Депутати на зв’язку: тарифи «Житлогоспа», проблеми гуртожитків та дров’яні котельні

19.01.2018 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/articles/10734-deputati-na-zvyazku-tarifi-zhitlogospa-problemi-gurtozhitkiv-ta-drovyani-kotelni

Депутати фракції «Солідарність» міської ради звітували за свою роботу у 2017 році. Незвичайний формат для місцевого політикуму – відкрита зустріч. Це, поки що, перший приклад серед інших місцевих політичних партій та рухів, що представлені у міській раді, щодо вчасного оголошення про проведення такого заходу. Крім того, на звіті могли бути присутні журналісти, які мали на те бажання, що теж не є звичною для місцевих політичних сил, практикою.

Зранку, в актовій залі районного будинку культури 13 січня зібралось трохи менше ста жителів олександрійської громади. Голова фракції Андрій Коломійцев розпочав звіт із того, що подякував за увагу до місцевої політики і дій депутатів, оскільки це важливо для ефективного зв’язку. «Для нас важливо, що люди цікавляться політикою. Важливо, що є люди яким проблеми міста болять, які хвилюються про те, що відбувається. Нам важливо, що до нас йдуть олександрійці і хочуть спілкуватись, задавати питання депутатам нашої фракції», – говорить А.Коломійцев.

Після офіційної статистики кількості поданих запитів та звернень, отриманих відповідей та участі у роботи комісій і сесій міської ради, жителі міста цікавились поточними питаннями. Серед них чи не найактуальнішим було питання тарифної політики «Житлогоспу». Як відомо, громадські активісти виграли суди, що встановили незаконність рішень, які ухвалював виконавчий комітет. Тепер має бути слово за міською радою. Як повідомив голова фракції Андрій Коломійцев, він подав на розгляд ради відповідний проект рішення, яким мав би стати звітом, інформуванням про стан справ у житлово-комунальній сфері Олександрії.

«Я мав сподівання, що це рішення буде на бюджетній сесії. Проте питання за незрозумілих причин не включили у порядок денний. Найближчим часом відбудеться сесія міської ради, 23 січня, і я сподіваюсь, що це питання, яке хвилює багатьох олександрійців, розглянуть. Ми маємо заслухати звіт житлово-комунального господарства про те, що все-таки у нас відбувається із тарифами. Ми маємо всі знати, що у нас прийнято було, де міська влада програла, і по яким тарифам ми живемо зараз. Це необхідно для того, щоб надати об’єктивну інформацію і депутатам, і, відповідно, ми могли донести цю інформацію до своїх виборців», – заначив під час проведення звіту, А.Коломійцев.

Чимало олександрійців потерпають від законодавчої невизначеності статусу гуртожитків. Квартири у них стали власністю, але створення ефективного управителя цих будинків та перехід на цивілізовану форму обслуговування став безкінечним процесом який треба завершувати. Саме для цього потрібно окрему програму, яка давала б можливість спрямовувати кошти для вирішення проблем жителів екс-гуртожиткеів.

«Треба розробити таку програму і підійти системно до цих всіх питань. Я знаю, що це велика проблема для міста Олександрії, де багато гуртожитків залишилось без потрібної уваги», – зазначив А.Коломійцев і пообіцяв особисто працювати з цим питанням. Крім того, на думку голови фракції, потрібно стимулювати створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Для програм енергозбереження та для кардинальних змін у якості комунальних послуг можуть залучатись інвестиційні та кредитні програми, які надають європейські та національні банки і фонди.

Сумнозвісні «котельні на дровах», що оточили міські школи і житлові квартали стали темою дня – чимало городян скаржилось на їх роботу. Відповідне реагування контролюючих органів вже є –судові ухвали підтверджують порушення законодавства. Є і кримінальні провадження з цього питання, чимало проблем було виявлено щодо виконання екологічного законодавства.

Особиста точка зору голови фракції збігається із позицією обурених жителів міста – підміняти питання альтернативної енергетики спалюванням дерев у котельнях, є неприпустимим. Таке рішення вже впливає на майбутнє Олександрії.

«Я особисто як депутат міської ради був проти встановлення цих котелень. Я ніколи не голосував за рішення… які стосуються цих котелень. Я вважаю, що з точки зору захисту екології, опалювати сьогодні дровами – є невірне рішення. Воно, можливо ситуативно, десь допомагає, але на майбутнє це рішення не є логічним. Вийдіть за межі міста Олександрії – і можна побачити, що посадки вирубуються безконтрольно. І всі мої намагання боротись з цим, вони, практично сьогодні неможливі, тому що є великий попит на дрова. У нас сьогодні багато об’єктів, які опалюється дровами – це і лікарня, і школа. Що саме цікаве, кожного разу коли ми намагаємось виступити проти роботи цих котельнь, нам вказують на те, що міська влада намагається зменшити використання природного газу. Насправді, по статистиці це не так. Можна зробити запит і дізнатися кожному громадянину, скільки газу було використано. Відповідь буде дуже цікавою… Цим котельним поставлений термін, до якого вони мають виконати деякі умови. Якщо вони їх виконають – вони будуть працювати. Якщо вони їх не виконають – вони працювати не будуть. Моя особиста думка, що продовжувати будівництво котелень на деревині, і такими способами – не можна».

(Далі буде)

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: