Олександрійська молодь визначалась як вона шукатиме своє місце у житті

23.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10723-oleksandrijjska-molod-viznachalas-yak-vona-shukatime-svoe-misce-u-zhitti

Олександрійська молодь визначалась як вона шукатиме своє місце у житті

Олександрійська молодь шукала відповідь на питання куди майбутні випускники спрямують свою енергію та в який спосіб зможуть заробляти гроші у майбутньому. Тренер запропонувала їм на мить уявити, що диплом уже давно отримано, а давати відповідь треба самому собі на цілком доросле питання: «Як реалізувати себе у сучасному світі».

На роздуми було не більше 15-20 хвилин. В руки взяли маркери і розгорнули листи паперу, де треба було не словами, а конкретними формулюваннями довести позитивні та негативні сторони вибору. За мить час завершується і хлопці та дівчата із азартом доводять, що краще всього – це працювати на себе, мати відповідальність за всі свої економічні вчинки і залежати тільки від власного досвіду та знань. Мова йде про створення власного бізнесу. Частина – прихильно ставиться до роботи у компанії чи невеликій фірмі. Вони бачать себе професіоналом, спеціалістом, що прагне створювати корисний і потрібний продукт який цінується і за який варто платити гроші. Дві інші групи планують працювати або у великому бізнесі або пропонувати інвестиційні проекти, що зрештою і будуть давати гроші на прожиття.

Це короткий переказ одного з захоплюючих моментів тренінгу із назвою «Мотивація і постановка цілей», який для студентів 4 курсу Олександрійського політехнічного коледжу 21 листопада провела автор програми «Лідерство – запорука успіху» Дарія Шевченко. Дарія має дві вищі освіти: вона психолог і педагог. У неї досвід співпраці з телебаченням: Перший національний та «1+1». А ще вона вміє знаходити спільну мову із молоддю та пропонує їм досягати не тільки хороших оцінок у дипломах, але й одразу шукати свою мету та досягати її.


Дарія Шевченко «Ключова проблема у тому, що вони вчаться добре, але вони не думають про те, як будуть далі себе реалізувати. Вони не одразу шукають відповідь на питання: Як знайти роботу саме за спеціальністю? Як отримати перший досвід роботи? Чого вони хочуть досягти? А якщо цих відповідей немає, то звідки знайдеться енергія, бажання працювати, давати якісний результат? Такий тренінг покликаний стимулювати пошук мотивації».

Олександрійська студентська аудиторія сподобалась Дарії тим, що молодь є активною і студенти висловлюють свою точку зору, впевнено працюють у нестандартних моментах. «Дуже важливо, що це – мисляча молодь», – резюмувала Д.Шевченко.


Психолог коледжу Ольга Нємова відзначила роботу колеги і вважає, що такі тренінги є корисними для молодих людей, що незабаром будуть обирати свій життєвий шлях.

Ольга Нємова «Сучасна молодь цікава прагне до нових вражень, вау-ефектів, вони амбіційні, але вони часто не мають знань, як реалізувати свої можливості. І психолог, тренер це та людина, яка може допомогти усвідомити проблеми і допомогти розкрити свої можливості. Це – професійно, це – реально, це – сучасно. Такі тренінги є корисні для студентів і вони допомагають».

Директор коледжу Лариса Савченко вважає, що результат тренінгу буде не сьогодні, а через деякий час, коли студенти переосмислять те, над чим вони працювали, які питання порушували.

Лариса Савченко «Я бачила, що очі студентів загорілись, їм було цікаво. Скажу, що аудиторія була велика – 100 студентів, але Дарія змогла їх організувати. Діти були активні, вони прагнули до нових знань. Це великий плюс Дарії як спеціалісту, що змогла організувати, підказати як шукати відповіді на складні питання».

Ініціатором проведення тренінгу та підтримки різноманітних ініціатив щодо розвитку молоді є громадська організація «Громадянська непокора». Керівник організації Павло Пасенчук вважає, що головна мета заходу, який проведено і організовано за кошти очолюваної ним організації, це допомога студенту у пошуку професійної реалізації.

Павло Пасенчук «Це своєрідний подарунок від нашої організації до Дня студента. А мета сьогоднішнього тренінгу – це щоб студент після закінчення закладу знав куди спрямовувати свою енергію, як організувати своє життя, якими будуть його дії у самостійному дорослому житті».

На думку лідера громадської організації, такі заходи будуть і надалі підтримуватись «Громадянською непокорою» для того, щоб допомогти олександрійські молоді у їх непростому майбутньому виборі.

Текст і фото Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: