Нагородження олександрійського депутата-колаборацоніста змусило громадськість та партійців вимагати скасування ганебного рішення міської влади

30.01.2015 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10487-nagorodzhennya-oleksandrijjskogo-deputata-kolaboraconista-zmusilo-gromadskist-ta-partijjciv-vimagati-skasuvannya-ganebnogo-rishennya-miskoyi-vladi

Нагородження олександрійського депутата-колаборацоніста змусило громадськість та партійців вимагати скасування ганебного рішення міської влади

Депутат Олександрійської міської ради, що виступає з відверто антидержавницькими коментарями подій в країні, вважає тероризмом і бандитизмом Євромайдан, який підтримав прийняття скандального рішення щодо застосування жорстких заходів до учасників протестних акцій, віднині став улюбленцем міської влади. Олександрійський мер таку прихильність до антидержавних поглядів міського депутата спочатку привселюдно закріпив рішенням підконтрольного йому виконкому. А потім, хизуючись перед камерами, в сесійній залі мерії особисто вручив Почесну грамоту Олександрійської міської ради депутату Івану Бугайченку. Особливий цинізм цього зухвалого виступу представника міської влади проти державницьких поглядів у тому, що нагороду вручали поруч з державним прапором – синьо-жовтим стягом, національною святинею, з якою відстоюють свободу і неподільність України солдати та офіцери нашої армії.

Однак повернемось до обурливого факту і персони Івана Бугайченка, олександрійського депутата, що пройшов досить «цікавий» шлях у політиці і неодноразово зраджував тим, хто його обирав до міської ради.

Зрада виборців

Спочатку Іван Бугайченко асоціював себе зі «справедливістю» і виступав під гаслами комуністів. Вкотре він ставав депутатом, завдяки гарним, зручним для обрання гаслам, і кожного разу він знаходив компроміси з відверто «капіталістичною», зовсім не «комуністичною» владою – отримував таким чином посади і гроші з бюджету.

Коли така посада у нього з’являлась, пан-комуніст зраджував інтересам виборців і схилявся у бік виконавчої влади, яку майже постійно за «депутатування» комуніста Івана Бугайченка очолював екс-комерційний директор Степан Цапюк.

Мер шукав людину, завдяки якій він буде компонувати найганебніші рішення, направлені проти громадськості, щоб придушувати будь-які прояви критики дій влади. Депутат же  шукав собі посаду і визнання його вигаданої значущості. Комерсант і комуніст, як виявилось, досить швидко «знайшли» один одного.

Путін десь поруч

У переліку сумнівних «заслуг» Івана Бугайченка сьогодні чимало рішень міської ради, які не тільки вже вкрились шаром архівного пилу, але й є відверто нераціональними, такими, що закріплюють систему тиску на громадськість.

Наприклад, Статут Олександрійської міської територіальної громади насичений анахронізмами – витягами з численних законів, що вже багато років не діють в Україні, але завдяки яким місцеві чиновники можуть порушувати права і свободи громадян. Спроби змінити стан справ, дати можливість громадянам застосувати дієві механізми місцевої ініціативи і багатьох інших способів мирно, законним шляхом коригувати рішення влади, уперлись в глуху стіну непорозуміння. Коли громадськість починала рух в бік скасування незаконних і недемократичних засад управління містом, І. Бугайченко реагував суто путінськими методами – хочете диктатуру громадськості ввести? Ось вам! І жодного рішення немає, бо саме І. Бугайченко є головою депутатської комісії з питань законності в міській раді. Таким чином всі проекти лежать без руху: депутат знову підкреслив свою «владу», а мер тішиться, що знайшов того, хто взяв на себе роль ганебного прислужника. Отож Статут залишається папірцем, а за вигаданим І. Бугайченком механізмом, до цих пір дружньо раз у рік заганяються на громадські слухання працівники бюджетних установ, де під тиском влади голосується черговий «покращений» бюджет міста. І жодного дієвого контрольного механізму до цих пір не має.

Одним з лобістів іншого недолугого і незаконного рішення щодо акредитації олександрійських журналістів, а насправді створення пропускної, дозвільної системи щодо діяльності людей, які можуть критично оцінювати діяльність влади, теж виявився «герой» нашої розповіді. Це – один з тих самих горе-здобутків Івана Бугайченка.

Взагалі, у справді принципових питаннях Іван Миколайович дуже часто виявлявся принциповим, от тільки на язиці, а не на ділі.

Захищати країну? Не розумію…

В гіршому розумінні цього слова «партійне загартування» Івана Бугайченка виявляється і в щоденному копирсанні у папірцях, копіткому вишукуванні ком і тире, виявленні слів, які, на його думку, треба замінити у тексті того чи іншого рішення міської ради або виконкому. Таким чином цей депутат демонструє свою бурхливу діяльність, насправді прикриваючи відверто зрадницькі наміри.

Один з останніх прикладів – на черговій сесії міської ради Івану Бугайченку ніяк не було зрозуміло, навіщо приймати програму, яка буде допомагати організувати призовну діяльність військкомату. І до того ж і рішення може бути сумнівним, і грошей ми не дали в бюджеті… Звичайно «сумнівним» є рішення, адже ще не так давно депутат заявляв з трибуни міської ради, що на сході України відбувається не антитерористична операція, не вороги держави розхитують ситуацію в країні і вбивають солдат та офіцерів української армії, а, виявляється, це українська влада оголосила війну власному народу. І так далі, і тому подібне.

Свої абсурдні ідеї депутат пропагує як тільки може. А мер, який хоча вже не настільки відверто, як раніше, демонструє свою прихильність зрадникам, все одно не може не поплескати по плечу свого колегу-однодумця. І тому, як кажуть, вихопилось – емоційно і радісно вручено квіти, почесну грамоту, незабаром і гроші видадуть, що до неї додаються за рахунок відповідної програми, особі, що не менш радісно, ніж нагороду від мера, може приймати загарбників і милуватись в Олександрії прапору так званої «новоросії».

Громадськість вимагає…

Неординарний у своїй недолугості крок, відверто колабораціоністський випад у бік патріотів і більшості олександрійців змусив громадськість і політиків міста виступити з відповідною заявою.

Ініціатива надійшла від керівників громадських організацій Незалежної громадської ради міста Олександрії та міських осередків політичних партій «Народний фронт», «Свобода» та ВО «Батьківщина».

Текст звернення до депутатів, який був прийнятий Незалежною громадською радою та представниками політичних сил міста, ми вважаємо необхідним оприлюднити:

«Весь український народ, об’єднавши в різний спосіб свої зусилля, захищає свободу та незалежність нашої держави. Так звані «ДНР» та «ЛНР» мають бути визнані терористичними організаціями.

15 січня 2015 року відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому було вшановано хвилиною мовчання пам’ять мирних жителів, що загинули біля міста Волноваха. А далі, на цьому ж засіданні виконавчого комітету, керманичі Олександрії цинічно, черговий раз ховаючись за колективною безвідповідальністю та круговою порукою, прийняли ганебне рішення, яке обурило всіх небайдужих громадян та патріотів нашого міста. Це рішення про нагороду почесною грамотою Олександрійської міської ради депутата від КПУ Івана Бугайченка за так звану «активну депутатську і плідну громадсько-політичну діяльність, професіоналізм».

Всій громаді міста відомо про те, що дана особа неодноразово публічно засуджувала прояв волелюбства нашого народу та висловлювала неповагу до громадянського суспільства, голосуючи і засуджуючи Революцію Гідності та події на Майдані. При цьому своєю позицією він став в обслугу корумпованого, бандитського режиму, який був запроваджений Януковичем на рівні держави та органів місцевого самоврядування, що, зокрема, не оминуло і місто Олександрію.

Так, 29 червня 2014 року на 79-й сесії Олександрійської міської ради Іван Бугайченко, як депутат міської ради, в черговий раз публічно висловив свою позицію, яка в громаді чітко асоціюється із колаборацонізмом, зрадою і розповзанням тероризму по нашій державі, публічно засуджував Майдан та в путінський спосіб викривляв події в Україні.

Останні криваві вбивства і терористичні акти у Волновасі та Маріуполі, вчинені бойовиками так званої «ДНР», не можуть нас залишати байдужими, і ми звертаємося до депутатів Олександрійської міської ради з вимогою внести на розгляд чергової сесії міської ради проект рішення про скасування рішення виконавчого комітету щодо нагородження почесною грамотою Олександрійської міської ради депутата від КПУ Бугайченка І.М., оскільки зазначене рішення ганьбить пам’ять воїнів, що поклали своє життя за свободу та незалежність нашої держави України на цій війні, та безвинно загиблих мирних жителів».

Після усього сказаного залишається дізнатись одне. Чи залишилась ще хоч крапля совісті у стінах міської ради? І чи єдині у поглядах на події в країні лише міський голова Степан Цапюк і депутат Іван Бугайченко, або така єдність поглядів охоплює насправді і інших міських обранців?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022250 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022351 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: