Відповідальність перед громадою, розвиток підприємництва, створення робочих місць

19.04.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/articles/10764-vidpovidalnist-pered-gromadoyu-rozvitok-pidpriemnictva-stvorennya-robochikh-misc

(Початок за посиланням)

Влада – не тільки президент

«Що таке влада для звичайної людини? Це житлово-експлуатаційне підприємство . Це – новий центр надання адміністративних послуг. Це – лікар в лікарні. Це – вчитель у школі. Це – поліцейський місцевого відділення поліції. Це – районний суд. Ми маємо піклуватися про людей. Ми маємо створити такі умови, щоб люди відчували, що влада здатна захисти і допомогти»,
– зазначає П.Порошенко.

І – наголошує, що спільна відповідальність і співпраця гілок державної та місцевої влади необхідна для успіху держави. Разом із відповідальністю має постати і спільне досягнення мети. Наприклад, має бути досягнуто виконання важливого для України проекту модернізації та розвитку сільської медицини.

Петро Порошенко, Президент України: «14 мільйонів українців живуть у сільській місцевості. Все життя то в них паспорти забирали, чи не видавали, то голодомором морили, то перекладали основний тягар змін у державі. На сьогодні технічні можливості як існують дадуть в найкоротший термін доступ до якісних медичних послуг. Ми фінансуємо за рахунок 1,5 мільярдів доларів, що були повернуті спільними зусиллями, в тому числі за допомогою Генеральної прокуратури України, будівництво і комплектування новітнім обкладанням нових амбулаторій на селі».

Проте на думку президента це не має бути формальне виконання доручення. Це не має бути будівництвом нового пункту, переробленого з ФАПу і завезення  обладнання та очікування необхідності доставити пацієнта у нішу лікарню, не змінюючи якісно питання надання медичних послуг.

Для того, щоб лікар у амбулаторії міг отримати якісну консультацію, має застосовуватись телемедицина. А це у свою чергу потребує надання послуг швидкісного Інтернету у всіх населених пунктах, де є така потреба. Відповідне доручення, щодо створення технічних умов підключення до швидкісного Інтернету президент дав регуляторам послуг і операторам мобільного зв’язку. Це дозволить на 70% вирішувати питання консультування за допомогою прийому лікарем у самому селі.

Робота, зарплати і захист бізнесу

Стимулом у розвитку держави має стати і надання легальної заробітної плати і створення умов для підвищення заробітних плат в Україні.

Петро Порошенко, Президент України: «Роботодавці скаржаться на дефіцит робочої сили. Звісно, десь людям немає де працювати, а десь – на кваліфіковану робочу силу полюють рекрутери, в тому числі іноземні. І це об’єктивна реальність. Підписання угоди про асоціацію з країнами Євросоюзу – це вільний рух товарів і послуг, і капіталів, і робочої сили. І Україна поступово стає частиною європейського ринку праці. Цей чинник спонукає до зростання заробітних плат. Така тенденція є в Києві. Середня зарплата зараз складає більше 14 тисяч гривень. І це є моїм зверненням до роботодавців – платити більше і платити легально».

Виїзд за кордон кваліфікованих робітників – це створення соціальної напруги в суспільстві і соціальних проблем в державі. Тому держава має дбайливо ставитись до українського бізнесу, який в свою чергу надавав би конкурентні умови праці. За результатом перемовин із представниками комерційного сектору країни, розроблено та подано до парламенту як термінові законопроекти, які мають допомогти розвитку бізнесу. В тому числі, Президент передав проект закону про створення Національного бюро фінансових розслідувань. Над проектом можуть додатково попрацювати представники громад міст і областей. Він є невідкладним і потребує швидкого запровадження, щоб стимулювати розвиток економіки держави.

Петро Порошенко, Президент України: «Ми забираємо у силовиків право на гарматний постріл підходити до бізнесу. В усіх забираємо такі повноваження – в поліції, СБУ, прокуратури, в НАБУ. Створюється потужна аналітична служба, яка не чіпає дрібний бізнес, якщо він не є частиною злочинного угрупування. І таким чином суттєво покращуємо інвестиційний клімат. За моїм дорученням розглянуто і питання обґрунтування введення податку на виведений капітал. Це спрощує життя підприємцям, які інвестують. Все просто – те що вивів – обклади податком. Те що ти реінвестуєш у виробництво – нуль оподаткування. Вже немає дискусій, що підпадає під такі інвестиції. Визначає власник та менеджмент. Ми зможемо переконати наших міжнародних партнерів у тому, що це сьогодні – дуже ефективне рішення. Воно працює в Естонії, Грузії, буде працювати і в Україні та суттєво підвищить інвестиційну привабливість».

Світло на вулицях і успіх держави

Новий інвестиційний клімат має спонукати рухатись економіку, проте повинен працювати і місцевий рівень влади для створення позитивного іміджу країни, кожного села і селища. Президент закликає започаткувати новий проект освітлення центральних вулиць населених пунктів України.

Петро Порошенко, Президент України: «Треба починати з освітлення сіл. Центральна вулиця має бути з освітленням. Це робиться швидко і ефективно, підвищується безпека у населеному пункті. Завжди можна знайти кошти на ремонт освітлення центральної вулиці. Ми не втручаємось у питання того що потрібно робити в першу чергу, громаді, але освітлення вулиць – це обличчя міста, села, селища. Це – наша візитівка».

Такий проект має бути реалізований місцевими ресурсами і для цього не потрібно відкладати його на роки по реалізації. Сьогодні співпраця гілок влади вищого рівня та місцевої зможуть зрушити чимало проблемних питань. А децентралізація стане фундаментом змін в Україні.

«Я не маю жодного сумніву, Україна обов’язково стане успішною країною успішних людей» – підкреслив на завершення промови президент України.

Прем’єр-міністр країни який отримав слово одразу після промови очільника держави, на мою думку висловив ключову фразу про те, що реформи і зміни в країні мають базуватись на оцінці результатів цих реформ на місцях. Пермєр-мінстр Володимир Гройсман зазначає – мета децентралізації це не просто взяти і віддати гроші чи повноваження на місця. Мета цієї реформи – нова якість життя українських громадян. «Треба подолати синдром, про який ми уже чуємо – місцеві князьки, які замість того, щоб створити якісні умови життя, можуть піддатись миттєвій популістичній хвилі і витратити дорогоцінний ресурс на якісь інші цілі. Але ми маємо нести відповідальність перед громадянами, державою, українськими воїнами які захищають державу, перед кожним громадянином», – зазначив В.Гройсман.

Критичний огляд децентралізації та всього, що пов’язано із реформами, пролунав від повноважних представників Німеччини та Канади. Вони шукали відповіді не тільки на те, як прискорити ці реформи, не тільки говорили про невикористані шанси і необхідність стимулювати розвиток країни, але й наголосили на тому, що кожен зробив для створення нової України – демократичної, вільної та впевненої у собі. Дискусія продовжувалась…

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: