Рік роботи для громади Олександрії

19.01.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/articles/10735-rik-roboti-dlya-gromadi-oleksandriyi

13 січня в приміщенні Олександрійського районного будинку культури депутати Олександрійської міської ради фракції «БПП «Солідарність» відзвітували перед громадою міста за рік діяльності. 2017 рік – другий рік роботи каденції сьомого скликання.

Згідно з реєстрацією на захід завітало 82 особи. На початку проведення звіту присутнім було повідомлено про порядок звітування та можливість поставити свої запитання до кожного з депутатів.

У ході звітування депутати розповіли про діяльність на своїх округах протягом 2017 року. Окрім цього депутати повідомили про безпосередню роботу в комісіях та участь у сесіях Олександрійської міської ради.

За минулий рік, депутатами фракції «БПП «Солідарність» було підготовлено 101 питання на розгляд ради та направлено 87 депутатських звернень з питань, що стосувалися різних напрямків життєдіяльності міста та добробуту громадян. Зокрема, були порушені наступні питання у сфері житлово-комунального господарства:

– ремонт та утримання житлового фонду;

– ремонт доріг;

– благоустрій територій;

– освітлення;

– водовідведення.

Крім цього були направлені звернення щодо питань соціального захисту населення, щодо розподілу видатків міського бюджету та ін.

Минулого року особливо багато питань, з якими зверталися олександрійці, стосувалися безпосередньо житлово-комунальних проблем. Серед головних – водопостачання та водовідведення, облаштування освітленням прибудинкової території та встановлення спортивних та дитячих майданчиків.

Упродовж року за зверненнями олександріців щодо облаштування дитячих майданчиків, не дивлячись на відмову міської влади допомогти у вирішенні цього питання, все ж вдалося порадувати маленьких олександрійців. На шести прибудинкових територіях (пр. Соборний, вул. 6-го Грудня, у дворах п’ятиповерхівки в районі дитячої лікарні, Байдаківський та Перемозький мікрорайони) депутати фракції облаштували дитячі майданчики відповідними елементами для проведення дитячого дозвілля – гірки, гойдалки, каруселі.

За зверненням жителів багатоповерхівки по 6-го Грудня у дворі були встановлені лавки; проведено ремонт ганку в одному з під’їздів багатоповерхівки; у дворах дев’ятиповерхівок по проспекту Соборному 103, 107 облаштовано вуличне освітлення сучасними світлодіодними енергозберігаючими ліхтарями.

Власними силами проведено профілювання ділянки вулиці в Байдаківському мікрорайоні, частини вулиці Таврійська.

Особлива увага депутатів фракції приділяється дітям, новому поколінню, молоді. З початку 2017 року за підтримки депутатів Олександрійської міської ради фракції «БПП «Солідарність» було проведено близько 10 спортивних заходів, у більшості з яких мали змогу взяти участь усі мав бажання.

Не забували депутати протягом року і про найменших олександрійців, для яких на своїх округах організовували новорічні ранки. Кожна дитина отримала солодкий подарунок від Діда Мороза.У співпраці зі спілкою «Захисники Кіровоградщини» ми організували новорічний ранок і для діток наших захисників. З нагоди відзначення Дня захисту дітей для малечі були проведені веселі свята, по завершенні яких дітлахи отримали подарунки. Не залишилися поза увагою й діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які нині перебувають в закладах інтернатного типу та в дитячих будинках. Цього року звернулась керівник Пантаївського КНДЗ «Спеціальний дитячий будинок», який часто відвідують представники фракції, з проханням допомогти у придбанні палива. Це питання депутатська фракція оперативно вирішила. Тож діточки не будуть цієї зими мерзнути. Для вихованців зазначених закладів було передано корисну дитячу літературу, якої інколи не вистачає в закладах. Депутати фракції намагаються завжди вітати діток зі святами та дарувати їм необхідні речі. Вже декілька років фракція співпрацює з місцевою благодійною організацією «Шлях до життя», яка допомагає реалізовувати цю ініціативу.

Одним із головних пріоритетів у діяльності фракції залишається підтримка захисників, що нині перебувають у зоні АТО, переселенців. На постійній основі ми допомагаємо в придбанні необхідних речей, медикаментів, продуктів харчування, необхідного обладнання. У цьому напрямку ми тісно співпрацюємо з багатьма волонтерськими організаціями та волонтерами міста та району. У зв’язку із вибухами на військових складах у Балаклійському районі Харківської області 1-го квітня 2017 року Олександрійською міською організацією «БПП «Солідарність» було організовано збір гуманітарної допомоги та передано постраждалим жителям міста Балаклія й прилеглих сіл, котрі знаходилися у зоні евакуації.

У 2017 році депутати мали змогу надати матеріальну допомогу більшій кількості олександрійців, ніж у 2016 році. Адже на потреби мешканців міста було передбачено виділення коштів з міського бюджету. У повній мірі було використано наданий депутатський фонд, кошти з якого були виділенні на допомогу та лікування тяжкохворих олександрійців. На жаль у переліку наданої фінансової допомоги було дуже багато діток, які потребували й нині потребують допомоги на лікування складних хвороб.

Дбають депутати фракції про ветеранів війни. Вже декілька років поспіль, напередодні відзначення Дня визволення Олександрії та Дня Перемоги до нас звертається голова ветеранської організації для надання допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни та інвалідам. Минулого року допомогли почесному громадянину міста в облаштуванні прибудинкової території.

Серед важливих проектів рішень, поданих на розгляд ради: питання щодо підвищення на два тарифних розряди зарплатні педагогічним працівникам закладів та установ освіти, що фінансуються коштом міського бюджету; про скасування рішення виконавчого комітету від 06 липня 2017 року № 452 “Про встановлення скоригованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”; про врегулювання питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти міста.

Під час звітування від олександрійців надійшло 26 запитань, серед яких найактивніше обговорювалися питання скасування виконавчим комітетом безкоштовного харчування для школярів 1-4 класів; законність дій секретаря Олександрійської міськради О. Богоявленської та керуючого справами виконавчого комітету Олександрійської міськради В.Чеботарьова, котрих визнано винними у порушенні Закону «Про доступ до публічної інформації»; визнання судом незаконним рішення Олександрійського виконкому щодо підняття тарифів на послуги, що надає КП «Житлогосп» та інші.

Проте над багатьма невирішеними у минулому році питаннями, депутатам фракції ще слід попрацювати в новому році.

Свої рекомендації чи пропозиції щодо посилення ефективності нашої роботи з різних напрямків діяльності, можна передати до громадської приймальні Олександрійської міської організації політичної партії «БПП «Солідарність», розташованої за адресою вул. Григорія Усика, 58.

Вікторія Косяк,

помічник депутата міської ради

 А. Коломійцева

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: