А в Олександрії, вкритій льодом, безпорадна влада розповідала про свою невтомну працю

12.12.2014 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10473-a-v-oleksandriyi-vkritijj-lodom-bezporadna-vlada-rozpovidala-pro-svoyu-nevtomnu-pracyu

А в Олександрії, вкритій льодом, безпорадна влада розповідала про свою невтомну працю

Друга ожеледиця, яка охопила місто вранці 8 грудня, повністю паралізувала життєзабезпечення Олександрії. Зупинився рух не тільки громадського транспорту, але й приватного, бо дороги мали вигляд скляних поверхонь, які вилискували на сонці. Те саме відбувалось і на тротуарах. Хоча якраз тут у деяких районах спрацювали двірники, які посипали стежини піском чи навіть сумішшю. Саме по ним ті городяни, хто зміг вибратись без травм та падінь, добирались до місця роботи. Однак це не рятувало ситуацію – з віддалених районів люди не змогли добратись до місць роботи, оскільки автобуси взагалі не здійснювали рейси.

Справедливості заради треба сказати, що не було руху і міжміського транспорту. Хоча якраз вплинути на мережу міжміських трас значно складніше, ніж на хоча б центральний проспект міста.

Так чи інакше, однак за повної бездіяльності комунальних служб без транспортного сполучення залишились мікрорайони «Жовтневий» і «Перемога», Кіровський мікрорайон, селища Димитрове та Пантаївка. Не було навіть руху «п’ятірки», яка з’єднує центр та густонаселені «спальні» райони Олександрії.

Найцікавіше, якщо ж прочитати офіційні повідомлення влади щодо безпорадності комунальних служб, то виявляється у всьому винне «різке зниження температури повітря після випадання дощу, що призвело до суцільної ожеледиці». А далі в офіційному повідомленні взагалі написали анекдотичне пояснення проблеми ожеледиці: «дороги і тротуари за лічені хвилини перетворилися на лід, негода не дала можливості спеціальній техніці у повній мірі оперативно врегулювати відповідну проблему». Смішно читати такі пояснення хоча б тому, що для спеціальної техніки ожеледиця не може бути завадою, адже ця техніка спеціально призначена для вирішення таких проблем. На нашу ж думку, чиновники та комунальники, що відповідають за своєчасне та ефективне проведення заходів по боротьбі з наслідками негоди, просто проспали.  

А от за повідомленням влади виявляється, що комунальне підприємство, яке відповідає за стан вулично-шляхової мережі, немов би «провело роботи по розчищенню вулично-шляхової мережі на вулицях, де проходить основний рух громадського транспорту та знаходяться заклади освіти, охорони здоров’я, адміністративні заклади, підйоми і спуски доріг спільного користування».

На жаль, ці протиожеледні заходи проводились відверто запізно, до того ж недолуго і неякісно, хоча на боротьбу з ожеледицею вийшла особисто перший заступник міського голови Людмила Давиденко. Адже саме вона взялась, за повідомленням того ж офіційного сайту міськради, перейматися «врегулюванням складної ситуації, яка виникла на дорогах та тротуарах міста». Що відбувалось на вулицях Олександрії, більшість городян знає, мабуть, не гірше наших журналістів. Але для прикладу змалюємо характерний епізод боротьби з ожеледицею на одній з найбільших вулиць нашого міста – вулиці 6-го Грудня, яка так і залишилась вкритою льодом, як зранку, так і після обіду. Це, власне, і не дивина, адже протиожеледні «заходи» у вигляді трактора, що тягнув причіп з мужиком, який розкидав лопатою пісок, почалися тільки близько 10 години ранку і охопили чомусь тільки частину вулиці.

Посипати «жменями» піску одну з найдовших вулиць міста комунальники здогадались, починаючи з біг-борду, на якому Олександрійський міський голова Степан Цапюк досі вітає городян з Днем Незалежності. Частину ж вулиці, де є і автобусні зупинки, і перехрестя з трасою на Дніпропетровськ і Кіровоград, і продуктові магазини, вони чомусь залишили без «заходів».

Звісно, складно звинувачувати пересічних працівників комунальної сфери, адже вони мали б вчасно отримати від керівників відповідні вказівки й попередження про імовірну ожеледицю, яка ніяк не випадково чи несподівано з’явилась на дорогах та тротуарах міста. Про те, що така інформація була оприлюднена відповідним службам заздалегідь, підтвердили і кіровоградські облавтодорівці на апаратній нараді у губернатора. Цитуємо: «про погіршення погодних умов служби повідомили ще в п’ятницю».

То що ж виходить – чиновники та комунальні керівники очікували, що ожеледиця якось минеться?

Імовірно, що попередньої догани заступнику міського голови з приводу неякісної роботи комунальних служб недостатньо. Скоріш за все, що і догани тут ні до чого. Адже навіть втручання у ситуацію першого заступника міського голови Л. Давиденко нічого суттєво в місті не покращило. Мабуть, проблема значно глибше. І якщо навіть керівник міста не здатен навести лад, то що ж тоді за влада в Олександрії, яка навіть з ожеледицею справитись не здатна. Як же вона нині впорається із більш серйозними викликами – спадом економіки та впровадженням реформ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022258 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022363 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: