Юні інспектори руху Кіровоградщини представили на Всеукраїнському зліті кращу роботу з безпеки і отримали важливий життєвий досвід

14.09.2017 00:00:008 переглядівАвтор: admin
/articles/10707-yuni-inspektori-rukhu-kirovogradshhini-predstavili-na-vseukrayinskomu-zliti-krashhu-robotu-z-bezpeki-i-otrimali-vazhlivijj-zhittevijj-dosvid

Юні інспектори руху Кіровоградщини представили на Всеукраїнському зліті кращу роботу з безпеки і отримали важливий життєвий досвід

Кіровоградщину на Всеукраїнському зліті Юних інспекторів руху, що відбувся у відомому таборі «Молода гвардія» в місті Одеса, представила команда «Фаворит» – переможці обласного етапу конкурсу. Змагання відбувались з 5 по 12 вересня, а команда представляла Олександрійський колегіум, адже саме команда колегіуму стала переможцем обласного етапу та виборола право представляти Кіровоградщину на всеукраїнському рівні.

Світлана Севастяненко, керівник команди «Фаворит»:

«Ми брали участь у різних етапах конкурсу: велоестафета, «Юний регулювальник», «Медична допомога», перевірка теоретичних знань із правил дорожнього руху, агітаційний виступ на тему «Безпека на дорозі», а також соціальна реклама на тему «Безпека дорожнього руху». Безумовно, нам потрібно ще вчитися, ми вперше беремо участь у конкурсах такого рівня, тим більше, що журі- це фахівці справи. Наші діти – дуже дружна команда, і я дуже вдячна й вожатим табору, які згуртовують їх ще більше, тому що крім участі в конкурсі  вони живуть звичайним табірним життям, відвідують конкурси, дискотеки, змагання, проводять радіоефіри, в яких розповідають про свої досягнення. І взагалі діти з нашої команди, не зважаючи на різний віковий склад, знайшли спільну мову і змогли створити хороший колектив».

Валерія Матяш і Ясміна Клюєва, учасниці команди «Фаворит»:

«Ми побачили, що тут дуже серйозний рівень. Цей конкурс нас навчить бути командою, працювати разом, підтримувати один одного. Зараз на дорогах багато аварій і тому людям потрібно обов’язково розповідати про безпеку руху. Конкурс із медичної допомоги допоможе врятувати життя людині. Бувають різні ситуації, і це дуже важлива інформація для кожного з нас.

Ми зараз налаштувалися на конкурс, вже після його закінчення ми збиралися піти на море й відпочити. У нас ще тиждень, тому буде можливість відпочити і ми повернемося в Олександрію повні емоцій, насолоди від відпочинку та конкурсу».

Варто сказати, що рівень конкурсу досить високий і нагадує комплексне змагання з елементами КВК, перевірки знань дорожнього руху, представлення і захисту ідеї постеру, що рекламує безпечну поведінку на дорозі, навички управління транспортним засобом.

Ольга Волок, старший інспектор з особливих доручень відділу профілактики дорожньо-транспортного травматизму, аналізу та планування управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області:

«Це позитивний досвід для дітей. Вони вивчили правила дорожнього руху, як дорослі водії. Вони знають, як працювати з молодшими учасниками дорожнього руху, школярами, тобто вони вже якийсь певний досвід по вивченню правил безпечної поведінки на дорогах принесуть у свої навчальні заклади. Команда «Фаворит» молодці, вони добре підготувалися, і, сподіваюсь, вони матимуть хороші результати. Саме завдяки вивченню, проведенню таких заходів, сподіваюсь, вони стануть законослухняними учасниками дорожнього руху. Можливо, хтось із них буде забезпечувати безпеку дорожнього руху на автошляхах нашої держави. Але я точно впевнена, що вони будуть правосвідомими громадянами держави».

Однією з кращих та оригінальних ідей постеру була саме у команди з Кіровоградщини: діти вирішили розмістити соціальну рекламу на поштовій марці, якою можуть скористатися мільйони людей. Участь команди – це і спілкування молоді Кіровоградщини з однолітками із всіх регіонів України та позитивне просування іміджу області на загальноукраїнському рівні.

Крім конкурсної програми своєрідним подарунком для дітей став відпочинок у таборі біля берега Чорного моря, де чудове повітря та сонячний настрій. Допомогти обдарованим та свідомим дітям, що вміють наполегливо йти до мети і показують хороші результати, змогли Кіровоградська обласна державна адміністрація, профінансувавши частину путівок за допомогою державних бюджетних коштів. Частину фінансування, в тому числі на придбання екіпіровки, забезпечення матеріально-технічними засобами, фінансування проживання у таборі взяла на себе громадська організація «Громадянська непокора». Разом із дітьми були і представники правоохоронних органів області, що опікуються безпекою руху.

Павло Пасенчук, голова громадської організації «Громадянська непокора», приїхав підтримати команду у найвідповідальніший день змагань, а саме під час проведення останніх етапів конкурсу, коли необхідно зібрати усі сили разом і завершити розпочату справу. На думку голови ГО «Громадянська непокора»,  дітей, які мають такі здібності і проявляють себе як активні громадяни, треба обов’язково підтримувати спільними зусиллями.

Павло Пасенчук, голова громадської організації «Громадянська непокора»:

«Наша організація знайшла можливість профінансувати даний захід, зняти обтяження з батьків, вчителів. Частину на себе взяла держава, частину на себе взяли наші партнери – це обласна державна адміністрація та ГУНП в Кіровоградській області. У нашої команди є дійсно потужна енергія, у нас діти емоційні, креативні, дуже цікаві, вони швидко вчаться, знаходять вихід із складної ситуації. Взагалі навчання дітей безпеці на дорогах має бути організоване з самих молодших класів. Батьки, вчителі, громадськість повинні приділяти цьому більше уваги, адже ця проблема є значною. На мій погляд, якщо будуть люди долучатися до її вирішення, будуть допомагати чи фінансами, чи створенням умов для навчання, то така проблема в Україні, мабуть, зникне взагалі або стане не такою гострою, і ми врятуємо спільними зусиллями не одне життя».


Текст і фото – Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: