Олена Богоявленська: таємнича квартира, директорські «каруселі» та заради готівки

07.03.2018 00:00:00143 переглядаАвтор: admin
/articles/10749-olena-bogoyavlenska-taemnicha-kvartira-direktorski-karuseli-ta-zaradi-gotivki

У минулому випуску газети ми анонсували продовження історії про не публічне, але яскраве по-своєму життя секретаря Олександрійської міськради. Олена Богоявленська імовірно, любить нові враження і охоче мандрує світом за ними. Але спочатку про ще одну дуже цікаву, пов’язану із нею та її близьким оточенням, історію. Вона стосується «нехорошої» квартири, директорської «каруселі» та інших дивацтв, які схожі на якісь таємні діяння. Результатом цих викрутасів, у яких схоже безпосередньо брала участь і нинішня секретар Олександрійської міськради, є мільйонні борги і схеми за якими вимиваються бюджетні кошти.

Директорська «карусель»

Нагадаємо, Олена Богоявленська, до того як обійняти посаду секретаря Олександрійської міської ради, з 2010 року по 2012 рік працювала на керівній посаді в товаристві з обмеженою відповідальністю «ТД «Артемівський». Про це ми вже ми розповідали, як і про наслідки керування цим підприємством нинішнім магістром з держуправління – борги, суди та інші неприємності накопичились у геометричній прогресії. Але зараз не про це.

Є один цікавий збіг обставин. Це підприємство спочатку очолював у 2006 по 2010 рік Олексій Холодов (депутат від партії «Батьківщина» міськради, де очільником політсили є О.Богоявленська), а потім – у 2010-2012 роках – Олена Богоявленська (очільник міської організації «Батьківщини» і екс-депутат міськради від тієї ж партії). У 2006-2011 роках Олексій Холодов стає директором приватного підприємства «Екологія». Все це відбувається, нагадаємо, під час перебування на посаді депутата міськради самого директора та за очільництва Оленою Богоявленською тієї ж політсили, як у місті, так і в міськраді.

Підприємство «Екологія» відоме тим, що напрацювало за свою діяльність два виконавчих провадження.

Загальний податковий борг на кінець лютого 2018 року складає по «Екології» 701 тисячу гривень – майже мільйон.

Спитаєте до чого тут пані Олена Богоявленська? А все дуже просто. Складається враження, що таємні сили переміщують з одного місця на інше Олену Богоявленську, Олексія Холодова та декількох інших людей, як у директорській «каруселі». Вони грають то там, то тут, одну й ту саму, відведену для них роль. Не виключено, що це – неофіційні «послуги», імовірно як підставних директорів, за певну компенсацію.

Ось прізвища директорів підприємства «Екологія», яке має майже мільйонні борги: з 29.03.2016 – Котік Катерина Анатоліївна; з 14.02.2014 – Безус Олександр Олександрович; з 07.11.2011 – Тимченко Оксана Вікторівна; з 10.10.2011 – Перцев Михайло Леонідович; з 28.08.2006 – Холодов Олексій Андрійович; з 15.03.2006 – Смірнов Олександр Сергійович; з 05.05.2003 – Іжболдіний Валерій Валерійович.

Засновником підприємства є громадянин Геннадій Олександрович Бондар.

Тепер подивіться на перелік тих, хто очолює і очолював ТОВ «Торговий дім «Артемівський», про який згадала у своїй біографії секретар міськради: з 09.10.2012 – Гелеш Ервін Васильович; з 28.12.2010 – Богоявленська Олена Миколаївна; з 10.02.2006 – Холодов Олексій Андрійович.

А знаєте який у цих двох різних за напрямами діяльності фірм, номер стаціонарного телефону? Знову все співпадає – один і той самий – 6-03-83.

Є в місті ще одна фірма із схожою назвою, де всередині імені компанії зовсім не за українським правописом вставили апостроф – ТОВ «Еко’логія».

У цього підприємства, яке так само переймається питанням сміттєзвалища та переробки сміття, цікавий перелік засновників та директорів: директор з 29.03.2016 – Олександр Олександрович Безус. Засновник – приватне підприємство «Екологія». Так, те саме і без апострофа у назві. Кінцевим беніфеціаром є Геннадій Олександрович Бондар. Той самий.

У «Екології» та «Еко’логії» адреса однакова – будинок 118, квартира 148 на центральному проспекті в Олександрії.

Одна із кандидатів у депутати міськради також є співробітником підприємства, зареєстрованого за таємничою адресою – Альона Григоренко. І прізвище цієї жінки дуже схоже на одну із засновниць підприємств, про яке ми розповімо далі. До речі, у відповідний список поставила Альону Григоренко теж очільниця місцевого «БЮТу» – Олена Богоявленська.

А ще, за дивним збігом обставин, схожі люди є і засновниками і керівниками одного олександрійського підприємства із назвою «Алсіті-сервіс».

Тут директорами є і були такі громадяни: з 10.01.2018 – Безус Олександр Олександрович; з 14.04.2017 – Журавльов Максим Сергійович; з 21.06.2016 – Рингач Юрій Михайлович. До речі пан Рингач – це теж кандидат у депутати Олександрійської міськради від «Батьківщини», де очільником є Олена Богоявленська.

Компанія зареєстрована на ту ж саму 148 квартиру. Ця квартира майже якась магічна. Вона має бути чимось схожа на булгаківську «нехорошу квартиру» з «Майстра та Маргарити». Уявляєте скільки там бізнесу та людей, інтересів? Без магії тут не обійтися. Бо як виявляється, вона якби існує, а з іншого – вона як би випарувалась.

Квартира для афер чи просто «магія»?

Ми спробувати дізнатися, а що ж це за власник у цієї таємничої квартири? І що видумаєте? Власника немає! Речових прав на відповідну квартиру не зареєстровано взагалі. Ви спитаєте: «Тобто як це не зареєстровано? Фірми є, а власника квартири на яку вони записані, немає?» Приблизно так. Принаймні у земному, фізичному вимірі.

До речі будинок, у одній з квартир якої має знаходитись офіс фірм із мільйонними боргами і мільйонними оборотами, – це звичайна дев’ятиповерхівка, де живуть олександрійці.

Пам’ятаєте, ми згадували, що за цією ж адресою є і інша фірма – ТД «Артемівський»? Так от, податківці встановили, що ця адреса є несправжньою, про що навіть є відповідні записи у держреєстрах.

Взагалі це будинок, в якому 180 квартир, тобто сама квартира нікуди не ділась. За всіма розрахунками вона має бути на першому поверсі останнього під’їзду.

Зв’язок між партією та всіма цими комерційними оборудками з адресами і боргами досить простий. Виявляється саме за цією адресою діяла аптека № 2, де здійснювала комерційну діяльність підприємець Юлія Демковська.

Про це зазначено у витязі з Наказу Державної служби України з лікарських засобів щодо плану перевірок додержання суб’єктами господарювання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Пані Демковська була найближчою соратницею Богоявленської. Навіть більше, вона заступила на цей пост у відповідальний момент і стала очільницею міської організації «Батьківщини», віддаючи його Олені Богоявленській лише у 2016 році.

Вона ж, Ю.Демковська, була керівником одразу декількох, тісно пов’язаних із панами Журавльовими та Богоявленською, фірмами.

ТОВ «Золотий клєвер» – засновник Віталій Журавльов;

Засновником ТОВ «Олександрійська районна соціальна аптека» є згадувана нами Людмила Григор’єва – активний учасник всього бізнесу, який причетний до місцевих комерсантів з «Батьківщини».

Нинішній директор Тарас Кравець є настільки важливою для партії і бізнесу людиною, що його розмістили одразу у двох списках партії – до міської ради та до районної ради.

Спитаєте, навіщо далі користуватись цією адресою і так «світити» наближених до політсили людей? Можливо тому, що це – вигідно. От дивіться: щойно заснована фірма із таємничої квартири, отримала практично одразу після заснування, три угоди на ремонти шкіл на 400 тисяч гривень. І всі від міської влади, де секретарем свої люди – Олена Богоявленська.

У компанії, яка переймається питаннями ремонту, є не менш цікавий перелік початкових засновників. Він знову із знайомими прізвищами. Якесь дежавю – Микола Зарецький та ТОВ «Еко’логія».

Прямо голова йде обертом від усіх цих директорських «каруселей».

Що це таке?

І справді – що це за вигадки такі? Навіщо все так ускладнювати? Всі ці директорські «каруселі» наштовхують на думку, що за людьми, які мають конкретні прізвища, є інші люди. Ті, хто продовжує крутити каруселі далі для того, щоб вона набирала обертів. І що вкрай важливо – залишатись у тіні. Хто це?

Саме тут і знадобляться прізвища засновників, які починають поступово давати відповідь на те, хто імовірно є справжніми очільниками цього чималого бізнесу із заплутаними схемами.

Згадаємо тих самих панів Журавльових – Сергія та Віталія. Ці комерсанти тісно пов’язані із секретарем міськради та найближчим оточенням. Це явно не бізнес-партнери. Взаємини між ними складаються за документами на рівні керівників та найманих працівників. З огляду на те, що засновниками фірм були брати Журавльови, то Олена Богоявленська була у них найнятою працівницею.

Ось простий приклад цього взаємозв’язку. Є запропонований і пролобійований тією ж Богоявленською член виконавчого комітету Тарас Кравець. Він є директором ТОВ «Олександрійська районна соціальна аптека».

Засновником цієї приватної аптеки є Григор’єва Людмила Іванівна.

Вона ж була разом із знайомим нам вже особами та фірмами, засновником підприємства ТОВ «Прогрес», де заступником директора була Олена Богоявленська.

Чи не про це підприємство пише у свій автобіографії Олена Богоявленська: «З 2009 року по 2010 рік – заступник директора з комерційних питань ТОВ «Прогрес».

І ще одна цікава деталь. Куди діваються кошти з усієї цієї купи підприємств?

Один із тих, хто володіє фірмами, пов’язаними із Оленою Богоявленською, задекларував
у 2017 році готівкою 400 000 гривень, 60 000 євро, 39 мільйонів гривень «коштів, позичених третім особам» та 180 000 готівкових доларів США.

При цьому офіційний дохід складає 4860 гривень від процентів. Для розуміння дивності такої ситуації зазначимо – цей комерсант володіє купою фірм із олександрійською та київською пропискою і активно намагається діяти у політиці та бізнесі.

От така «карусель» із директорами та у результаті – мільйонні статки, купа готівки у доларах та гривнях. А головне – політичні дивіденди у вигляді посад.

І знову ми не дійшли до історії про подорожі панянки Богоявленської до теплих та холодних країв. До речі, у історії із ними важливими є не самі подорожі, а те за які гроші ці всі мандрівки здійснюються і чи відповідає стиль життя і задекларовані статки? Саме це і спробуємо дослідити у наступній публікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: