Секретар ради визнала свою причетність до прихованого бізнесу, однак не вказала доларовий подарунок «друзів» для північної подорожі Європою

22.03.2018 00:00:005 переглядівАвтор: admin
/articles/10752-sekretar-radi-viznala-svoyu-prichetnist-do-prikhovanogo-biznesu-odnak-ne-vkazala-dolarovijj-podarunok-druziv-dlya-pivnichnoyi-podorozhi-evropoyu

Після серії критичних публікацій нашої газети дехто із представників місцевої еліти почав розповідати про свої статки більше правди. Мабуть, через побоювання, що справа може пахнути смаленим, і завершитись кримінальною відповідальністю за надання завідомо недостовірної інформації у декларації. Мова йде про секретаря міської ради Олену Богоявленську. Критична стаття мала вплив – у новій декларації чиновниця вперше підтвердила, що вона із родиною має відношення до бізнесу, отримує з цього гроші і у неї є раніше приховані активи. Отже, про все по порядку.

Нова декларація: під тиском громадськості

У серії статтей ми зазначали – секретар міської ради Олена Богоявленська ніколи не була причетна офіційно до комерційної справи. Проте веде спосіб життя, який явно не відповідає її офіційним доходам. І це знайшло офіційне підтвердження. 16 березня Олена Богоявленська подала нову декларацію за 2017 рік де вперше вказала прямий зв’язок із бізнесом та раніше імовірно, приховані статки.

У цій декларації вона показує, що має у своєму сімейному бюджеті кошти від оренди майна. Всі ті висловлювання, які раніше лунали щодо життя на одну зарплату, тепер видаються звичайним блюзнірством, хоча і зафіксовані у декларації.

Бо як свідчить нова декларація родина Богоявленських, вони мали зиск із надання майна в оренду. Офіційна цифра – 49660 гривень. І от тут найцікавіший момент.

Дзвінка монета і політика

Виявляється, всі наші теоретичні здогадки і припущення про бізнес-зв’язки між секретарем міської ради та політично-комерційними колами, підтверджуються повністю. Бо заплатила чоловікові Олени Богоявленської за оренду, фірма «Золотий клєвєр». Цікаво що одна квартира таємничим чином зникла із статків родини, але з’явився якийсь «офіс». От саме за офісну оренду і заплатила компанія, власником і засновником є Віталій Журавльов – один із активних представників обласної організації «Батьківщини» і куратор місцевої організації. І він же – засновник купи місцевих підприємств, де фігурує Олена Богоявленська. Тож виявляється, і сьогодні Віталій Журавльов, навіть після того як Олена Богоявленська фактично пішла у обійми до нинішньої міської провладної більшості, що явно не підтримує політичні погляди «Батьківщини», продовжує фінансувати приватний бюджет сім’ї секретаря міськради. Отже, ми просто не знали, що зв’язок на рівні «керівник-підлеглий» тут не працює, а є зв’язок на рівні «бізнес-партнери». Саме про це і говорить інформація з декларації. Дзвінка монета у них однакова, от тільки один перебуває у реальному бізнес-середовищі, а інша – у середовищі, де ухвалюються рішення ради, де підписуються документи і де можна отримати важливу інсайдерську інформацію про майно, кошти, землю і таке інше. Таким чином варто ставити питання про те, що у Олени Богоявленської свого часу імовірно, була купа конфліктів інтересів під час ухвалення рішень, про які вона тишком-нишком не повідомляла. Адже виділялась земля, надавались у оренду приміщення і все це пов’язано із бізнесом, що виявляється, має безпосередній зв’язок із секретарем ради. Отже і тут секретар ради заради власної вигоди, імовірно постійно брехала і використовувала службове становище для ухвалення рішень, що могли йти всупереч інтересів міста та держави.

Бізнес у «рукаві»

Друге важливе зауваження. Ми розповідали, що чоловік Олени Богоявленської має корпоративні права однієї із охоронних фірм у обласному центрі. Тепер Олена Богоявленська вперше задекларувала наявні корпоративні права на цей бізнес родини. Якщо це все зроблено лише після тиску громадськості та після журналістських розслідувань, тоді є імовірно правдою і те, що О.Богоявленська багато років приховувала наявність комерційного зв’язку із бізнесом.

Чому це важливо? Бо якщо політик говорить неправду, або не всю правду навіть у таких дрібницях, то скільки брехні ще може бути «у рукаві»?

Оригінали квитків на подорож: хто заплатив?

Третє, і найважливіше. Попри те, що «процес» пішов, і лід як кажуть, зрушив з місця, Олена Богоявленська продовжує системно приховувати свої статки і вперто не декларує їх у повному обсязі. Найцікавішим фрагментом нашого дослідження було те, звідки ж взялись гроші на її передноворічну подорож у північні країни. Ми вирахували, що вартість цієї подорожі для всіх трьох туристів лише для придбання авіаквитків мала становити від 22 до 35 тисяч гривень. І маємо визнати – ми помилялись, хоча і не суттєво. 5366,52 гривень – саме такою є точна ціна авіаквитків тільки Олени Богоявленської. Це перераховані по офіційному курсу НБУ видатки, які потрібні були для закордонної подорожі за оригіналом квитків компанії KLM. Оригінал авіаквитків Олена Богоявленська особисто надала до матеріалів судової справи, про яку ми розповідали, і де вона визнана винною у порушенні закону.

Один із місцевих активістів, очільник голова обласної ГО «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на виробництві, та козацтва України» Сергій Горбачов саме і був стороною по справі. Він прочитав наше розслідування і вирішив допомогти журналістам редакції та передав копію документу, яким аргументувала свою відсутність на суді Олена Богоявленська. Таким чином на політ туди і назад треба було витратити, закруглюючи суму у меншу сторону, 600 доларів. Нагадаємо, Олена Богоявленська сама зазначила у своїх дописах, що частину подорожі їй оплатили якісь «друзі». Всі ці подарунки ніяк не відображені у декларації чиновниці. Чому подорожні витрати не відображені у новій декларації? Відповіді на ці питання пані секретар ради не надає. І схоже не надасть. Бо тоді треба буде розповісти звідки у неї цей «кеш». А він, імовірно геть не з офіційних статків.

Сумнівна законність перебування на посаді

І ще про один факт нагадав Сергій Горбачов, який якось загубився на фоні численних подій нещодавнього буремного часу. Олена Богоявленська отримала свою посаду в порушення законної процедури. Саме такий висновок можна зробити з рішення суду, що вступило у законну силу. Виявляється є постанова Олександрійського міськрайонного суду та Дніпропетровського апеляційного суду, яким процедура обрання секретаря Олександрійської міської ради визнана незаконною. Відповідне рішення суду чинне ще з травня 2016 року і підтверджено апеляційною інстанцією, вступило у законну силу 6 липня 2016 року.

Процитуємо текст постанови суду: «Визнати протиправною бездіяльність Олександрійської міської ради, яка полягає в недотриманні обов’язку оприлюднити проект рішення Олександрійської міської ради № 25 від 25 грудня 2015 року «Про обрання секретаря Олександрійської міської ради 7 скликання». Тобто свої перші кроки на посаді Олена Богоявленська свідомо (бо ні миті не вагаючись продовжує обіймати посаду і нині) порушувала законодавство України. От власне поки що і всі штрихи до політичного портрета одного з найвищих посадовців Олександрійської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: