Олена Богоявленська: Магістр управління із боргами, імовірні кримінальні зв’язки та політична неперебірливість

02.03.2018 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/articles/10746-olena-bogoyavlenska-magistr-upravlinnya-iz-borgami-imovirni-kriminalni-zvyazki-ta-politichna-neperebirlivist

Нашу попередню публікацію про місцевий мафіозний клан, що сформувався у міській владі, ми вирішили продовжити публікацією про другу за вагомістю посадову особу міської влади – секретаря міської ради Олену Богоявленську. Як виявляється посада і таємні зв’язки з «темними» особистостями – це і є справжнє обличчя політика, який намагається створити імідж розумного до нестями чиновника і активіста «смарт-сіті». Нагадаємо, редакція працює виключно із відкритими даними і проводить журналістські розслідування без проведення будь-яких оперативно-розшукових заходів. Хоча ми приймаємо цікаву інформацію про життя і статки місцевих посадовців, щоб взяти їх у розробку та працювати далі над викриттям корупціонерів.

Олена Богоявленська і Юлія Тимошенко. Здається де Олександрія і де столичний політичний бомонд? Але схоже на те, що обидві депутатки і лідери політичних сил, мають що сказати виборцям, але не все хочуть розповідати. Лідерка «Батьківщини» загальноукраїнського рівня і місцева очільниця осередку цієї ж партії не діляться особливостями своїх статків. Ми поцікавились віддзеркаленням політичних реалій великої політики на місцевості. Подробиці статків та зв’язків секретаря Олександрійської міської ради, другої за значимістю посади у органі місцевого самоврядування міста, викликають чимало запитань.

ЧИСТА ЯК СЛЬОЗА. АЛЕ НА ПЕРШИЙ ПОГЛЯД

Офіційна декларація Олени Богоявленської чиста як сльоза – там лише її зарплата, пенсія чоловіка та скромна автівка – Шкода 2007 року випуску.

Подружжя має дві квартири 2000 та 2008 року придбання.

Це майже все, що є у декларації. Ми спробували провести власну перевірку наявних активів сім’ї секретаря міськради і виявилось, що це не вся інформація. Якщо перевірити глибше, виявляється, що чоловік пані Олени є засновником приватної охоронної фірми разом із Володимиром Андрейченком та Миколою Джоганом у місті Кропивницькому. Про це можна дізнатися завдяки аналітичній системі YouControl. Тут же повідомляється про те, що він володіє 25% цієї фірми.

За даними системи, підприємство має податковий борг і не виключено офіційно не працює, але до цього часу дані про засновників є актуальними, тож формально фірма є, а засновники продовжують залишатись власниками комерційної справи. Навіщо ж тоді тримати зареєстровану фірму та накопичувати на неї борги? Імовірно, що це може бути потрібним для якихось оборудок.

Проте цікавим в цьому випадку є не стільки комерційна діяльність компанії, скільки прізвище одного із засновників – кропивничанин Микола Джоган. Він у свою чергу є співзасновником громадської організації волонтерів Кіровоградщини разом із ще одним кропивничанином Ігорем Ковтуненком.

КРИМІНАЛЬНІ ЗВ’ЯЗКИ

У Кропивницькому Ігор Ковтуненко відома особистість, наприклад тим, що має тісний зв’язок із очільником обласної ради Олександром Чорноіваненком. Пан Ковтуненко нашими колегами з обласного центру неодноразово називався помічником голови облради і прихильником тієї ж партії. Цю поважну людину пов’язують із імовірними кримінальними історіями, зокрема одним із вбивств комерсанта у Кропивницькому. Про це згадували журналісти газети «Україна-Центр», коли розповідали про розслідування справи: «У матеріалах кримінального провадження у справі про вбивство генерала Тесленко можна знайти відомості про обшуки, які проводилися в ході слідства… Один з обшуків проводився у громадянина Ковтуненко Ігоря Володимировича. Людина з точно такими ж прізвищем, ім’ям та по батькові балотувалася в 2014-му в народні депутати в 100-му окрузі Кіровоградщини, є головою регіональної організації «Спілки офіцерів України», учасником місцевої «Самооборони» і згадувалася у ЗМІ в якості помічника голови Кіровоградської обласного ради Олександра Черноіваненка. Відповідно до даних, поданих до ЦВК, «цей» Ковтуненко є комерційним директором ТОВ «Наука» та членом політичної партії «Батьківщина». Згідно з даними відкритих джерел, Ігор Володимирович Ковтуненко також є одним із засновників ТОВ «Група технології онлайн» і ТОВ «Спецавіасервіс», зареєстрованих в обласному центрі.

Згідно з матеріалами справи, приблизно в той же час обшуки проводилися також у громадян Віктора і Володимира Кліменкових. У березні цього року одне з місцевих інтернет-видань повідомило з посиланням на джерело в правоохоронних органах, що вибух на площі Богдана Хмельницького в Кіровограді міг бути замахом на вбивство Віктора Кліменкова, якого видання назвало місцевим «авторитетом».

Трохи інформації з декларації
цієї, пов’язаної із родиною місцевих очільників, людини. Пан Ковтуненко подавав її для того, щоб спробувати обійняти посаду директора одного з державних підприємств. У нього у власності чималий приватний будинок і годинники вартістю чверть мільйона.

Звісно, не можна обійтись без автівки престиж-класу і як завжди – на тещі.

З’ясовується цікавий зв’язок між місцевими політиками і комерсантом із годинниками за шалені гроші та приязними стосунками з очільником обласної ради. Виявляється пан Ковтуненко є одним із власників компанії під назвою ТОВ «Група технології онлайн», співзасновником якої є компанія ТОВ «ІСП «Шторм».

У свою чергу ТОВ «ІСП ШТОРМ» є засновником Олександрійського представництва ТОВ, де керівником є Роман Воронков – чинний член виконавчого комітету Олександрійської міськради, кандидат у депутати від партії «Сила людей».

Очільник міської організації «Сили людей» Володимир Дожджаник прийшов до Олександрійської міської ради під партійними гаслами вже забутого політичного проекту «Сильної України» – сателіта Партії регіонів, створеного всесильним тоді Сергієм Тігіпко. І тут теж з’являється тінь «Батьківщини». Саме керівник цієї партії був радником Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, а потім і Віце-прем’єр-міністром України за Януковича.

Цей перелік політичного «шлюбу за розрахунком» навіть не дивує, бо є не у одного політичного діяча місцевого і загальноукраїнського рівня. Але ближче до героїні нашої розповіді. Зі схожих історій вона ніколи не зникала. При цьому панянка Богоявленська послідовно будує кар’єру, постійно ігноруючи тими, хто їй довірив представляти інтереси олександрійців у міськраді. З огляду на кримінальний кодекс у цьому немає жодного злочину. З огляду на кодекс честі – імовірно, честі вже давно не існує як такої. Відомо, що пані Богоявленська за час свого перебування у стінах міськради як депутат, неодноразово перебігала з однієї коаліції у іншу. Зрештою всі її витребеньки так остогидли колегам по депутатському корпусу, що її позбавляли
посади секретаря ради. Цікаво те, що домоглися цього спільним рішення депутати Партії регіонів, «Нашої України» і комуністи! Уявляєте як треба було управляти міськрадою у 2009 році, щоб отримати таку «червону картку» від колег?

МАГІСТР ІЗ БОРГАМИ

Взагалі управлінський хист у секретаря ради не дуже. Наприклад, у своїй біографії вона зазначає, що отримала освіту магістра державного управління. Не забуває вказати і свої комерційні керівні посади. З 2009 року 2010 рік – заступник директора з комерційних питань ТОВ «Прогрес». 2010 – 2012 рік – заступник директора, директор ТОВ «ТД «Артемівський».

У 2010 році, коли Олена Богоявленська вирішила прийти на посаду очільника ТОВ «ТД«Артемівський», на цій фірмі собівартість послуг зросла з 15-20 тисяч в рік до 410-420 тисяч в рік за даними аналітичної системи YouControl. У підсумку року діяльності на цій посаді, Олена Богоявленськадоуправлялась підприємством так, що непокритий збиток ТОВ склав на кінець року до 430 тисяч гривень, тобто майже півмільйона. На початок того ж року цей збиток був вдвічі меншим.

Сьогодні управляє цією компанією ще один чи то колишній, чи нинішній однопартієць і екс-депутат Олександрійської міської ради від «Батьківщини» Олексій Холодов. Він був у депутатському корпусі 5 скликання заступником голови постійної комісії з питань приватизації майна, житла, землі. Тепер, очолюване ним підприємство у реєстрі Мінюсту є боржником перед державою.

Та повернемось до директорства Олени Богоявленської. Виявляється за час її управління підприємством, а офіційно перебувала вона на цій посаді до 09.10.2012 року, фірма мала численні проблеми із законом. Наприклад, у березні 2012 року за позовом прокурора м. Олександрії в інтересах держави розглядалася справа про розірвання договору, повернення майна та стягнення 80198,75 грн. У цьому ж році податкова служба змушена була примусово стягувати борг по податкам.

Ще одним рішенням суду згадане підприємство за очільництва Олени Богоявленської сплатило чималі суми боргу, а також було зрештою виселено із орендованого приміщення після відповідного рішення суду.

Є і купа інших судових справ, які величезним шлейфом економічної короткозорості та бездумності тягнуться за директором цього підприємства, нинішнього секретаря Олександрійської міської ради.

Не виключено, що позбавитися всієї цієї неприємної «карми» Олена Богоявленська забажала завдяки захисній парасольці у вигляді омріяної посади і «підручних» міськрадівських юристів.

ПРО ЛЮБОВ ДО ЕКЗОТИКИ І ОМРІЯНІ ПОДОРОЖІ

Цікава деталь. Нещодавно розглядалась справа у суді, в якій Олена Богоявленська виступала як порушник закону про доступ до публічної інформації. Після виграної громадськістю та омбудсменом справи у місцевому суді, захисники секретаря ради оскаржують рішення суду, де оголошено про порушення закону чиновницею. Але не у цьому суть. Коли розглядалась справа, з’явились цікаві подробиці з приватного життя секретаря ради.

Судове слухання було призначене ще торік до розгляду, однак секретар міської ради яка має офіційно дохід лише від своєї заробітної плати, повідомила у залі суду, що вилітала у закордонну подорож і навіть додала до клопотання про перенесення справи, електронні авіаквитки. На своїй особистій сторінці у соцмережах Олена Богоявленська повідомила, що надали змогу подорожувати північною Європою у декілька країн, якісь її «друзі», яких вона не назвала по прізвищах.

У підтвердження того, що замість отримання адміністративного стягнення, вона милувалась краєвидами північного моря, Олена Богоявленська завантажила фото зі своєї подорожі з особистого телефону у соцмережу.

Про закордонні вояжі та любов до екзотики, про цікаве сусідство у всіх цих подорожах та імовірні реальні джерела фінансування забаганок секретаря міськради у нашій наступній публікації незабаром.      

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: