М. Сулятицький: «Мости – запорука миру та воз’єднання»

16.03.2017 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/articles/10656-m-sulyatickijj-mosti-zaporuka-miru-ta-vozednannya

«Віра-Сервіс Інтермаш» є одним з найбільших та найрозвиненіших підприємств нашого міста та району. Завод постачає свою продукцію замовникам як в України, так і за кордоном. Організовує ж роботу такого потужного підприємства його керівник Михайло Сулятицький, який з 2012 року очолює цю організацію.

«Віра-Сервіс Інтермаш» було створено на базі колишнього заводу «Віра-Сервіс», що збанкрутів ще в 2008 році. Після майже 4-річного простою підприємства, вже у 2012 році було створено зовсім нову організацію з повністю новим колективом. За словами Михайла Сулятицького, працювати довелося багато, адже на початку запуску підприємства на території заводу не було електроенергії, частину обладнання взагалі було розкрадено, а самі будівлі були не в кращому стані.

«Перша зима була не простою, але на кінець 2012 року ми вийшли з хорошими результатами. Вже на кінець наступного року на підприємстві працювало більше 250 чоловік», – розповідає Михайло Михайлович.

Завод мав великі перспективи збільшення обсягів продукції, але політична ситуація в країні 2014-го змусила скоротити персонал до 150 чоловік.

«Не було попиту на продукцію, зменшились об’єми замовлень, тому і довелося це зробити», – згадує керівник підприємства.

Але вже з 2015 року «справи пішли вгору» і, не дивлячись на збитковість попередніх років, в 2016-му «Віра-Сервіс Інтермаш» почав нарощувати обсяги виробнитва.

Останнім цікавим проектом, який здійснили фахівці заводу, стало замовлення, що було відправлене до Грузії. Працівники побудували три крани, двоє з яких мають довжину мосту 66 метри. Таким чином, вони можуть обслуговувати площу такої значної протяжності. Третій кран – це козловий контейнерний кран для перевантаження контейнерів на логістичному центрі. Всього в Грузію відправили близько 35 залізничних платформ із продукцією олександрійського підприємства.

«З 2012 року ми виробляли продукцію як для України, так і на експорт. Серед них були Білорусь, Росія, Грузія, Азербайджан, Узбекистан. Наш асортимент дуже широкий», – зазначає М. Сулятицький.

З початку військових дій на Донбасі «Віра-Сервіс Інтермаш» почав приймати замовлення і від військових. На підприємстві виготовляли і шафи для зброї, і спеціальні пересувні модулі для житла військових, а також іншу продукцію, що використовується військовими. Фахівці заводу мають можливість виготовляти бетонні балки довжиною в 27,8 метра для залізничних мостів. За словами керівника, стендів для виготовлення таких балок немає в жодного схожого за профілем підприємства в Україні, а проект є тільки у «Віра-Сервіс Інтермаш».

«Це проекти наші і вони є досить вагомими. Сьогодні на Донбасі зруйновано багато мостів, і врешті прийде час, коли потрібно буде їх відновлювати та будувати нові. Мости – запорука миру та воз’єднання», – говорить Михайло Михайлович.

Наразі на заводі працює близько 170 олександрійців, але підприємство активно набирає людей, так як стрімко збільшуються обсяги виробництва. В середньому працівники отримують 5,5–6 тис. грн. Заробітну плату та аванс виплачують офіційно і у відповідні строки. Крім цього, фахівці забезпечені повним соцпакетом.

«Ми звертаємо увагу не лише на роботу, а і на людей. Тому у нас робітники забезпечені відпускними, оплачуваними лікарняними. У нас атестовані робочі місця, до 8% доплат на шкідливих роботах, забезпечення спецодягом та побутовими умовами на належному рівні», – повідомив керівник заводу.

Не забуває Михайло Михайлович при цьому і про свою депутатську діяльність, адже його округ фактично знаходиться біля самого підприємства. За його словами, на окрузі живе багато як ветеранів підприємства, так і нинішніх працівників заводу, пенсіонерів та дітей. Серед звернень, з якими до депутата найчастіше приходять люди, це – встановлення каналізаційних люків, ремонтування покрівлі. Часто просять підрізати дерева, відновити дитячі майданчики, встановити лавочки, відреставрувати спортивні майданчики та ряд інших. Як зазначає сам Михайло Сулятицький, всі ці звернення є досить важливими, адже вони стосуються вирішення нагальних проблем олександрійців. Михайло Михайлович згадує, як до нього звернулися жителі округу з проханням допомогти полагодити пішохідний міст через Березівку, розташований в районі 8-ї школи. Ще донедавна діти ходили в школу, а бабусі в церкву по аварійному мосту без перил. Особливо небезпечним він був взимку, коли через ожеледицю можна було просто злетіти в річку. Після звернення олександрійців до депутата, було надано необхідний матеріал та спеціалістів, які обварили міст та зробили його безпечним для пересування людей.

«Олександрія – місто з великими можливостями та серйозними перспективами», – говорить депутат та керівник підприємства Михайло Сулятицький, – «а головне – це добробут його мешканців».

Олександра Вінокурова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: