В Олександрії запрацювала школа громадського аніматора

09.02.2018 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/articles/10742-v-oleksandriyi-zapracyuvala-shkola-gromadskogo-animatora

31 січня в Олександрійській районній бібліотеці імені Д.І. Чижевського відбулося відкриття Школи громадського аніматора «Вчимося діяти». Взяти участь у цій події прийшли організатори та учасники проекту – партнери та майбутні учні школи.

30 ініціативних молодих людей з Олександрійського району, зокрема із сіл Войнівка, Косівка та селища Приютівка, зможуть отримати навички громадського аніматора та розпочати активну діяльність для вирішення проблем у своїх громадах. «Громадський аніматор – це людина, яка має ідеї, але вона не просто сама їх готова втілювати в життя. Вона хоче цими ідеями надихати інших, і разом з іншими змінювати життя навколо та розвивати свої місцеві співтовариства», – пояснила значення цього поняття керівник проекту Любов Кан.

Створення школи громадського аніматора було ініціативою громадської організації «Олександрійський гендерний інформаційний центр». На думку організаторів, саме молодь має найбільший потенціал та енергію, які необхідно спрямовувати в правильне русло. Багато хто з молодих людей має цікаві ідеї, але не знає, як можна їх втілити в життя.

Саме тому виникла ідея навчати молодь реалізовувати свої задуми та залучати до цього інших, щоб кожна громада могла розвиватись. Активісти громадської організації написали проект, надіслали заявку та отримали фінансування школи.

Проект розпочався із флеш-акції. Організатори їздили по селам та селищам Олександрійського району, мотивували молодь до навчання, але, як стверджують організатори проекту, молоді люди самі були до цього готові, їм потрібен був лише невеличкий поштовх. Вони заповнили анкети, організатори переглянули їх та обрали  30 учасників.

Проект триватиме півроку, а навчання в школі проходитимуть 3 місяці. Як розповіла керівник проекту Любов Кан, раз на місяць учні та вчителі збиратимуться в Олександрійській районній бібліотеці. Навчання проходитиме у двох групах – по 15 учасників у кожній. Розпочнуться заняття з тренінгу «Основи комунікації». Школярі будуть вчитися записувати свої ідеї на папері, тобто писати проекти, та шукати людину, яка профінансує їх втілення. Потім представники «Волоського фонду розвитку громади» проведуть для школярів навчання – «Основи лобіювання», де вони будуть вчитися, як представляти свої інтереси іншим людям. Закінчиться проект підсумковою конференцією, де всі учасники зберуться разом і поговорять про те, що вдалося зробити за час роботи школи, і як ця школа працюватиме далі. «Після закінчення проекту школа не закінчиться, – запевнила Любов Кан. – Ми плануємо, що це буде платформа для комунікації молоді, яка матиме можливість в будь-який момент зібратися разом, щоб чомусь повчитися, поговорити або написати проект. Ми будемо й надалі з молоддю писати проекти і діяльність буде продовжуватись».

У школі навчатимуться різні за віком молоді люди – від 14 до 35 років. Серед учнів новоствореної школи є і школярі, і студенти, і молоді педагоги, і депутати сільських рад. Саме на це і робили ставку організатори проекту. На їхню думку, різні вікові категорії відповідно мають і різні погляди, молодші зможуть «запалити» старших, і, таким чином, разом вони вчитимуться щось змінювати у своєму житті.

За словами керівника проекту, все це було б неможливим без партнерів, без їхньої допомоги та підтримки. Партнерами школи громадського аніматора є: центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександрійської РДА, Олександрійський районний парламент дітей, Громадська рада Олександрійської РДА, Інститут соціокультурного менеджменту, Олександрійський благодійний інформаційно-консультаційний центр, центр ініціатив «Перемога», благодійна організація «Волоський фонд розвитку громади» м. Дніпро, бібліотеки та інші заклади культури.

Проект «Вчимося діяти: Школа громадського аніматора» реалізується в рамках «Програми сприяння громадської активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та реалізується міжнародною організацією Pact в Україні.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: