Нардепівський пасьянс VIII скликання від Кіровоградщини: хто і з ким?

12.12.2014 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10472-nardepivskijj-pasyans-viii-sklikannya-vid-kirovogradshhini-khto-i-z-kimi

Нардепівський пасьянс VIII скликання від Кіровоградщини: хто і з ким?

У новому парламенті можна нарахувати до десяти депутатів Верховної Ради, що так чи інакше пов’язані з Кіровоградщиною. Частина з них має або мала тісні контакти з Олександрією. З ким об’єднались депутати-земляки та якими проблемами опікуватимуться нові представники парламенту? Відповіді на ці питання ми спробували знайти, проаналізувавши наявні відкриті джерела.

Представники Кіровоградщини від «Блоку Петра Порошенка» розмістились у Верховній Раді України нового скликання поруч. Анатолій Кузьменко знаходиться у сесійній залі ліворуч від центру парламентської зали. Поруч з А. Кузьменком (представником 103-го виборчого округу, центр – місто Олександрія) знаходиться лідер кіровоградського «Блоку Петра Порошенка» Костянтин Яриніч (округ № 99).

Кіровоградець К. Яриніч буде працювати у комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. А. Кузьменко ж обрав комітет з питань аграрної політики та земельних відносин.

В цьому ж комітеті буде працювати олександрієць Іван Мірошниченко (обраний по партійному списку «Об’єднання «Самопоміч»), якому пророкували посаду віце-прем’єр-міністра, однак він навіть не потрапив до керівного складу аграрного комітету.

Найвищої посади серед олександрійців в новообраному парламенті досягнув Ігор Насалік, який прийшов у парламент, як відомий на Західній Україні мер міста Калуша. І. Насалік, що народився в Олександрії, матиме тепер посаду заступника голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Ще один виходець з Кіровоградщини Станіслав Березкін (представник депутатської групи «Економічний розвиток»), який переміг у виборчому окрузі № 100, нині буде працювати у парламентському комітеті з питань економічної політики.

Також тепер вже точно кіровоградськими депутатами мусять стати мажоритарники від нашої області: Михайло Поплавський (переможець в окрузі № 101, який, до речі, навчався свого часу в Олександрії) та Олесь Довгий (округ № 102).

М. Поплавський, що ввійшов до депутатської групи «Воля народу», буде виконувати обов’язки секретаря парламентського комітету з питань науки і освіти.

О. Довгий отримав посаду заступника голови комітету з питань економічної політики. До речі, найскандальніший депутат-мажоритарник не ввійшов до складу будь-якої фракції чи групи.

«Народний фронт» Кіровоградщини представлятиме у парламенті житель обласного центру Олександр Горбунов. Він опікуватиметься питаннями бюджету у відповідному профільному комітеті парламенту.

З Кіровограду в парламенті є і «радикал» партії Олега Ляшка – Дмитро Лінько, що служив у батальйоні спеціального призначення «Шахтарськ». Тепер він опікуватиметься питаннями транспорту у відповідному комітеті українського парламенту.

Є і представник опозиції від Кіровоградщини – Сергій Ларін у фракції «Опозиційного блоку». Хоча він є вихідцем з Донеччини, проте активно асоціює себе саме з Кіровоградською областю, де раніше губернаторствував. С. Ларін буде членом парламентського комітету у закордонних справах.

Ось такий нині пасьянс у парламентських комітетах і фракціях. Чи зможуть для вирішення проблем Кіровоградщини об’єднатися у якусь міжфракційну групу депутати, що мають хоча б деяке відношення до нашого краю? Пропозиції такі лунають, як з боку депутатів опозиції, так і нинішньої парламентської коаліції. Проте різні політичні погляди можуть стати на заваді такому об’єднанню. Тим більше в очікуванні наступних місцевих виборів, які змусять кожного з політиків регіонального рівня розвивати власний проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: