300 мільярдів для доріг та динамічні зміни в країні

25.04.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10766-300-milyardiv-dlya-dorig-ta-dinamichni-zmini-v-krayini

Приміщення Клубу Кабінету Міністрів заповнено журналістами із всіх регіонів України. Питання лунають різноманітні. Це унікальний шанс особисто запитати прем’єра про важливе для регіону питання. Відповіді розлогі, проте стосуються конкретної теми.

Прем’єр-міністр, який вже не перший раз зустрічається з журналістами місцевих ЗМІ, говорить про бажання не відсиджуватись на політичній посаді, а зробити свій внесок у розвиток держави. На пряме запитання про власний лідерський проект чи політичну партію, прем’єр говорить про дещо інші цілі у житті.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Я хочу боротись за Україну. І якщо для цього потрібно буде брати участь у наступних виборах парламентських. А я сказав, що я буду брати участь у наступних парламентських виборах. І я би дуже хотів своєю участю, не тільки перемогти на виборах, а привести тих людей, хто буде динамічно змінювати країну. От я в це щиро вірю. Я відданий цій справі. Я завжди коли щось роблю, я роблю його по максимуму. От сьогодні я по максимуму займаюсь тим, щоб залишити слід в історії після того, як я був прем’єром. Я не хочу ввійти в історію прем’єр-міністром, який був якимось там по рахунку. Хочу ввійти тим, хто вирішував конкретні проблеми людей і заклав підвалини нової успішної України».

На зустрічі, прем’єр за більше ніж двогодинне спілкування, встиг окреслити власне бажання головних реформ у країні: медичну реформу, децентралізаційну реформу, виборчі новації, переформатування роботи контролюючих служб. Але окрім реформ, що реалізуються в державі, журналістів цікавлять і численні ризики, які є нині у держави з назвою «Україна». Чи не найбільшим ризиком залишається великий державний борг. Брали гроші у борг у позичальників ще з 2007 року. Не дивлячись на чималий фінансовий тиск, країна поступово погасила частину зобов’язань. Тепер мова йде про відновлення економіки.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «По першому кварталу цей борг є найнижчим по відношенню до валового внутрішнього продукту з 2011 року. Це позитивний сигнал. Але якщо не буде виконуватись програма нашої співпраці, наприклад щодо створення антикорупційного суду або виконуватись інші параметри, то нам буде важко на ці виклики давати відповіді. Але я ще раз наголошую на те, що можемо іти далі і можемо мати реальний успіх, який відчують люди».

Третина запитань очільнику уряду лунають з різних регіонів про стан доріг. Володимир Гройсман говорить, що за його оцінкою, майже 90 українських доріг знаходяться в непридатному стані. Для того, щоб відновити дорожню інфраструктуру, треба відновлювати мережу доріг, спочатку між містами, що є обласними центрами.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Моє завдання і мій виклик, який люди ставлять переді мною нарощувати ремонт і реконструкцію українських доріг. За цих рік-півтора побудували 3000 кілометрів в різних куточках України на заході, на сході, в центрі, на півночі, на півдні. У цьому році ми будемо робити Київ–Харків–Довжанський. Ми будемо робити Київ-Чернігів. Ремонтуємо, десь капітально, десь поточно Київ-Одеса. Буде побудована дорога гарної якості в тих межах, в яких вона сьогодні є але хорошої якості: Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань, Одеса, Миколаїв, Херсон. Тому наша програма, яку ми ухвалили на 2017-2022 рік, передбачає, що за п’ять років ми виділимо на дороги 300 мільярдів. А в цьому році, хочу вам сказати, що ми виділяєм тільки 47 мільярдів державних коштів. Це не говорячи ще про місцеві. 300 мільярдів це програма, яка передбачає виконання ремонтів з конкретними термінами, на певні дороги і ця програма повністю співпадає з нашими фінансовими можливостями. За п’ять років ми маємо всі обласні центри між собою об’єднати нормальними дорогами».

Багатогодинна зустріч була наповнена чималою кількістю питань, що стосувались реформ та практичної роботи уряду. В своїй роботі нездоланних проблем прем’єр-міністр не бачить.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «В принципі проблеми по яких ми не маємо відповідей, сьогодні практично немає. Треба рухатись уперед, приймати відповідні рішення і робити Україну сильнішою».

Щодо імовірних позачергових парламентських чи президентських кампаній, то на думку Володимира Гройсмана вибори – це добре, бо вони приносять оновлення. Проте підстав та сенсу у позачергових парламентських перегонах не бачить. Україна, на його думку, має перейти від процесу політичної позачерговості до звичайних чергових виборів представників влади на всіх рівнях.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: