Антикорупціонери Кіровоградщини залучають Олександрію до системної протидії нечистим на руку можновладцям

03.08.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10694-antikorupcioneri-kirovogradshhini-zaluchayut-oleksandriyu-do-sistemnoyi-protidiyi-nechistim-na-ruku-mozhnovladcyam

Антикорупціонери області – єднайтеся. Приблизно такий напрямок роботи обрала для себе громадська організація «Центральноукраїнський антикорупційний офіс», намагаючись стимулювати розвиток громадянського суспільства міст та сіл і містечок Кіровоградщини. Зброю проти корупціонерів обрали у вигляді публічності і системності. Якщо корупціонер краде ресурси у громади – його мусить знати весь край, а не окремі політики чи активісти. Тема круглого столу – «Класична політична корупція місцевого самоврядування», який відбувся у Олександрійському районному будинку культури за участю народного депутата та журналіста-розслідувача Сергія Лещенка, більш ніж актуальна для міста. Розгорнуту інформацію про ті викрутаси, що відбулись із олександрійським комунальним майном та про несамовиті вигадки місцевих депутатів і чиновників у електронних деклараціях, гостям з Кропивницького і народному депутату, який є представником антикорупційного комітету парламенту, розповіли місцеві журналісти і активісти.

Круглий стіл був спробою розв’язати гордіїв вузол проблеми і віднайти варіант протидії тим, хто намагається вкрасти майбутнє у олександрійців та всіх українців. До чого закликають активісти? На думку голови ГО «Центральноукраїнський антикорупційний офіс» Андрія Лавруся, варто об’єднуватись і тиснути, не ослабляючи поступу, на корупціонерів, щоб домогтись формування такої системи влади, яка прислухається до людей і виправляє помилки, прибирає з державної служби та органів місцевого самоврядування хабарників і корупціонерів.

Побороти корупцію варто спільними зусиллями і чіткою позицією всіх громадян, вважає Сергій Лещенко: «Мені здається, що досвід, який є, наприклад у «Центральноукраїнського антикорупційного офісу», це дуже гарний приклад. Правильно, коли люди на місцях об’єднуються в антикорупційні ініціативи і не дають спокійно спати місцевим хабарникам, корупціонерам в погонах і так далі. Я закликаю людей не бути байдужими і робити звернення, не боятися і розуміти, що зараз громадськість на боці тих, хто бореться з корупцією. Загальна ідея вона повинна бути зрозумілою для всіх: якщо ви на місцях не боретесь з корупцією, дуже невисокий шанс, що вам допоможуть з Києва. Якщо ви в Києві хочете бути почуті, то ви маєте на місцях показувати ініціативу навіть на рівні громадських активістів. Це може комусь здатися перекладанням відповідальності, але я більше кажу про реалії життя».

Наступним кроком антикорупціонерів має бути початок системних кроків на координацію антикорупційних дій активістів різних рівнів на Кіровоградщині. До спільних дій закликають тих, хто спроможний надати достовірну інформацію, скласти заяву та поінформувати про виявлення зловживання. Саме так можна робити кроки у знищенні відомого і сумного явища – корупція, яке, за визначенням багатьох експертів, залишається головним стримуючим фактором у розвитку держави, економічного добробуту країни та її європейському майбутньому.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: