Спеціалісти з Кропивницького дослідили проблеми жінок-культпрацівників Олександрійського району

25.01.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10738-specialisti-z-kropivnickogo-doslidili-problemi-zhinok-kultpracivnikiv-oleksandrijjskogo-rajjonu

В Олександрійському районному будинку культури представники громадської організації з Кропивницького провели соціологічне дослідження, так звану фокус-групу, серед жінок, які працюють у районних закладах культури. Захід проводився Інститутом соціокультурного менеджменту в межах власного проекту «Залучення через освіту». 

17 січня активісти громадської організації «Інститут соціокультурного менеджменту» завітали до районного будинку культури, щоб дослідити проблеми та потреби жінок-культпрацівників Олександрійського району та районних закладів культури Олександрії. «Ми бачимо, що в територіальних громадах є величезний потенціал – це заклади культури, які повинні слугувати для розвитку громади. Багато є верств населення в будь-якій громаді і одна з них – це жінки, які потребують соціалізації. За даними досліджень, вони найбільше потерпають від суспільних негараздів», – зазначив директор Інституту соціокультурного менеджменту Лев Абрамов.

Для того, щоб виявити реальні проблеми жінок, спеціалісти спочатку проводять дослідження на місцях. Вони спілкуються з жінками, які працюють в бібліотеках, клубах та будинках культури району, щоб почути їхню думку, адже, за словами Лева Абрамова, думка людей – це найважливіше, і неможливо творити зміни в громадах, якщо люди до цього не готові.

«Ми запитували, як вони вважають, які є реальні потреби в територіальних громадах у жінок, із чим вони стикаються, чи є дискримінація, чи стикаються вони з безробіттям, якщо є безробіття, чому саме з цією категорією, які знання їм потрібні, чим їм можна допомогти. Потім, отримавши ці знання та проаналізувавши їх, ми будемо мати змогу розробити навчальний курс і залучити фахівців, які будуть навчати дві категорії – просто жінок та жінок – працівниць закладів культури», – пояснив Лев Абрамов.

Такі дослідження проводяться по всій Україні, зокрема, в містах та районних центрах Кіровоградської області. Нещодавно представники громадської організації досліджували проблеми жінок у Малій Висці, а найближчим часом планують провести таку фокус-групу і в Кропивницькому.

Навчальна програма, яку спеціалісти розроблятимуть за результатами досліджень, буде поширюватися по всіх закладах культури України. На думку спеціалістів, даючи необхідні знання та допомагаючи вирішувати проблеми жінкам-культпрацівникам, заклади культури зможуть приносити більшу користь своїм громадам.

Національний проект «Залучення через освіту» реалізується в рамках програми «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: