Перші кроки Новопразької громади: ремонт дитсадків, водопровід і освітлення

08.06.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10781-pershi-kroki-novoprazkoyi-gromadi-remont-ditsadkiv-vodoprovid-i-osvitlennya

1 червня відбулась I сесія Новопразької селищної ради. Нова рада є представником об’єднаної громади. Хоча вона і має назву ради саме одного селища, реально представлятиме інтереси одразу декількох населених пунктів району. Перше зібрання нових депутатів виявилось достатньо бурхливим, оскільки політичні пристрасті ще не остаточно вляглися і продовжують хвилювати нових представників громади. Не завжди передбачувана, але демократично проведена сесія показала, що рада сформована різними людьми із різними поглядами. Одразу після проведення сесії журналісти взяли інтерв’ю у Новопразького селищного голови Богдана Курупа.

– Богдане Анатолієвичу, як ви оцінюєте хід першої сесії Новопразької ОТГ і старт роботи ради?

– Напруга відчувалась від самого початку до кінця. Але сесія пройшла в принципі рівно. Ті рішення які ми виносили на сесію, всі були розглянуті. З 23 проектів рішень, 22 було прийнято. Одне рішення, а саме про обрання секретаря Новопразької селищної ради, депутати не проголосували. Не вистачило, на жаль, одного голосу для того, щоб підтримати кандидатуру яку я вносив. В принципі роботою сесії я задоволений.

Були деякі конструктивні зауваження. На конструктив ми реагували, а на деструктив, який намагались привнести у роботу ради деякі депутати, ми не зважали. Працювали відповідно до законодавства. Вносили проекти рішень, а депутати ухвалювали їх голосуванням.

– Які були перші рішення нової ради громади?

– Перш за все – це кадрові питання без яких неможливо почати ефективну роботу. Це обрання заступників голови, керуючого справами, обрання виконавчого комітету. Це і покладання обов’язків щодо вчинення нотаріальних дій. Бо ми розуміємо, що, практично, починаючи з завтрашнього дня, сільські голови і Пантазіївки, і Шарівки втрачають свої повноваження. Вони б тоді не змогли без цих рішень проводити дії відповідно до законодавства про нотаріат і про реєстрацію актів цивільного стану. А це потрібно людям, які живуть на території громади. Тому таке рішення ми і ухвалили. Ці рішення були надважливі для організації роботи влади на місцях.

– Секретаря ради не обрали. Як тепер буде розвиватись ситуація?

– Відповідно до законодавства половина складу депутатського корпусу має внести свою кандидатуру. Це відбуватись повинно протягом 30 днів. І на наступній сесії, я думаю, будемо знову обирати секретаря шляхом таємного голосування.

– Кого ви внесли на затвердження своїми першими помічниками? Познайомте громаду із цими людьми.

– Сьогодні на посаду заступника головами з питань комунальної власності, земельних ресурсів та житлово-комунального господарства вносив Півняка Володимира Володимировича. На посаду заступника селищного голови з питань освіти, охорони здоров’я, тобто з гуманітарного блоку питань – Полтавець Олену Орленівну. В цих людей є керівний досвід. Вони розуміють нинішні проблеми громади. Знають які питання треба вирішувати у селах та селищах. Я впевнений у тому, що ці люди мають ті якості, які допоможуть нам реалізувати програму з якою ми прийшли до людей на виборах. Саме на цих людей я розраховую і на підтримку всієї громади, підтримку держави.

– Якими будуть ваші перші кроки вже як голови об’єднаної громади? Які будуть реалізовуватись проекти?

– В понеділок відкриваємо гемодіалізний центр. Цей проект ми починали реалізовувати коли я працював головою районної державної адміністрації. Ті терміни, які ми оголосили, а це початок червня місяця, ми на ці терміни і вийшли. І в понеділок будемо відкривати. Це буде перший мій візит у Центральну районну лікарню вже у статусі голови громади (відкриття відбулось у понеділок, 4 червня – авт.).

У нас в планах ремонти дитячих садочків. Зокрема, виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт одного з дитсадків і поточний ремонт іншого дитсадка. В планах у нас завершення капітального ремонту навчально-виховного об’єднання-школи № 2, куди уже направили 10 мільйонів з фонду державного регіонального розвитку. Тому ми плануємо до кінця року завершити цю роботу. Також буде проводитися робота по освітленню вулиць, по асфальтуванню доріг. Ми плануємо виготовити проектно-кошторисну документацію на заміну мереж водопостачання, бо є велика проблема щодо них. Використовуються до цих пір азбестові і чавунні труби. Це перш за все не відповідає санітарним нормам і тому треба це все замінити.

– Чи є найважливіша справа, яка має бути першою на черзі у реалізації?

– Всі питання робочі і всі по-своєму важливі. Але варто врахувати, що почали ми роботу не 1 січня, а 1 червня. Тому кожна територія має виконати свою програму соціально економічного розвитку. До кінця року ми будемо підтримувати попередні рішення сільських рад і селищних. А далі маємо внести своє, нове бачення у подальші кроки громади і розвивати далі.

Ірина Гайдук,

Віктор Голобородько 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: