Олена Богоявленська: пафосний відпочинок із креветками та подорож до крижин вартістю половини річної зарплати

16.03.2018 00:00:0016 переглядівАвтор: admin
/articles/10751-olena-bogoyavlenska-pafosnijj-vidpochinok-iz-krevetkami-ta-podorozh-do-krizhin-vartistyu-polovini-richnoyi-zarplati

«Це не глухий кут. Просто потрібно знайти час і замислитись де ми, хто з нами поруч, а хто окремо, в білому красивому приміщенні Олександрійської міської ради». Нам складно не погодитись із цими словами, які Олена Богоявленська, нинішній секретар міської ради висловила декілька років тому. Дійсно, як же працюється панянці Олені у тому самому «білому домі» місцевого рівня? Саме про це ми і хочемо поговорити у останній частині розповіді про офіційне та неофіційне життя секретаря Олександрійської міської ради Олени Богоявленської.

Прихований бізнес чи «чорний» кеш

На початку варто нагадати важливу деталь з біографії Олени Миколаївни. Ми можемо прочитати у її життєписі про те, що вона обіймала різні керівні посади. З цього документу дізнаємось, що вона приїхала жити і працювати з Росії. Але у біографії немає жодного рядка, що говорив би про її причетність до бізнесу, який би належав їй особисто. Олена Богоявленська не була комерсантом ніколи. Проте стиль її життя схожий більше на те, як живе людина, що має додаткові до офіційної зарплатні, доходи.

Якщо вони є, то чому не показані у офіційній декларації? Якщо ці доходи існують у такому значному обсязі і використовуються, то чому про це мовчати? Навряд чи тут приховано бажання не доплатити державі, внаслідок неповного декларування доходів. Надто висока ціна може бути за таку гру із державним бюджетом та сплатою податків. Але є логічне пояснення таких дій.

Імовірно, Олена Богоявленська має такі доходи і такі статки, походження яких, вона не зможе пояснити під час декларування. Саме таке пояснення приховування реальних доходів може наштовхувати на думку про те, що секретар міської ради побоюється не штрафів і громадського осуду чи якихось інших «морально-етичних» проблем політика. Вона може остерігатися кримінального переслідування, адже тепер є чинною революційна за змістом стаття про реальний тюремний строк для посадовців, що не можуть пояснити звідки у них гроші. Це стаття 368 з приміткою 2 – незаконне збагачення. Кримінальний кодекс України трактує це поняття як набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передача нею таких активів будь-якій іншій особі. Якщо правоохоронці докажуть суду цей факт, чиновниці загрожує позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Є і стаття 366 з приміткою 1 – декларування недостовірної інформації де за брехню у декларації можуть дати до 2 років позбавлення волі. Ось саме цього, імовірно і побоюється пані секретар ради. Чому? Спробуємо пояснити на прикладах.

Новорічний вояж у північні країни

Ми вже писали про те, що коли нещодавно розглядалась справа у суді, щодо притягнення О.Богоявленської до відповідальності за порушення закону, вона надала цікаві свідчення. У суді, О.Богоявленська заявила, що мала закордонну поїздку. Вона ж надала і копії квитків на літак.

На особистій відкритій сторінці у соціальній мережі пані секретар ради написала детальну розповідь про цю подорож.

Перший запис такий: «25 грудня 2017 року. в 12:40. Ми у відпустку! Нарешті! Київ_Бориспіль_аеропорт». Як бачимо на фото, у подорожі брали участь секретар міської ради, її чоловік та хлопчина. Будемо вважати, що для цієї подорожі придбано квитки економ-класу для двох дорослих та для однієї дитини (до 12 років) з Києва з пересадками.

Наступний допис уточнює маршрут: «Перша зупинка в нашій подорожі сьогодні Амстердам_Нідерланди. П’ять годин на нові враження. Далі Осло_Норвегія».

Ми сформували запит у системі придбання квитків через один з державних банків. Як виявилось, вартість одного перельоту у цьому маршруті для різних перевізників (від найдешевших до дорожчих) складає в одну сторону близько 2 тисяч гривень за пасажира. Таким чином, за підрахунками системи продажу квитків, ціна квитка для трьох подорожніх складе від 22 до 35 тисяч гривень в один напрямок. Запам’ятаємо цю цифру.

Далі шлях пролягав автівкою: «Норвегія_аеропорт_Sandefjord_Torp. Довгоочікувана зустріч з… (вказуються прізвища приватних осіб).

«Дві години на автомобілі і ми зустрілись з (вказується прізвище приватної особи)Nedenes. Так в 6.00 ми виїхали з Олександрії і вже в 1.15 у рідних людей в Норвегії. Відпустку розпочато, попереду багато цікавого».

Далі пані секретар ради розповідає про подорожі країною: «Сьогодні відпочивали активно. Відвідали міста Porsgrunn та Skien. А потім – аквапарк!». І наступні емоції: «Прогулянка містом Kristiansand. Навіть дощ сьогодні не став на заваді, погода не зимова, але відчувається наближення Нового Року».

Спробуємо віднести витрати на автоподорожі до дружньої позички близьких секретаря ради. Але вже наступний запис говорить про якусь фінансову допомогу у подорожі: «Друзі влаштували для нас подорож до королівства Дания. Відвідали міста Hirtshals та Aalborg. Багато вражень, емоцій, позитиву…».

Коли ми спробували дізнатись вартість такої морської подорожі, то з’ясувалось, що це досить недешеве задоволення – мінімум 156 євро за весь вояж. Таким чином морська прогулянка коштувала двом подорожнім приблизно 5 тисяч гривень.

Скільки коштує вояж:

Підіб’ємо підсумок. За авіаквитки родина секретаря міськради заплатила близько 50 тисяч гривень. За поромну прогулянку ще 5 тисяч. Вартість перебування у такій країні як Норвегія не з дешевих задоволень. Ціна за відвідування музею чи іншого закладу – від 5 до 20 і більше євро. Крім того треба додати і харчування, яке не дешеве ні в Норвегії, ні в Данії. Якщо економно оплачувати всі необхідні видатки, такий вояж північними країнами де не оплачується проживання, міг коштувати не менше 60-65 тисяч гривень. Імовірно, що сума може бути і більшою та сягнути 70 тисяч, адже проживання у країнах Європи навіть у родичів, зазвичай хоча б частково, компенсується.

Таким чином, на цю подорож, секретар міськради мала б витратити не менше 65 тисяч гривень. Однак чи реально це було б із наявними у неї доходами?

За офіційною декларацією, вона має за рік доходу 166 678 грн. Тоді на цей вояж вона мала б витратити майже 40% всього свого річного доходу. Навіть якщо додати пенсію чоловіка – 54337 гривень за рік, це не пояснює звідки взялися гроші на мандри. В будь-якому разі, за наявних офіційних доходів, зробити це неможливо. Адже прожити на офіційну зарплатню із такими шаленими видатками на однісіньку подорож, О.Богоявленська не змогла б. Навіть, якщо постійно відкладала гроші на новорічну норвезьку подорож до крижин. Вона нормально одягається, використовує косметику, має купувати харчі і оплачувати комунальні послуги за дві багатоквартирні споруди, які є у власності сім’ї.

Коли фронт дихав кров’ю

Але найцікавішою є не нова подорож, а інша, та яка була раніше – у 2015 році. Як виявилось у час, коли український фронт стікав кров’ю і кожен намагався хоч чимось допомогти українським військовим і добровольцям утримати лінію між життям і смертю, пані Олена Богоявленська спокійнісінько собі подорожувала країнами Європи. Вона сама вихвалялась свою подорожжю Австрією, Німеччиною та Францією. На фото – спокійна та задоволена життям панянка фотографується біля архітектурних шедеврів Відня, на безхмарних дорогах та у лавандових полях Франції.

Звісно не обійшлось без пафосного споживання креветок із вином та загального фото на фоні гірських європейських курортів.

До речі, донька пані секретар міської ради у свої 26 років є директоркою харківської фірми «Інфотраст». Тут є декілька цікавих паралелей. По-перше – основним видом діяльності цієї компанії, за інформацією аналітичної системи YouControl, є консультування з питань комерційної діяльності й керування. Таким чином, донька О.Богоявленської, яка має фахову освіту юридичного спрямування, якимось чином стає очільником фірми, де має бути керівником комерсант, який знає способи управління активами та має практичний досвід з цього. Чому дівчина із дипломом університету і відсутністю досвіду отримує керівну посаду? Імовірно, це пов’язано із бажанням встановити контроль за прихованими активами. Своя людина у фірмі має доглядати за грошима, або ж виконувати інші завдання для збагачення.

Цікаво, що донька панянки секретаря ради теж полюбляє шикарне життя і тому хизується на своїй сторінці фото з найкрутішого пляжу та нічного клубу Одеси – Ібіца. На фото-селфі із подругою, вони всередині цього клубу, куди потрапити можна лише сплативши певний внесок. Щоб було зрозуміло, який це рівень відпочинку розкажемо, що заклад розташовано прямо на березі Чорного моря біля центру Одеси. Клуб має відгороджений від берега пляж, власний ресторан та будівлі у стилі південноєвропейського узбережжя. І зрозуміло все це – дуже дорого. Одна склянка безалкогольного напою в цьому клубі коштує від 100 до 250 гривень. Мова про звичайне меню вже й не йде – за один вечір за офіційними розцінками цього клубу, доведеться заплатити не менше тисячі гривень.

Але повернемось до найголовнішої сторінки життя секретаря ради – політичної діяльності. Спиратимемось виключно на факти з відкритих, офіційних джерел.

Політично-непевна поведінка

Олена Богоявленська є класичним зразком політичного шулерства. Для того щоб зрозуміти про що йде мова, нагадаємо декілька важливих подій.

У міській раді 4 скликання (2002-2006 роки) Олена Богоявленська, яку висунули від міського осередку політичної партії «Яблуко», тоді опозиційної до провладних політичних сил, не довго пробула у фракції «Наша Україна». Зорієнтувавшись, вона, на 53 сесії міської ради 28.10.2005 року з фракції виходить і стає «секретарем міжфракційної депутатської групи», яка була створена 25.11.2005 року. Відчуваєте бажання отримати зі старту омріяну посаду із назвою «секретар»? А відчуваєте ще й політично-непевну поведінку і присмак зради? І це так і є, бо ми згадали лише про першу зраду інтересів виборців, що довірили їй посаду депутата від однієї політсили, а зрештою отримали політика із іншим політичним спрямуванням.

У міськраді 5 скликання О.Богоявленська з 06.05.2006 року до 02.10.2009 року нарешті обняла посаду секретаря міської ради, про яку так мріяла. Нагадаємо, за законом і кількістю повноважень – це друга за важливістю посада після міського голови, у міській раді.

За час роботи секретарем міської ради 5 скликання та біля керма політичного осередку партії «Батьківщина», стався грандіозний скандал у місцевому політикумі. Вперше, як за часів Незалежності так і за радянських часів, депутати міської ради своїм рішенням позбавили мандата власного колегу. Мова йде про рішення міської ради від 16.10.2009 №1189 «Про дострокове припинення повноважень депутата Олександрійської міської ради Гловацького В.Г.». Формулювання рішення ради яким депутата від політичної сили керманичем якої була саме Богоявленська вигнали з кола депутатів, незвично жорстке: «приймаючи до уваги факт вступу в законну силу вироку Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 25.12.2007 року в кримінальній справі за звинуваченням Гловацького Вадима Георгійовича, яким Гловацького В.Г. визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 КК України та засуджено до штрафу, тобто – до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі». До речі, цей екс-депутат був представником комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, раціонального використання природних ресурсів.

На цій же сесії депутати скинули з посади і Олену Богоявленську із досить чітким формулюванням, прямо вказуючи на те, що вона не справлялась із роботою – «у зв’язку із неналежним виконанням повноважень щодо організації і підготовки сесій ради».

Депутатом та міським головою стати О.Богоявленській у наступному скликанні не вдалось через складнощі із реєстрацією. Були тривалі суди, були звинувачення в бік суддів, були і звинувачення у бік міської організації у маніпуляціях із документами. У підсумку виборчий процес було повністю провалено – декілька депутатів від Батьківщини у міській раді – це було повне фіаско політичної непевності і неакуратності у веденні елементарних справ.

Але і цього було замало. У новому скликанні відбулась взагалі нечувана підміна понять.

«Злита» фракція

Після того як О.Богоявленська відчула, що може опинитись у опозиційному таборі надовго, вона робить заяву, в якій наголошує: «Я не буду сейчас оценивать сложившуюся ситуацию – пусть люди сами сделают свои выводы. По главному ”камню преткновения” – составу исполнительного комитета… принято компромиссное решение». У підсумку – кандидати від «Батьківщини» стали членами виконкому, а фракція «Батьківщини» у міськраді 6 скликання «злита» під радника Олександрійського міського голови, людини із «яскравим» минулим і не менш вражаючим нинішнім послужним списком – Володимира Дожджаника. Він очолив депутатську групу «Взаємодія», назву якої, мабуть, скопіювали з об’єднання депутатів у Чернівцях. У склад «Взаємодії» включили всіх депутатів, яких обрали люди від БЮТу – Євген Алімов, Оксана Нєгіна, Наталія Олійник, та двох депутатів, яких просто не знали куди приткнути і який статус їм надати – Олена Бондаренко і Олег Холохоленко від «Сили людей». Таким чином, Олена Богоявленська і цього разу використала своїх виборців і віддала їх симпатії зовсім іншій людині із зовсім іншими політичними смаками і вподобаннями, навзамін отримавши посаду із чималим фінансуванням. До речі, пару «Олена Богоявленська – радник мера Володимир Дожджаник» тепер можна побачити разом у тісних обіймах на всіляких віддалених від рідної домівки та пильного погляду виборців, форумах, конференціях і різноманітних заходах. Селфі у пікантних позах додають колориту цим зустрічам наодинці із серйозними державотворчими проблемами, що досліджуються на заходах.

Це майже все, що ми хотіли розповісти про другу посадову особу олександрійського самоврядування. Єдине що залишається додати – життя О.Богоявленської як політика, схоже зробило чергове коло. І якщо аналізувати довжелезний список зрад та відплат за них, не виключено, що і цього разу політичні сили міста можуть просто викинути секретаря ради на узбіччя політичного життя. Але чи зможе вона в цей раз начепити на себе маску добропорядності і піти до людей із новими казками про справедливість, за яку варто боротися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: