10 новорічних тез від губернатора

06.01.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10640-10-novorichnikh-tez-vid-gubernatora

Напередодні нового року голова Кіровоградської обласної держадміністрації Сергій Кузьменко провів прес-конференцію для журналістів області. На ній побував і журналіст нашого сайту. Не будемо втомлювати читачів великою кількістю цифрових показників. У 10 абзацах спробуємо розповісти про найголовніше, що відбулось, на думку нашого земляка, який обіймає посаду очільника обласної влади, та що може відбутися у 2017 році.

На мільярд більше

У минулому році обласна влада змогла на 1,1 мільярда гривень більше, ніж у минулому році, спрямувати грошей на вирішення соціальних проблем області. Ці кошти були забезпечені підвищенням власних надходжень за рахунок збільшення інвестиційних внесків та розширення виробництва. Зібрані кошти використали: на соціальний захист мешканців області – 2,5 мільярда, охорону здоров’я та освіту – 2,2 мільярда. Всього скарбниця області склала 8 мільярдів гривень.

Об’єднані громади

Строки створення об’єднаної громади на базі Олександрії та інших населених пунктів Кіровоградщини залежать від бажання органів місцевого самоврядування, які ухвалюють рішення про об’єднання. «Щоб об’єднатися, треба власне рішення, що на це є бажання. Немає значення, чи це місто Олександрія, чи село Головківка. Ключовим є добровільність, рішення як міської, так і сільської ради», – прокоментував С. Кузьменко запитання нашого журналіста. На думку голови обласної держадміністрації, завдання обласної влади є у тому, щоб розповісти про переваги такого об’єднання. «Зростуть бюджети, збільшиться економічний потенціал, більше коштів на фінансування лікаря, вчителя, більше ресурсів для інфраструктури, будівництва доріг. Наше завдання – інформувати, а завдання місцевого самоврядування – приймати рішення. Вони хочуть говорити про посади чи про розвиток громади? Це питання (об’єднання громади – авт.) не до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, а до виборців, до влади у населених пунктах», – зазначив С. Кузьменко.

Ремонти доріг

У наступному році продовжиться ремонтування доріг у різних напрямках. У 2016 році вдалось збільшити обсяги ремонтів та фінансування на їх виконання в 4 рази. Серед перспективних напрямків і дорога, що проходить через Олександрію, – «Знам’янка-Луганськ-Ізварине».

Зростання зарплати

Заробітна плата працівників у різних сферах діяльності в середньому зросла до показника 3861 гривня. На думку С. Кузьменка, це не є показник, яким варто гордитись, проте це показує те, що в аграрному регіоні, яким є Кіровоградщина, де промисловість і сфера послуг розвинуті значно слабше, зарплата зростає. Зарплата в аграрному секторі отримала позитивну динаміку і є нині вже вищою, ніж середня по області, та сягає вже 4000 грн. Суттєве підвищення повинно торкнутися у 2017 році і бюджетної сфери: освіти, охорони здоров’я, культури, службовців.

4 мільярди інвестицій

За 2016 рік область отримала більше 4 мільярдів інвестиційних коштів. 2,1 мільярда – в аграрну галузь, 1 мільярд – у промисловість, 1 мільярд – у розвиток соціальної сфери, інфраструктури області. Серед реалізованих проектів – дев’ять елеваторів, ливарний завод, три переробних підприємства, почала працювати нова електростанція, модернізовано обласне водопровідно-каналізаційне господарство.

Новий контроль: моніторинговий центр

У Кіровоградській обласній державній адміністрації буде створено Моніторинговий центр, який оперативно реагуватиме на звернення громадян, які надходять через «гарячу лінію» голови Кіровоградської ОДА.  «Ми будемо радитися, яким чином він має функціонувати, але це буде зворотній зв’язок», – зазначив А. Кузьменко. Це буде «інструмент, який даватиме мені можливість чіткіше розуміти, що потрібно зробити, як відреагувати на ту чи іншу ситуацію», – уточнив очільник обласної держадміністрації.

Було – 11, стало – 8

Загальнодержавний моніторинг роботи області показав, що Кіровоградщина покращила соціально-економічні показники і нині перемістилась з 11 місця на 8. В той же час Сергій Кузьменко підкреслив, що область не змінила структури своєї економіки, і тому такі показники є дуже добрими для всіх працівників Кіровоградщини, які змогли зміцнити економіку краю своєю працею.

Здоров’я наших дітей

Одним із пріоритетних напрямків залишається розвиток започаткованого головою адміністрації проекту «Здоров’я наших дітей». Зокрема у 2017 році планується посилити моніторинг якості харчування дітей у школах, проаналізувати стан шкільних спортзалів та спортивних майданчиків, завершення робіт у дитячій обласній лікарні по створенню «медичного містечка» та проведення за потреби ремонтів у відділеннях лікарень, де обслуговуються діти.

Преса і влада

«Державі потрібна незалежна преса, потрібні незалежні засоби масової інформації, які будуть об’єктивно інформувати суспільство про те, що відбувається в країні». Саме так прокоментував голова держадміністрації запитання про подальше фінансування ЗМІ державою. На думку очільника області, друковані видання потрібні тільки в аспекті публікації певних обов’язкових документів, як того вимагає законодавство. Все інше, на думку С. Кузьменка, цілком здатні зробити професійні журналісти, які об’єктивно висвітлюють події.

Служба державі – це не бізнес

Запровадження нового механізму декларування статків голова адміністрації оцінює, як правильний крок. «Суспільство має право знати максимальну кількість інформації про тих людей, які виконують функції представників держави. Державна служба не може бути джерелом формування статків. На державну службу приходити, щоб збагачуватись, не варто, бо якщо ти маєш, наприклад, 100-200 тисяч гривень доходу в рік, а у когось вони стали більшими, ці статки, у декілька разів, то це вже питання до правоохоронних органів», – вважає С. Кузьменко. Разом з тим він підкреслив: тим людям, що прийшли із бізнесу до влади, нескладно пояснити ці гроші. А от службовцям, які враз стають багатшими, треба розповісти, звідки ці статки. Така нова система декларування відіб’є бажання використовувати держслужбу, як приватний бізнес.

Наприкінці зустрічі із журналістами, голова обласної держадміністрації побажав серед найголовнішого – миру, який мусить прийти на Україну. Саме завдяки мирному життю вдасться, на думку голови адміністрації, вирішити чимало проблем, яких багато у нашому житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: