В Олександрії створено Раду голів ОСББ міста

25.01.2018 00:00:007 переглядівАвтор: admin
/articles/10737-v-oleksandriyi-stvoreno-radu-goliv-osbb-mista

Голови міських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків вирішили згуртуватись. Про нове громадське об’єднання, що має назву «Рада голів ОСББ», спілкуємось із очільником Ради, головою правління Олександром Гончаренком.

– Що це за організація та яка її мета?

– Ми таку раду створювали неформально, але в нас не вийшла співпраця з міською владою. І ми вирішили створити її як юридичну особу. «Раду голів ОСББ міста Олександрія» було зареєстровано в кінці грудня 2017 року і зараз вона розпочала свою роботу.

У нас уже відбулася зустріч з одним із заступників міського голови з цього питання для того, щоб можна було налагодити плідну співпрацю. Мета цієї організації – це подальше створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, спільне вирішення питань, які стоять перед ОСББ. Ще одне завдання – можливість брати активну участь (якщо міська влада нас допустить до цього)  у розробці міських програм, які стосуватимуться роботи ОСББ. Це – безкоштовна організація, ніяких внесків там немає, все на добровільних засадах.

 – Чи є ще в нашому місті схожі громадські об’єднання?

– У місті це єдина така організація, але в інших містах, зокрема і в Кропивницькому, такі об’єднання є. У минулому році десять голів олександрійських ОСББ вже побували в Луцьку та подивилися, як працюють схожі громадські організації там. У них дуже ефективна співпраця з міською владою і їм дуже багато допомагають. А щодо нас, то ми навіть допомоги не просили. Ми просимо просто виконувати діюче законодавство.

– Ви розповідали, що у вас не вийшло співпрацювати з місцевою владою. Що саме ви мали на увазі і що підштовхнуло вас до об’єднання?

– По-перше, зі сторони міської влади ніхто нікому ніякої допомоги у створенні ОСББ ніколи не надавав. Навпаки, коли особисто ми створювали нашу ОСББ «Арка», працівники «Житлогоспу» сказали, що в нас нічого не вийде. Інформаційної допомоги якоїсь також нема. Ми вирішили, що гуртом нам допомагати один одному буде краще, ніж кожен буде робити щось окремо. По-друге, я особисто звертався до міської ради з питання повернення коштів, які накопичились до створення ОСББ в системі «Житлогоспу», і точно з таким питанням звертався ще один голова ОСББ. Нам обом на одне й те саме питання надали відповіді, зовсім протилежні за змістом. Тому все ж таки вважаю, що після об’єднання нам буде трохи легше працювати та отримувати належне реагування на наші звернення.

– Розкажіть, що вдалося зробити для свого будинку саме за час існування ОССБ «Арка»?

– Ми брали вже три кредити. Перший кредит ми взяли у грудні 2016 року на 10 тис. грн. Ми хотіли людям наочно показати, що таке кредит для ОСББ. Це не той кредит, який ви берете для придбання машини, квартири і т.д., а зовсім інший. У такому кредитуванні є багато переваг.

Наступний кредит – вже на 64 тис. грн. – ми взяли на початку минулого року. На ці гроші ми замінили вікна на сходових майданчиках у 4-му під’їзді. Також багато зроблено по опаленню в підвалі, замінено труби питної води, поступово замінюємо старі каналізаційні труби на нові, в під’їздах встановили датчики вмикання та вимикання світла. Така модернізація систем освітлення дозволяє економити електроенергію і не тільки.

У жовтні минулого року ми взяли ще один кредит – 100 тис. грн., які було витрачено на заміну 13 вікон в інших під’їздах, бо з шести під’їздів із новими вікнами в нас тільки один облаштований повністю. В інших замінили від 1 до 3 вікон.

У 2018 році ми готуємо документи на новий кредит – понад 200 тис. для того, щоб вже, нарешті, завершити встановлення вікон на сходових майданчиках. Люди схвально до цього ставляться, тому що після заміни вікон у під’їздах стало набагато тепліше.

У подальшому ми плануємо брати кредити і на індивідуальний тепловий пункт, який дасть можливість, як запевняють його виробники, економити на опаленні від 30 до 50%. Але це дуже великі гроші – понад 400 тис. грн. Зараз першочергово поставимо вікна, а там далі буде видно, як працюватиме державна програма – чи будуть кошти, чи зможуть допомагати нам чи ні.

– Куди звертатися головам ОСББ, які хочуть приєднатися до вашої громадської організації?

– Усіх голів ОСББ, які не брали участі у створенні, але хочуть приєднатися, я запрошую в нашу організацію. Для цього їм необхідно звернутися до ОСББ «Арка» за адресою: проспект Соборний, 111, 5-й під’їзд, квартира 138. Можна зателефонувати голові правління, тобто мені – Олександру Гончаренку за номером 096-849-10-02. Ми хочемо згуртувати навколо всіх, хто бажає змін і має на це натхнення, хто хоче змінити свій будинок і поліпшити у ньому життя.

Записала Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: