Приютівська та Новопразька громада оберуть 29 квітня перших голів громади та раду громад

22.02.2018 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/articles/10744-priyutivska-ta-novoprazka-gromada-oberut-29-kvitnya-pershikh-goliv-gromadi-ta-radu-gromad

Приютівська та Новопразька громада оберуть 29 квітня перших голів громади та раду громад

Центральна виборча комісія призначила перші вибори в трьох об’єднаних територіальних громадах на території Кіровоградської області. Жителі цих ОТГ зможуть прийти на виборчі дільниці 29 квітня. Відповідне рішення ЦВК прийняла на своєму засіданні 16 лютого.

Центральна виборча комісія розглянула звернення 17 облдержадміністрацій та призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах, серед яких і дві громади в Олександрійському районі.

Відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії, у квітні вибори пройдуть у Дмитрівській ОТГ Знам’янського району, у Приютівській ОТГ Олександрійського району, а також у Новопразькій ОТГ, до якої увійшли громади двох районів, – коментує подію Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

За його словами, Центральна виборча Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 10 березня 2018 року. Загалом, за попередніми підрахунками у цих виборах по всій Україні зможуть взяти участь понад 263 тисячі осіб. Слід також наголосити, що протягом двох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року в Україні було призначено 667 перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 29 квітня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 707.

Найменування ОТГ

Найменування місцевих рад,

що увійшли до складу ОТГ

Найменування ради ОТГ, що обиратиметься на перших виборах

Найменування посади голови, що обиратиметься на перших виборах

Приютівська селищна об’єднана територіальна громада

Приютівська селищна рада (смт Приютівка), Войнівська сільська рада (село Войнівка), Головківська сільська рада (села Головківка, Іванівка), Ізмайлівська сільська рада (села Ізмайлівка, Видне, Гайок, Королівка, Піщаний Брід, Пустельникове), Костянтинівська сільська рада (села Костянтинівка, Бутівське, Занфірівка), Протопопівська сільська рада (села Протопопівка, Березівка, Діброви, Ягідне)

Приютівська селищна рада Олександрійського району

Приютівський

селищний

голова

Новопразька селищна об’єднана територіальна громада

Олександрійський район:

Новопразька селищна рада (смт Нова Прага, села Григорівка, Лозуватка, Олександро-Пащенкове), Шарівська сільська рада (село Шарівка, селища Гайове, Квітневе);

Знам’янський район:

Пантазіївська сільська рада (села Пантазіївка, Веселка, Троянка, Шевченкове)

Новопразька селищна рада Олександрійського району

Новопразький

селищний

голова

 

Варто нагадати, що перші вибори до рад об’єднаних громад сформують фактично нову систему органів місцевого самоврядування в Олександрійщині. На цей час передбачено перехідний етап, який до речі вже пройшло чимало громад в Україні. Як зазначено у законодавстві, що регулює питання місцевих виборів, після проведення виборів ради громади відбудуться вибори старост. Ці вибори будуть оголошені новообраною радою громади. До їх обрання нинішні сільські та селищні голови будуть виконувати обов’язки старост. Вони ж ввійдуть у склад виконавчого комітету ради громади. Під час виборів буде створена окрема територіальна виборча комісія, а депутати будуть обрані до обрання на чергових виборах депутатів ОТГ. Варто сказати, що районні ради будуть виконувати свої функції як і районні державні адміністрації до того часу, як більшість території району буде сформована з ОТГ. Депутати від відповідних територій будуть продовжувати входити у склад районної ради та представляти жителів ОТГ.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: