Відкриття оновленого дитячого відділення та відновлення мосту у дніпровському напрямку

17.11.2017 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/articles/10721-vidkrittya-onovlenogo-dityachogo-viddilennya-ta-vidnovlennya-mostu-u-dniprovskomu-napryamku

Відкриття оновленого дитячого відділення та відновлення мосту у дніпровському напрямку

Оновлене педіатричне відділення запрацювало в Олександрійській центральній районній лікарні. Оглянувши відремонтовані палати, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко анонсував, що такий рівень комфорту та якості медичних послуг мають запровадити і в інших райцентрах Кіровоградщини. Крім лікарні побував голова адміністрації й на будівництві відновленого мосту через залізничну артерію Олександрії.

До свого 60-річного ювілею Центральна районна лікарня отримала сучасне педіатричне відділення, у якому створені комфортні умови для перебування маленьких пацієнтів та роботи медиків. Завдяки зручним теплим палатам та сучасному обладнанню, рівень обслуговування в ЦРЛ планують значно поліпшити. Зокрема, лікарня придбала кисневі концентратори, монітори життєвих функцій пацієнта й апарат швидкої вентиляції легенів. Оглядаючи відділення губернатор відвідав одну з палат де він подарував книгу малим пацієнтам та побажав їм швидкого одужання.

Діалог із пацієнтами та лікарями завершився спілкуванням із головним лікарем ЦРЛ Валентиною Гарагулею. Крім оглядин візит мав і ділову сторону – обговорювались нові плани щодо допомоги у реконструкції лікарні та упорядкуванні її території, а також необхідності надати допомогу міській дитячій лікарні у придбанні обладнання.

За словами Сергія Кузьменка, відремонтоване педіатричне відділення Олександрійської районної лікарні показує, яким має бути сучасне медичне відділення у світлі медичної реформи та реалізації проекту «Здоров’я наших дітей», ініційованого головою облдержадміністрації на початку року.

С. Кузьменко: Медична реформа – це для того, щоб ФАП, амбулаторія, поліклініка, районна чи міська лікарні працювали. Реформа – це не їх закриття. Реформа – це тоді, коли ми надаємо якісну медичну послугу. А для того, щоб її надати якісно, нам потрібен фаховий лікар, вмотивований, з гарною зарплатою, із житлом. Нам потрібне обладнання, нам потрібне комфортне приміщення, в якому чисто, в якому тепло, в якому затишно, в якому власне ти не відчуваєш, що знаходишся в місці, де навіть можна поспілкуватися з друзями й отримати допомогу. Реформа – це комфорт для людини, яка звертається за медичними послугами, який має бути комплексним.

Ми говоримо про амбулаторію, про ФАП у кожному населеному пункті, незалежно це центр об’єднаної територіальної громади, чи це просто село, яке входить до об’єднаної територіальної громади.

Ми говоримо про те, що у нас повинна бути лікарня другого рівня, тому що всі в Кропивницький не поїдуть для того, щоб лікуватись і є можливість в місті чи районі надати таку допомогу. Ну а третій рівень – це безумовно вже відповідна спеціалізація, відповідний фаховий рівень, відповідне технічне забезпечення для того, щоб лікувати у найскладніших випадках.

… Всі діти Кіровоградської області мають бути охоплені цим проектом. Ми дбаємо про здоров’я дітей, починаючи від спорудження спортивного майданчика в районі чи в селі, до якісного харчування в дитячому садку чи в школі й закінчуючи власне тим, що в нас є сучасне медичне містечко – Дитяча обласна лікарня, яка має нове обладнання, висококваліфікованих лікарів. Сюди можна додати, що в нас ця програма повинна підтримуватись в районі, тому я говорив про те, що таке гарне відділення у нас буде не тільки в Кропивницькому, а будуть майже в кожному районі.

 

Наступним пунктом візиту голови Кіровоградської обласної держадміністрації став будівельний майданчик де відбувається капітальний ремонт мосту на трасі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Цей міст для багатьох олександрійців важливий тому, що дає можливість на авто проїхати над залізницею і доїхати до навколишніх населених пунктів у напрямку Дніпра.

Відкрити реконструйований міст пообіцяли вже незабаром. Ремонт ділянки траси у напрямку Дніпра триватиме довше – рух на ній частково відновлять до кінця року. Про завершення ремонтних робіт та те, які дороги стали комфортнішими на Кіровоградщині розповів голова Кіровоградської ОДА:

С. Кузьменко: Причиною того, що ми будуємо дороги стало те, що їх практично в нормальному стані немає. Але ми намагаємось виправити це… Коли ми робимо ремонт у квартирі чи будинку, завжди є певні незручності, в тому числі й цей регіон мав певні незручності, тому що міст закритий уже досить довго. Але є гарна новина для тих, хто користується цією дорогою.

Ми за тиждень відкриваємо фактично збудований міст через шляхопровід і таким чином говоримо про те, що те завдання, яке ми ставили на 2017 рік, воно виконується.

Я щойно проводив робочу нараду з будівельниками, і з «Укравтодором», тому що дуже просто коментувати, коли є результати, але коли цю роботу потрібно організувати, то відповідно виникає чимало проблем. Наприклад, в Україні і в Кіровоградщині не вистачає як будівельних компаній, так і техніки для того, щоб будувати дороги, готувати асфальт. Але в той же самий час є гарна новина – у нас до того заводу, який є в Кропивницькому, який досить потужний, В цьому році збудований ще один – на межі з Кіровоградською областю у місті Кам’янці Черкаської області. У нас збільшилися можливості по виробництву асфальтобетону, а це значить, що більше доріг буде збудовано і в Кіровоградській області, в тому числі.

В минулому році збудовано доріг в Кіровоградській області на 310 млн. грн. В цьому році, якщо буде гарна погода іще приблизно 10-15 днів, то ми до 1 грудня будемо мати десь 630-650 млн. грн. використаних коштів на будівництво доріг. Це вже згадана дорога Знам’янка-Луганськ-Ізварино і шляхопровід в Олександрії. Враховувати можна і обхідну дорогу навколо Знам’янки, яку ми маємо добудувати в цьому році, це і завершене будівництво ділянки дороги Кропивницький-Умань. Це і будівництво 4 кілометрів дороги на Новомиргород. Там дорога була в жахливому стані. Це і ремонт дороги в Олександрівському районі, тобто дорога, яка з’єднує Кропивницький з Києвом. Обирались напрямки ремонтів за принципом найскладнішого стану. Ми визначилися з найскладнішими ділянками, тому власне очікуємо, що будівельники впораються із тими завданнями, зобов’язаннями, які вони брали на себе до 1 грудня. Не завжди вистачає техніки і відповідно можливостей для того, щоб завершити всі роботи з тих коштів, що надають органи місцевого самоврядування – це ремонти доріг в районах, ремонти доріг в містах. Але в той же самий час ми зараз працюємо, щоб і цей напрямок підтягти. Сьогодні говорили про Олександрію, про вулицю 6-го Грудня. Там є багато нюансів. Я б не хотів зараз, скажемо так, коментувати ситуацію, але в мене є незадоволення підготовкою до робіт. Я сподіваюся, що і ті, хто виготовляли проекти, ті, хто проводили тендери, ті, хто вигравали ці тендери, зроблять все необхідне для того, щоб держава, прийнявши рішення профінансувати цю дорогу, отримала якісну дорогу. Буду особисто контролювати і буду вимагати від усіх учасників цього процесу, щоб ця робота була зроблена якісно. Висловлювати якісь коментарі не буду, як і шукати причини, чого не можна зробити ремонт якісно. Це є моїм завданням…


По завершенні всіх робіт на мосту вперше з’явиться освітлення. Його забезпечуватимуть ліхтарі на сонячних елементах, що дасть змогу змонтувати та встановити незалежне освітлення.

Фото і тексти І.Гайдук, В.Голобородько, Ю.Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: