжнародні поїздки, вивчаємо досвід медицини за кордоном, а саме європейської медицини. Тільки за останній рік більше 20-ти медичних працівників нашого району відвідали Європейські держави з метою навчання за різними програмами.

Ми також пишаємось тим, що на сьогодні ми готуємо дев’ять лікарів-інтернів – такої кількості зараз немає в  жодному районі. До речі, один із цих інтернів, лікар-уролог, через місяць прийде на роботу, а два тижні тому до роботи вже приступила лікар-травматолог. Дуже гарна зміна педіатрів, чудові молоді фахівці прийшли в акушерську службу, тому як прийдуть наші інтерни, лікарями ми будемо забезпечені на 100%.

Ірина Гайдук,

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: